Retrofit voor gemechaniseerde lasopstellingen

0
545

Voor het lassen van ronde producten ontwikkelt en bouwt ADK Techniek speciaalmachines voor het lassen van lasnaden. Samen met het Arc-Eye team van Valk Welding, dat lasnaadvolgsystemen met behulp van laser vision sensoren ontwikkelt en bouwt, heeft ADK Techniek de retrofit unit ARK 6-2 ontwikkeld om bestaande systemen te upgraden.

Het systeem voorziet in een modulair lassysteem met de Arc-Eye lasersensor die exact de lasnaad detecteert en volgt. Daarvoor scant de Arc-Eye laser vision sensor de lasnaad, waarbij de software de positie van de lastoorts vergelijkt met de geprogrammeerde baan en indien nodig het traject bijstelt. Hierdoor wordt een exacte positionering bereikt en draagt dit hightech systeem bij tot een hoge en constante laskwaliteit. De Arc-Eye laser vision sensor wordt niet gehinderd door reflecties en is daarmee perfect toepasbaar voor reflecterende materiaalsoorten zoals aluminium, staal en geslepen roestvaststaal

De ARK (Arc-Eye Retrofit Kit) heeft standaard een variabel instelbaar werkbereik van 200 mm verticaal en 600 mm horizontaal en is geschikt bij zowel stompe naden- als hoeknaden. Juist voor het lassen van ronde producten (zoals industriële vloeistoftanks, containers, drukvaten, wandsegmenten voor tankwagens en gelijkvormige producten), in combinatie met bestaande manipulatoren, rollenbanken, lasportalen en laskolommen kan met deze retrofit een hoog rendement en hoge laskwaliteit worden behaald, tegen een beperkte en zakelijk verantwoorde investering.

Dit hoogwaardige systeem is volgens ADK Techniek geschikt voor toepassing bij vrijwel alle voorkomende industriële lasprocessen.