LBM introduceert machines van Warcom

LBM Laser & Bending Machines is importeur voor de Benelux geworden van Warcom. Dit is een Italiaanse machinefabrikant die lasersnijmachines, buislasers, kantbanken, scharen en plasmasnijmachines produceert.

Een 8 meter uitvoering van de vlakbedlaser W-Fiber, het topmodel van Warcom dat een hoge productiviteit, nauwkeurigheid en betrouwbaarheid garandeert.

Voor LBM betekent dit importeurschap een grote uitbreiding van de mogelijkheden. De in Zwijndrecht gevestigde machineleverancier was tot dusverre handelaar in gebruikte machines voor de plaatbewerking: lasersnijmachines, kantbanken en de bijbehorende automatisering. Met het assortiment van Warcom kan LBM nu ook nieuwe machines leveren en daarmee de bestaande klanten meer bieden en een bredere doelgroep aanspreken. “Het was altijd mijn idee om een merk met nieuwe machines naast onze gebruikte machines te zetten”, zegt directeur/eigenaar Nathan van der Hoeven van LBM. “Daarvoor waren we op zoek naar een Europese fabrikant, die zelf ontwikkelt en produceert en een hoge kwaliteit machines levert met Europese componenten. Deze fabrikant hebben we met Warcom nu gevonden.”

Derde generatie familiebedrijf

Met Warcom verschijnt een nieuw machinemerk op de Benelux markt, want de Italianen waren hier nog niet actief. Het is een familiebedrijf dat in 1959 is opgericht en waar inmiddels de derde generatie aan het roer staat. Warcom ontwikkelt en produceert alle machines in eigen huis. Dat begon ooit met een schaar die onder de naam Romea op de markt werd gebracht. Later zijn daar de kantbanken en de snijmachines aan toegevoegd: eerst de plasmasnijders, sinds de opkomst van de fiberlaser ook vlakbedlasers en buislasers.

Warcom is gevestigd in de Noord-Italiaanse stad Adro, gelegen langs de snelweg tussen Bergamo en Brescia. Hier beschikt het bedrijf met een fabriek van 6000 vierkante meter en zestig medewerkers over een productiecapaciteit van zo’n honderd machines per jaar. Deze worden hoofdzakelijk in Italië verkocht, maar met een internationaal sales netwerk is Warcom vertegenwoordigd in zo’n vijftig landen. Sinds de oprichting zijn meer dan 4000 machines aan de man gebracht.

Vlakbedlasers

Warcom voert een uitgebreid programma van snijmachines, kantbanken en scharen en kantbanken. Het bedrijf bouwt twee types vlakbedlasers: W-Fiber en Rivale. De W-Fiber is het topmodel dat een hoge productiviteit, nauwkeurigheid en betrouwbaarheid garandeert. De machine levert hoge prestaties en is met een maximale acceleratie van 2G en een maximum snijsnelheid van 210 m/min geschikt voor het snijden verschillende materialen (tot 40 mm staal), inclusief hoog reflecterend materiaal. De W-Fiber is standaard voorzien van een wisseltafel en kan worden uitgerust met laad- en ontlaadsystemen en opslagtorens om automatisch en manloos te opereren. De W-Fiber kan uitgerust worden met een fiberlaserbron van maximaal 20 kW.

De Rivale is het instapmodel met een uitstekende prijs kwaliteit verhouding voor bedrijven die willen starten met lasersnijden (of willen overstappen van een gebruikte laser naar een nieuwe), met de garantie van een Italiaans kwaliteitsproduct tegen een concurrerende prijs. De Rivale heeft een acceleratie van 1G en een snijsnelheid van 140 m/min. Met laserbronnen tot 6 kW snijdt hij 25 mm dik staal. Ook dit instapmodel is uit te rusten met automatisering. Uitgerust met de Virtuo software zijn de machines eenvoudig te bedienen.

