LVD neemt Italiaanse automatiseringsbedrijf Compac over

0

LVD heeft het Italiaanse Compac overgenomen. Dit is een leverancier industriële automatiseringsoplossingen. Hierdoor breidt LVD zijn automatiseringsaanbod voor vlakke plaat- en buislasersnijmachines uit in een tijd waarin er steeds meer vraag is naar geautomatiseerde productie voor het bereiken van meer efficiëntie.

LVD werkt reeds sinds 2016 samen met Compac voor de productie van automatische magazijnsystemen voor tal van LVD lasersnij-installaties in Italië. Het 30 jaar oude familiebedrijf in Urbino is gespecialiseerd in het ontwerp, de productie en integratie van hightech automatische magazijnsystemen, invoer- en uitgiftesystemen, laad- en losapparatuur en automatiseringssystemen aangepast aan bepaalde sectoren.

Onderdeel van LVD-groep
De activiteiten en automatiseringsproducten van Compac zijn geleidelijk aan gegroeid. De oplossingen zijn divers, onder andere handlingsystemen voor de magazine- en kartonindustrie en transportbanden voor metaalreinigingsmachines. Met de overname wordt Compac onderdeel van de LVD-groep. LVD zal de Compac-systemen geschikt voor de metaalproductie onder de naam LVD toevoegen aan het automatiseringsaanbod van zijn ponsmachines, fiberlaser- en buislasersnijmachines voor klanten wereldwijd. Het merk Compac blijft behouden voor automatiseringsoplossingen geschikt voor andere sectoren.

Extra automatiseringskennis
Alle Compac producten worden verder in de 7000 vierkante meter grote productiesite in Italië vervaardigd. “Compac heeft al heel wat geavanceerde automatiseringsoplossingen geleverd en bewezen over zin voor innovatie en een sterke engineeringmentaliteit te beschikken”, legt Carl Dewulf, LVD President en Managing Director uit. “Met deze overname willen we een sterke toekomst voor onze automatiseringslijn veiligstellen en onze klanten de meest geavanceerde en betrouwbare automatiseringstechnologie bieden die gelijke tred houdt met de vooruitgang in het fiberlasersnijden. Met Compac halen we extra automatiseringskennis en systeemervaring binnen.”