Laser Bending Machines: A-merk machine voor elk budget

Een nieuwe partij die zich bezighoudt met de in- en verkoop van gebruikte lasersnijmachines, automatiseringsoplossingen en kantbanken, betreedt de markt: Laser & Bending Machines. Het pas opgerichte bedrijf wil zich onderscheiden van de meeste andere machinehandelaren door klanten van A tot Z te begeleiden bij het kopen of verkopen van hun machine. Dit kan op verschillende manieren, van alleen de verkoop tot een complete installatie inclusief scholing voor de nieuwe operators.

De oprichter en het gezicht van Laser & Bending Machines, gevestigd in Zwijndrecht, is Nathan van der Hoeven. Hij weet zich verzekerd van een kapitaalkrachtige partner om snel te kunnen handelen als er een interessante machine op de markt komt en om enkele machines op voorraad te gaan houden. Hij richt zich uitsluitend op A-merken, met name Trumpf, Bystronic  (inclusief de TTM buislasers en de Antil automatiseringssystemen) en de buislasers van Adige.

A-merk voor elk budget

Onder het motto ‘Een A-merk machine voor elk budget’ wil Laser & Bending Machines twee groepen klanten gaan bedienen. De eerste groep zijn de plaatwerkbedrijven, die pak ‘m beet 10 uur snijwerk in de week hebben maar daarvoor wel een eigen laser willen hebben om snel en flexibel te kunnen reageren op de wensen van hun klanten. “Deze groep hoeft niet de snelste machine, maar wil wel een stabiele machine van een topmerk, die goed draait en met een goede service. Vaak zijn dit bedrijven die zelf nog geen ervaring hebben met lasersnijden. We geven daar een goed advies op en nemen ze bij de hand in het gehele proces.”

Gebruikte fiberlasers

De tweede groep bestaat uit bedrijven die aanzienlijk meer snijden en de voorkeur geven aan een jonge gebruikte lasersnijmachine van een A-merk boven een iets goedkopere nieuwe machine van een B- of C-merk. “Vanuit deze groep is er een sterke vraag naar gebruikte fiberlasers”, zegt Van der Hoeven. “We verwachten die goed te kunnen bedienen want gebruikte fiberlasers gaan de komende jaren in groten getale op de markt komen. We hebben reeds twee van deze machines beschikbaar. Veel van die lasers zijn namelijk door de machinefabrikant geleverd met een operational lease constructie. Zo’n contract loopt na een aantal jaren af en dan staat de gebruiker voor de keuze: de machine kopen en daarmee doorgaan of hem inruilen voor een nieuwe machine in de lease. Vaak valt de keus op de laatste optie en daardoor komen veel jong gebruikte fiberlasers op de markt.”

Vertrouwen kweken

Laser & Bending Machines is bereid daar een goede en marktconforme prijs voor te betalen. “We starten met een kleine organisatie en werken zo efficiënt mogelijk om de kosten laag te houden. Daardoor kunnen we genoegen nemen met een kleine marge. Bij de verkoop hoeven we ook niet de hoofdprijs te pakken. We willen beginnen met zo’n tien projecten per jaar,  daarmee een goede naam opbouwen en vertrouwen kweken in de markt. We gaan voor lange termijn relaties.”

Een voorbeeld van efficiënt werken is dat een machine die van eigenaar wisselt enkele weken langer op locatie bij de verkopende partij blijft staan voor de standopname door de fabrikant, het schoonmaken en reviseren. “Daar betalen we ook een hogere inruilprijs voor. Na de revisie gaat de machine dan rechtstreeks naar de nieuwe eigenaar. Dat spaart kosten en creëert vertrouwen. De nieuwe eigenaar kan zien hoe de machine snijdt en even praten met de operator die hem jaren heeft bediend.”

Van der Hoeven heeft al afspraken met een aantal A-merk fabrikanten. Hij werkt zelf met een partner voor revisies en installaties maar kan ook een beroep doen op de monteurs van de machinebouwers en mag ook onderhoudscontracten aanbieden. Ook een servicedesk is bereikbaar voor de nieuwe eigenaar, evenals nieuwe software. “Zoals gezegd begeleiden we van A tot Z: revisie, transport installatie, training op machine en software en onderhoud en service.”

Eerste projecten onderhanden

De eerste machines zijn al ingekocht en er zijn ook al projecten onderhanden. Binnen enkele weken zullen deze machines van de oude gebruikers naar de nieuwe eigenaren binnen Nederland verhuizen. Laser & Bending Machines richt zich in eerste instantie hoofdzakelijk op de markt in Duitsland en de Benelux.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

KUBO snijdt grote diversiteit in een hoog tempo

07-09 En dat is precies wat KUBO nodig heeft. Het bedrijf realiseert complete kasprojecten en…

Bedrijf en Economie

Trumpf start nieuwe boekjaar met dik gevulde orderboeken

22-07 “We zijn het nieuwe boekjaar begonnen met een stabiele omzet en een zeer goede…

Plaatbewerking

Bystronic verkoopt eerste 15 kW lasersnijmachine in de Benelux aan De Cromvoirtse

23-06 De machine beschikt dankzij het enorme laservermogen over een verbluffende snijsnelheid. Hij gaat met…

Plaatbewerking

Wilvo robotiseert zwaar én complex zetwerk

09-06 Wilvo in Bergeijk is in de afgelopen vijf jaar verdrievoudigd in omzet. Begonnen als…

Automatisering

De eilandjes bij Bloemhof Bolsward verdwijnen

21-05 Freddy en Jaco Bloemhof zijn hun bedrijf in 1995 gestart met een gereedschapskist. Deze…

Plaatbewerking

Trumpf installeert geautomatiseerd lasersnijsysteem bij Eikhout Metaalwerken

05-05 “We hebben zelfs nog even gesproken over een erker”, zegt directeur/eigenaar Mark Eikhout gekscherend…

Plaatbewerking

Voordendag van der Stelt blinkt uit met flexibele snijplannen

21-04 Het fundament van Voordendag van der Stelt is 25 jaar geleden gelegd met de…

Toeleveren

Digitale Hannover Messe overtreft verwachtingen

19-04 Daarbij waren er meer dan 3,5 miljoen pageviews en 700.000 zoekopdrachten in de exposanten-…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X