LVD vernieuwt CADMAN software suite

0
169

LVD heeft een nieuwe versie uitgebracht van de programmeer- en beheersoftware CADMAN suite. Deze versie 8.5 omvat verbeteringen van elke CADMAN-module, zoals een vernieuwd, intuïtief dashboard en integratie van zowel de nieuwste generatie Touch-P besturingen voor ponsmachines als van niet van LVD afkomstige snij- en ponsmachines.

CADMAN helpt het productieproces stroomlijnen en maakt smart manufacturing mogelijk – te beginnen bij werkstukken in 3D, van communicatie tot productiecontrole, van de organisatie van de werkplaats tot het snijden, sorteren en buigen. “Versie 8.5 is een krachtige tool die tegemoet komt aan de vraag van hedendaagse productiebedrijven naar digitale integratie en Industrie 4.0”, aldus LVD.

Belangrijkste updates
Behalve de nieuwe look and feel omvat CADMAN Suite v8.5 volgende updates:

  • CADMAN-B CAM-buigsoftware heeft een verbeterde zoekfunctie voor buigoplossingen, waaronder preselectie van de meest gebruikte gereedschappen (op maat) op basis van actieve catalogi. Na selectie volgen meerdere controles en een botsingcontrole in een 3D-omgeving. Aan de slimme importeerfunctie (per stuk en in serie) is herkenning van vormeigenschappen toegevoegd, waardoor in de automatische zoekfunctie bestaande buigingen in het stuk herkend en buigingen uitgesloten kunnen worden.
  • CADMAN-B is nu ook compatibel met de Synchro-Form-serie; de afkantpersen uitgerust met het adaptieve plooisysteem Synchro-Form voor extra grote-profielen.
  • De software van de Touch-B-sturing, die kan samenwerken met CADMAN-B, is verbeterd. De sequentie-overgang – de tijd om over te schakelen van één gebogen stuk naar een ander – is geoptimaliseerd waardoor de werksnelheid van de afkantpers is gestegen en daarmee ook de productiviteit.
  • De softwaremodules CADMAN-L en CADMAN-P CAD/CAM hebben geavanceerde nesting voor lasersnijden en ponsen. Nieuwe functies zoals de ‘minimale hitte-impact’ bij de afwerking per stuk, materiaaldikteparameters, snijtechnologie-tabellen op basis van materiaal en materiaalconditie dragen bij tot een vlotte, automatische lasersnijvoorbereiding. Ook bij het ponsen garanderen slimme functies zoals ‘vermijd raken van vormgereedschappen’ en ‘ponsen met vormgereedschappen als laatste’ een goede voorbereiding. In de gemeenschappelijke module kunnen stukken automatisch of manueel in een tekening met meerdere stukken herkend worden.
  • CADMAN-JOB is voortaan zowel verbonden met de nieuwste Touch-P-sturing voor ponsmachines van LVD als met snijmachines niet van LVD afkomstig. De module verbindt de orders die binnenkomen en verwerkt worden door het front-office met de activiteiten in de werkplaats en zorgt voor een vlotte doorstroming van klantenorder tot afgewerkt stuk. De software biedt een realtime overzicht van de activiteiten op de werkvloer zodat gebruikers machineproductietijd en fabricagemiddelen kunnen optimaliseren.

LVD’s Touch-i4, die samenwerkt met CADMAN-JOB, staat in voor de   sortering van de gesneden stukken en kan stukken aan een bepaalde locatie toewijzen, zoals een specifieke pallet of magazijnplaats.

CADMAN-SDI (Smart Drawing Importer) maakt ramingen voor geïmporteerde CAD files gemakkelijker en nauwkeuriger met een groter aantal ingebouwde kostenfactoren. Op basis hiervan kunnen fabrikanten hun indirecte productiekosten en de werkelijke kost van een stuk/product bepalen. Bijkomende kostenfactoren, waaronder de lengte van de langste buiging en de maximaal benodigde buigkracht, worden op het scherm of in een geëxporteerde file weergegeven.

www.lvdgroup.com