LKN gekwalificeerd voor titanium grade 5 (Ti-6Al-4V) lassen

Lasbedrijf LKN WeldCompany B.V. in Amersfoort heeft zich recent succesvol gekwalificeerd voor titanium grade 5 (Ti-6Al-4V) lassen. “Deze kwalificatie is één van de vele kwalificaties die de komende tijd afgenomen gaan worden”, zegt Patrick Wouterse, eigenaar van LKN en zelf een gecertificeerd lasser.

Deze door LKN gelaste titanium warmtewisselaars bevatten verschillende typen kwalificeerde lassen.

Hij heeft zelf het laswerk voor de kwalificatie gedaan. Deze kwalificatie, gebaseerd op EN ISO 15614-5, is gemonitord door klantvertegenwoordigers en onafhankelijk welding engineer (IWE) Dimitri De Spiegeleer. De lasprocedure omvat het lassen van titanium volgens de hoogst mogelijke eisen en is uitgevoerd in een couveuse op waarden beneden 10 PPM zuurstof. Het gebruik van de couveuse staat tevens vermeld op de kwalificatie.

Met deze prestigieuze kwalificatie ontwikkelt het Amersfoortse lasbedrijf zich nog meer als specialist in titanium lassen en breidt het zijn lasmogelijkheden verder uit. LKN last op dit moment meer dan 450 legeringen en dit aantal groeit door eigen research & development, onder andere in samenwerking met universiteiten, gestaag door. Het bedrijf is werkzaam voor alle markten waar echte lasspecialisten nodig zijn, zoals aerospace, farmaceutische industrie, halfgeleiderindustrie, defensie, (petro)chemische en maritieme industrie.

“Waar anderen deze kwalificatie kunnen behalen met gebruik van een slof, heb ik gekozen voor de hoogst mogelijke kwaliteit”, zegt Wouterse. “Met het kwalificeren van titanium in een couveuse hebben we een unieke positie gekregen in de hightech markt.”

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema