Lorch Connect zorgt voor makkelijk begin in digitale laswereld

Lorch Connect maakt de lasproductie transparant. Hiermee kunnen bedrijven de productiviteit en processen van de lasproductie tot in de kleinste details controleren. De uitgangspunten bij de prestatie-indicatoren (KPI’s) en functies van Lorch Connect zijn hierbij de lastijden, de kosten voor een lasnaad en de relevante parameters in de documentatie. En dat alles zonder tijdrovende IT-installatie en grote investeringen.

De lastechniek en productieprocessen voor de lasnaad zijn vrij complex en sterk afhankelijk van de technische expertise van de lasser. Het is nog niet gebruikelijk om een goed inzicht in het lasproces te hebben, hoewel precies hier een echte meerwaarde ontstaat door gegevens te verzamelen en te analyseren. Een gedigitaliseerd en gekoppeld productieproces in de lasproductie levert de belangrijkste gegevens en feiten over kosten en verbruikswaarden en helpt zelfs om afwijkingen en fouten te vinden. “Met Lorch Connect bieden we bedrijven zonder veel moeite een snel overzicht van mogelijke productiviteitswinsten en kunnen ze tegelijk makkelijk met de gedigitaliseerde lasproductie beginnen”, somt Lars Braun, productmanager bij Lorch Schweißtechnik, de voordelen op.

Gebruiksvriendelijk

Lorch Connect is vooral een gebruiksvriendelijke oplossing: hiervoor hoeft alleen de Lorch Connect-gateway op het betreffende Lorch-lasapparaat te worden aangesloten. De gateway stuurt alle lasgegevens tijdens het lasproces, naar keuze via wifi of een bekabelde netwerkverbinding, naar het Lorch Connect-portaal. Via een optioneel aangesloten scanner kunnen verder productierelevante gegevens, zoals ordernummers of informatie over het onderdeel, voor latere analyses en kostenberekeningen door de gateway worden verzameld.

Dankzij het dashboard kan er snel een overzicht van de belangrijkste prestatie-indicatoren (KPI's) in de lasproductie worden verkregen.

Dankzij het dashboard kan er snel een overzicht van de belangrijkste prestatie-indicatoren (KPI’s) in de lasproductie worden verkregen.

In het Lorch Connect-portaal komen de gegevens samen en de gebruiker kan ze eenvoudig via de webbrowser oproepen, wanneer en waar dan ook. De belangrijkste voordelen zijn de analysemogelijkheden, zoals het gebruiksvriendelijke dashboard waar de belangrijkste KPI’s zoals inschakeltijden, vlamboogtijden of parameterwaarden snel en overzichtelijk worden weergegeven. Ze geven niet alleen een snel overzicht van de actuele verbruikswaarden, maar zorgen er ook voor dat makkelijker afwijkingen en fouten kunnen worden gevonden en processen snel kunnen worden geoptimaliseerd.

Kostenbeheersing

Er is directe kostenbeheersing mogelijk om de werkelijke kosten van een onderdeel snel te berekenen of snel een beeld van de rentabiliteit van een volledige opdracht te krijgen. De basis van de berekening vormen de bijgehouden hoofdgegevens, zoals de prijzen voor gassen, lasdraden, energiekosten en personeelskosten. Zo kunnen opdrachten eenvoudig worden nagerekend en aangevraagde offertes kunnen aan de hand van vergelijkbare opdrachten nauwkeurig worden opgesteld.

Met Lorch Connect kunnen niet in de laatste plaats de lasgegevens van de aangesloten apparaten worden gedocumenteerd: bij elke lasnaad worden de productierelevante gegevens verzameld, die later met de bijbehorende lasparameters kunnen worden opgeroepen. Bij elke lasnaad kunnen zo makkelijk afwijkingen en onregelmatigheden worden gevonden. Ook de herleidbaarheid bij klachten is mogelijk.

De Lorch Connect-gateway is niet alleen compatibel met alle nieuwe lasapparaten. Ook al in gebruik zijnde lasapparaten (tot 10 jaar oud) uit de S- en P-serie en de MicorMIG- en MicorMIG Pulse-serie kunnen met behulp van de gateway met het portaal worden verbonden. Andere series bevinden zich bovendien in de voorbereidende fase. Bedrijven kunnen zo ook hun bestaande machinepark toekomstbestendig maken.

Kosten

Het gebruik van alle Lorch Connect-functies is bij aankoop van de Lorch Connect-gateway één jaar gratis. Daarna kan de dienst voor 9,90 euro per gateway en maand worden geactiveerd en gebruikt. Bij aankoop van een nieuw lasapparaat uit de S-serie kunnen klanten momenteel een op maat gemaakt S-Edition-pakket voor een voordeelprijs krijgen. Dit pakket bestaat naast de Lorch Connect met gateway en een gebruikerslicentie van 12 maanden, tevens ook inclusief het lasproces SpeedUp voor snel en makkelijker opgaand lassen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verbinden

Lasnaadzoeken thema bij Valk Welding op TechniShow

03-02 Met de demonstratie van de Arc-Eye lasersensor op een X-,Y- systeem en een lasrobotcel,…

Automatisering

Retrofit voor gemechaniseerde lasopstellingen

08-05 Voor het lassen van ronde producten ontwikkelt en bouwt ADK Techniek speciaalmachines voor het…

Automatisering

Reflectie-arme lasersensoren voor lasnaadvolgen

15-05 Lasrobotintegrator Valk Welding zal tijdens de vakbeurs Vision & Robotics (22-23 mei in Veldhoven)…

Automatisering

Valk Welding neemt bouw vision systemen in eigen beheer

23-05 Valk Welding gaat de vision systemen voor lasnaadvolging in haar lasrobotinstallaties voortaan zelf bouwen.…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X