Maakdagen Gelderse industrie slaan aan

Ze zitten er weer op de Maakdagen de 2016. De Gelderse maakindustrie stond twee dagen lang volop in de belangstelling. Meer dan 60 bedrijven en musea toonden de Gelderse maakkunsten aan het grote publiek. Van ambachtelijk smeedwerk tot het printen van pannenkoeken.

Het verhaal van de maakindustrie werd op verschillende manieren gepresenteerd. Bezoekers konden bij maakbedrijven naar binnen stappen, routes volgen, tentoonstellingen bekijken. En natuurlijk zelf producten maken tijdens de vele workshops. De deelnemers kregen veel enthousiaste reacties van het publiek. Dit tweedaagse maakevenement is een vervolg op het geslaagde erfgoedfestival ‘Gemaakt in Gelderland’ van vorige zomer.

Goed bezocht
De open dagen bij Bronkhorst High-Tech in Ruurlo en de Smeltkroes in het Honigcomplex in Nijmegen trokken duizenden bezoekers. Op deze locaties waren vooral de workshops in trek. Veel mensen willen graag zelf iets maken en nieuwe dingen te ontdekken. Het aanbod aan workshops tijdens de Maakdagen varieerde van bonbons maken tot smeden en van natuurkundekermis voor kinderen tot het timmeren van een gereedschapskist. De tentoonstelling ‘Krijg de kriebels’ in museum het Pakhuis in combinatie met de voedselmarkt in Ermelo trok veel bezoekers. Mensen konden onder anderen eetbare insecten proeven, die kans krijg je niet elke dag.

Sfeerimpressie
De kracht van de Maakdagen zit in de samenwerking tussen het bedrijfsleven en de erfgoedsector. De organisatie is in gesprek met potentiële partners om dit evenement voort te zetten. De provincie Gelderland is positief over een vervolg omdat de Maakdagen bijdragen aan het zichtbaar maken van de Gelderse identiteit.

Kijk hier voor een sfeerimpressie van de Maakdagen 2016.

Tags

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X