Plasmasnijmachines

De plasmasnijmachines zijn beschikbaar in drie modellen: de M-serie is de standaard machine, de S-serie is een plasma-oplossing voor XXL-formaten. Beide machines zijn leverbaar met opties als bevelsnijden. De W-Tube serie is voor het snijden van buizen en open profielen.

Kantbanken

Tevens produceert Warcom een uitgebreide reeks hydraulische en elektrische kantbanken met diverse werklengtes en tonnages. De verschillende modellen zijn de Evoluta (te voorzien van automatische gereedschapswisselaar Bend-Master), Dinamica (leverbaar in tandem opstelling), Futura en de kleine Logica, een snelle, nauwkeurige en ergonomische elektrische kantpers met 130 ton vermogen voor het kanten van kleine onderdelen. Zo is er voor iedere toepassing een geschikte kantbank leverbaar.
Tot slot produceert Warcom ook de Maxima guillotineschaar en enkele speciale machines voor de bewerking van o.a. blik.

Voor elk budget

Het uitgangspunt van LBM is altijd geweest om plaatwerkbedrijven (zowel loonsnijders als bedrijven met een eigen product) voor elk budget de juiste a-merk machine met de juiste specificaties gericht op diens productieproces te kunnen leveren. “Met het importeurschap van Warcom kunnen we dit veel breder invullen”, zegt verkoopdirecteur Haitze van Veller. “We kunnen nu het hele pakket regelen voor onze klanten op basis van hun beschikbare budget en daarbij de keuze bieden tussen gebruikt of nieuw. Daarmee gaan we een bredere klantengroep aanspreken. Voor loonsnijbedrijven die echt serieus willen loonsnijden, hebben we nu heel degelijke nieuwe machines. Wie de stap van jong gebruikte machines naar nieuwe machines wil maken kan ook bij ons terecht.”

Service en onderhoud

LBM doet de verkoop van de Warcom machines en staat garant voor de service en het onderhoud. Hiervoor heeft het bedrijf zich verzekerd van samenwerking met een vaste Nederlandse servicepartner, die de installatie, scholing en het onderhoud voor zijn rekening neemt. Dit bedrijf is MTU-Service uit Uden, dat meerdere zeer ervaren monteurs heeft, die op dit moment worden opgeleid door Warcom.

Warcom neemt deel aan de Euroblech in Hannover. LBM zal op de stand aanwezig zijn om bezoekers uit Nederland en België te informeren over alle mogelijkheden.

Warcom
Hal 12, Stand D54

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Elektrische sfeer op geslaagde Euroblech

02-11 In totaal lokte de vakbeurs vorige week 38.076 vakbezoekers van over de hele wereld…

Plaatbewerking

Trumpf verkoopt eerste 24 kW laser aan JacFriesland

27-10 De TruLaser Series 5000 met 24 kW vermogen wordt deze week door Trumpf geïntroduceerd…

Plaatbewerking

Vier op een rij

26-10 Dibalex leverde sinds 2008 reeds meer dan tien verscheidene volautomatische lijnen die operationeel zijn…

Plaatbewerking

Schitterende combinatie

19-10 De nieuwe Shear Brilliance is gebaseerd op de nieuwste composietmaterialen, servo-elektrische technologie en lineaire…

Plaatbewerking

Einde aan de chaos

19-10 De Voortman Plate Sorter is een innovatieve oplossing om bewerkte plaatonderdelen te sorteren, projectbuffers…

Plaatbewerking

Zinser staat voor absolute kwaliteit

19-10 Zinser is een echt Duits familiebedrijf. Opgericht in 1898 viert het bedrijf volgend jaar…

Plaatbewerking

Euromac ponst en buigt in geautomatiseerde workflow

19-10 Euromac werkt al enkele jaren aan de automatisering van verschillende productiefasen in de plaatwerking.…

Plaatbewerking

Plaatwerkkennis met een druk op de knop

18-10 Om ervoor te zorgen dat buigen geen breken wordt, is veel knowhow nodig in…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen