Machinefabriek Boessenkool genomineerd voor innovatieprijs AvroTros-programma

0
504

Machinefabriek Boessenkool uit Almelo is genomineerd voor de Nederlandse Innovatie Prijs. Omroep AvroTros reikt deze prijs voor het tweede jaar uit in het tv-programma De Wereld van Morgen. Dat gebeurt live tijdens de uitzending van 13 juni op NPO 1 (aanvang 20.30 uur).

Nederland is koploper op het gebied van innovatie; iedere dag werken er bedrijven, instituten en wetenschappers aan nieuwe technologieën om ons leven beter en gemakkelijker te maken. De Wereld van Morgen laat zien welke innovaties er in de wereld plaatsvinden en wat deze in de praktijk voor ons kunnen betekenen. Jort Kelder presenteert het programma live vanuit het Kurhaus in Scheveningen, waar ook André Kuipers live de Nederlandse Innovatie Prijs uitreikt aan het meest innovatieve bedrijf van Nederland.
Genomineerd voor deze prijs zijn KPN, Machinefabriek Boessenkool en digital agency Youwe. Zij zijn geselecteerd op basis van de Erasmus Concurrentie en Innovatie Monitor, onder leiding van Prof. dr. Henk W. Volberda van de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit. De monitor is een onderzoek naar innovatie- en concurrentievermogen op basis van een jaarlijkse (sinds 2006) uitgevoerde landelijke enquête onder circa 10.000 Nederlandse bedrijven.

De Wereld van Morgen laat spraakmakende innovaties zien die niet eens zo lang op zich laten wachten. Zo demonstreert Jort Kelder hoe een boer, met behulp van drones en zelfbesturende tractoren, zijn laarzen niet meer vies hoeft te maken om zijn beroep uit te oefenen. Hierbij spelen innovaties van Machinefabriek Boessenkool een grote rol. Ook legt Kelder uit hoe artsen met een virtuele kopie van een patiënt zonder risico’s medicijnen en operaties kunnen testen. Op de Arena Boulevard laat de presentator zich met innovatieve technieken leiden door een meute van duizenden concertbezoekers.