Linde Safety Pilot wint veiligheidsprijs

0

Voor het tweede jaar op rij heeft Linde een prijs voor veiligheid gewonnen. Ditmaal won de Linde Safety Pilot de eerste prijs tijdens de jaarlijkse verkiezing van de Fork Lift Truck Association.

De Linde Safety Pilot is een ondersteuningssysteem voor chauffeurs van heftrucks en volgens Linde een technische doorbraak op het gebied van veiligheid. Het systeem geeft de bestuurder een visuele en auditieve waarschuwing, wanneer de maximale waarden bereikt worden. Indien genegeerd, grijpt de Linde Safety Pilot actief in om onveilige situaties te voorkomen.
De display op het werkstation informeert de bestuurder over onder andere het laadgewicht op de vorken en de maximale hefhoogte. Dat draagt bij aan een veilige werkom-geving en helpt gevaarlijke situaties voorkomen.

De Fork Lift Truck Association, opgericht in 1972 in Engeland, heeft tot doel het behou-den en verhogen van de (veiligheids) normen in de Material Handling Industrie. Op die manier helpt ze bij het beschermen van de belangen van de consument, alsmede verbetering van de veiligheid en de productiviteit op de werkvloer.