LaserCheck hoekmeetsysteem maakt kantbank productiever

Morris Solutions kan bestaande kantbanken uitrusten met een hoekmeetsysteem. De retrofit specialist is hiervoor een samenwerking aangegaan met data M Engineering. Deze Duitse fabrikant ontwikkelt en bouwt het hoekmeetsysteem LaserCheck, dat in verschillende versies beschikbaar is. Morris Solutions zal dit systeem op METAVAK demonstreren.

LaserCheck Portable is een all-in-one meetapparaat, dat kan worden geïnstalleerd op elke plek op de kantbank waar dat nodig is.

Variërende materiaaldikten en spanningen in de plaat maken het in de plaatbewerking vaak lastig om gelijkblijvende nauwkeurige hoeken te buigen. Om dit probleem op te lossen, en ook om het gebruik van kwalitatief minder goed materiaal gebruikersvriendelijker te maken, heeft data M Engineering de oplossing LaserCheck ontwikkeld. Dit hoekmeetsysteem stelt de gebruiker in staat om middels laser contactloos de buighoek nauwkeurig te bepalen.

Retrofit kantpersen

Data M Engineering levert Lasercheck al langer aan producenten van nieuwe kantbanken. Morris Solutions is de eerste officiële partner, die is gespecialiseerd in het opknappen van gebruikte kantpersen. En daarmee heeft Morris er een nieuwe bedrijfsactiviteit bij, die echt iets aan de retrofits toevoegt. Wie een kantbank door Morris laat retrofitten en deze daarbij laat uitrusten met een nieuwe besturing van Delem of ESA, kan ook voor de LaserCheck kiezen en daarmee zijn kantbank nog productiever maken. Proefbuigingen zijn dan niet meer nodig: het hoekmeetsysteem zorgt er immers voor dat de eerste buiging direct nauwkeurig is en alle buigingen daarna ook.

Verbinding met besturing

LaserCheck is beschikbaar op twee niveaus. Naast de beproefde LaserCheck 10L, 11 en 12 is er sinds enige tijd ook het basismodel LaserCheck Portable. Dit is een all-in-one meetapparaat, dat kan worden geïnstalleerd op elke plek op de kantbank waar dat nodig is. LaserCheck Portable is een hoekmeetsysteem met geïntegreerde Windows10-IPC dat naderhand kan worden ingebouwd in kantpersen voor matrijsbreedtes van 6 tot 60 mm. Het is ideaal voor kleinere machines met 3 meter buiglengte. Veranderingen aan de machine zijn niet nodig. De LaserCheck Portable wordt in de gereedschapshouder gestoken en met een magneethouder gefixeerd.

Naar keuze kan het systeem met de besturing worden verbonden of slechts als realtime hoekaanduiding door de operator worden gebruikt. De verbinding met de besturing gaat via een netwerkverbinding of een seriële RS485 interface. Morris Solutions beschikt over specifieke modificaties voor de ESA en Delem software, zodat de verbinding met deze besturingen vlot kan worden gerealiseerd. Verbinding met Cybelec besturingen is ook mogelijk, maar daarvoor is de hulp van data M Engineering nodig.

Hoge nauwkeurigheid

De sensoren van de LaserCheck serie zijn speciaal voor de metaalbewerking ontwikkeld. Door de robuuste bouw en de gebruiksvriendelijke bediening kunnen zelfs in ruwe bedrijfsomstandigheden nauwkeurige meetresultaten worden bereikt. De meetnauwkeurigheid van de sensoren zelf is beter dan 0,1°. De buignauwkeurigheid hangt echter af van de machine, de besturing, de gereedschappen en het materiaal. Normaal gesproken worden buignauwkeurigheden beter dan 0,3° gehaald. Voor de hoogste nauwkeurigheid kunnen de sensoren ook na de aanbouw eenmalig op hun uiteindelijke positie worden gekalibreerd.

Morris Solutions heeft al diverse kantbanken met de LaserCheck Portable uitgerust. De retrofitspecialist heeft veel ervaring met en kennis van hoekmeetsystemen, vanuit de Morris Anglecheck, een in een werkhandschoen geïntegreerd hoekmeetsysteem, dat een aantal jaren geleden werd ontwikkeld. Mede vanwege die kennis is data 3 Engineering graag het partnerschap aangegaan. “De klanten waar we de LaserCheck al hebben geïnstalleerd, gebruiken het iedere dag”, zegt Morris Giaccone. “Met als gevolg dat de productiviteit van hun kantbank sterk is toegenomen.”

Morris Solutions
Stand B118

Voor gratis toegangstickets METAVAK Gorinchem kun u zich hier AANMELDEN met gebruik van code 2156

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Oppervlaktetechniek

Topfinish maakt polijsten, ontbramen en reinigen tastbaar

13-10 Tijdens de beurs presenteerde de specialist het finishen van lasergesneden sleutelhangers. Bezoekers konden hiermee…

MetavakNieuws

METAVAK erg positief verlopen voor zowel exposanten als bezoekers

11-10 “Het sentiment was bij zowel bezoekers als exposanten erg positief. Na een jaar noodgedwongen…

MetavakNieuws

Zesde tand maakt trochoïdaal frezen nog productiever

06-10 Trochoïdaal frezen is als ruwfreesbewerking inmiddels een standaard strategie geworden. In veel machinefabrieken waar…

MetavakNieuws

Dormatec creëert stabiel proces met randapparatuur

03-10 Om meer output te genereren op dezelfde hoeveelheid vierkante meters, investeren maakbedrijven in allerlei…

MetavakNieuws

Krachtige, alles-in-één software voor metaalbedrijven

01-10 ECI is ontstaan vanuit de samenwerking tussen gerenommeerde softwareleveranciers van de producten Bemet (voorheen…

MetavakNieuws

Topfinish – 30 jaar finishing

01-10 De afmetingen van de machines vormen een leuke uitdaging voor Topfinish, en ook voor…

MetavakNieuws

Drie-assige Doosan SVM 4100 maakt debuut op METAVAK

01-10 De Doosan SVM 4100 is geoptimaliseerd voor lichte bewerkingen en biedt een hoge productiviteit…

MetavakNieuws

Slim leren, slim produceren en slim verdienen

01-10 Het is voor het eerst dat de vakbeurs METAVAK de handen ineen slaat met…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X