LaserCheck hoekmeetsysteem maakt kantbank productiever

Morris Solutions kan bestaande kantbanken uitrusten met een hoekmeetsysteem. De retrofit specialist is hiervoor een samenwerking aangegaan met data M Engineering. Deze Duitse fabrikant ontwikkelt en bouwt het hoekmeetsysteem LaserCheck, dat in verschillende versies beschikbaar is. Morris Solutions zal dit systeem op METAVAK demonstreren.

LaserCheck Portable is een all-in-one meetapparaat, dat kan worden geïnstalleerd op elke plek op de kantbank waar dat nodig is.

Variërende materiaaldikten en spanningen in de plaat maken het in de plaatbewerking vaak lastig om gelijkblijvende nauwkeurige hoeken te buigen. Om dit probleem op te lossen, en ook om het gebruik van kwalitatief minder goed materiaal gebruikersvriendelijker te maken, heeft data M Engineering de oplossing LaserCheck ontwikkeld. Dit hoekmeetsysteem stelt de gebruiker in staat om middels laser contactloos de buighoek nauwkeurig te bepalen.

Retrofit kantpersen

Data M Engineering levert Lasercheck al langer aan producenten van nieuwe kantbanken. Morris Solutions is de eerste officiële partner, die is gespecialiseerd in het opknappen van gebruikte kantpersen. En daarmee heeft Morris er een nieuwe bedrijfsactiviteit bij, die echt iets aan de retrofits toevoegt. Wie een kantbank door Morris laat retrofitten en deze daarbij laat uitrusten met een nieuwe besturing van Delem of ESA, kan ook voor de LaserCheck kiezen en daarmee zijn kantbank nog productiever maken. Proefbuigingen zijn dan niet meer nodig: het hoekmeetsysteem zorgt er immers voor dat de eerste buiging direct nauwkeurig is en alle buigingen daarna ook.

Verbinding met besturing

LaserCheck is beschikbaar op twee niveaus. Naast de beproefde LaserCheck 10L, 11 en 12 is er sinds enige tijd ook het basismodel LaserCheck Portable. Dit is een all-in-one meetapparaat, dat kan worden geïnstalleerd op elke plek op de kantbank waar dat nodig is. LaserCheck Portable is een hoekmeetsysteem met geïntegreerde Windows10-IPC dat naderhand kan worden ingebouwd in kantpersen voor matrijsbreedtes van 6 tot 60 mm. Het is ideaal voor kleinere machines met 3 meter buiglengte. Veranderingen aan de machine zijn niet nodig. De LaserCheck Portable wordt in de gereedschapshouder gestoken en met een magneethouder gefixeerd.

Naar keuze kan het systeem met de besturing worden verbonden of slechts als realtime hoekaanduiding door de operator worden gebruikt. De verbinding met de besturing gaat via een netwerkverbinding of een seriële RS485 interface. Morris Solutions beschikt over specifieke modificaties voor de ESA en Delem software, zodat de verbinding met deze besturingen vlot kan worden gerealiseerd. Verbinding met Cybelec besturingen is ook mogelijk, maar daarvoor is de hulp van data M Engineering nodig.

Hoge nauwkeurigheid

De sensoren van de LaserCheck serie zijn speciaal voor de metaalbewerking ontwikkeld. Door de robuuste bouw en de gebruiksvriendelijke bediening kunnen zelfs in ruwe bedrijfsomstandigheden nauwkeurige meetresultaten worden bereikt. De meetnauwkeurigheid van de sensoren zelf is beter dan 0,1°. De buignauwkeurigheid hangt echter af van de machine, de besturing, de gereedschappen en het materiaal. Normaal gesproken worden buignauwkeurigheden beter dan 0,3° gehaald. Voor de hoogste nauwkeurigheid kunnen de sensoren ook na de aanbouw eenmalig op hun uiteindelijke positie worden gekalibreerd.

Morris Solutions heeft al diverse kantbanken met de LaserCheck Portable uitgerust. De retrofitspecialist heeft veel ervaring met en kennis van hoekmeetsystemen, vanuit de Morris Anglecheck, een in een werkhandschoen geïntegreerd hoekmeetsysteem, dat een aantal jaren geleden werd ontwikkeld. Mede vanwege die kennis is data 3 Engineering graag het partnerschap aangegaan. “De klanten waar we de LaserCheck al hebben geïnstalleerd, gebruiken het iedere dag”, zegt Morris Giaccone. “Met als gevolg dat de productiviteit van hun kantbank sterk is toegenomen.”

Morris Solutions
Stand B118

Voor gratis toegangstickets METAVAK Gorinchem kun u zich hier AANMELDEN met gebruik van code 2156

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

Klaassen Machines scoort met Bodor lasers

30-09 Bodor is een Chinese producent van fiberlasers, zowel vlakbedlasers als buislasers. De basis hiervoor…

MetavakNieuws

SMEC CNC-draaimachine direct in de verkoop op METAVAK

30-09 “We hebben speciaal voor METAVAK een speciale actie op touw gezet. De snelle beslisser…

Verspanen

Personeelstekort en kleine series leiden bij Bos Verspaning tot automatiseren

29-09 Om de vraag naar zeer wisselende onderdelen in zowel kleine als grote series te…

MetaalNieuws nog OnLine

Senfeng laser perfecte oplossing voor Hutten Machinery

29-09 Hutten Machinery is een klein metaalbedrijf. Frank Hutten runt het samen met zijn vrouw…

MetavakNieuws

Gabby neemt machine-operator routinetaken uit handen

29-09 In het middelpunt van de beurspresentatie staat het Garant Automation Basic beladingssysteem (kortweg Gabby),…

MetavakNieuws

Voor iedere plaatbewerkingsmachine de ideale oplossing

28-09 In het begin lag de nadruk op gereedschappen. Dat veranderde naar machines en eind…

Plaatbewerking

Derde snijtafel geeft Jeldi flexibiliteit voor spoedwerk

28-09 De speciale aandacht van Sweegers voor spoedwerk bij deze investering is niet zo vreemd.…

MetavakNieuws

Style draait en freest op METAVAK

27-09 Style zal twee populaire machines presenteren op METAVAK: de 510 draaibank en de BT1500…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X