Magistor vindt nieuwe partner voor volgende groeifase

Investeringsmaatschappij Het Participatie Huis heeft een minderheidsbelang verworven in de technische groothandel Magistor, specialist in verspaningstechniek en straaltechniek.

De aandeelhouders van Magistor zochten een ervaren investeerder die kan bijdragen aan het vormgeven van de volgende groeifase en de verdere professionalisering van de onderneming. Parallel aan de transactie is de ervaren manager Frederik Tattersall aangesteld, die de dagelijkse aansturing van de onderneming voor zijn rekening gaat nemen.

Magistor is een snelgroeiende technische groothandel die zich sinds de oprichting in 2003 volledig heeft gespecialiseerd in de verkoop van straalmiddelen en gereedschappen voor de metaalbewerkende en -verwerkende industrie. De klanten variëren van staalbouwers, constructiebedrijven en fabrikanten van automotive-onderdelen tot bedrijven in de luchtvaart en de medische industrie.

Dankzij jarenlange ervaring, technische knowhow om klanten optimaal te kunnen adviseren en het brede en kwalitatief hoogwaardige productassortiment is Magistor uitgegroeid tot een toonaangevende speler binnen de Nederlandse en inmiddels ook Belgische markt.

Kapitaalkrachtige partner

De aandeelhouders van Magistor hebben de onderneming uitgebouwd tot een sterk en dynamisch bedrijf met circa 15 medewerkers. Dankzij haar brede en diepgaande vakinhoudelijke kennis is de onderneming een volwaardige sparringpartner voor haar klanten. Fredrik Jonker van Marktlink Fusies & Overnames, dat de drie aandeelhouders bij de totstandkoming van de transactie heeft bijgestaan: “De aandeelhouders hadden de wens om middels een zogenaamde ‘pre-exit’ een kapitaalkrachtige en ervaren partner aan boord te halen. Na gesprekken gevoerd te hebben met verschillende geïnteresseerde partijen is de ideale partner uiteindelijk gevonden in Het Participatie Huis, in combinatie met Frederik Tattersall.”

Omzet en organisatie sterk gegroeid

Wim Hendriks, één van de oprichters en aandeelhouder van Magistor: “We zijn Magistor met een klein aantal mensen met een gezamenlijke historie bij een eerdere werkgever gestart. We hadden nooit de intentie om uit te groeien tot een onderneming van het huidige formaat. Dankzij onze betrokken medewerkers in combinatie met een formule die goed aansloeg in de markt werd door jaarlijks te groeien uiteindelijk in 2018 de mijlpaal van 10 miljoen euro omzet behaald. Met de groei van de omzet is echter de organisatie ook sterk gegroeid, wat betekent dat je takenpakket als ondernemer verandert. We zijn het ondernemen allesbehalve zat, maar zien onszelf met het oog op de toekomst niet als de juiste personen om leiding te geven aan de organisatie die er inmiddels staat. Dit was voor ons de reden om Marktlink in te schakelen om deze ervaring en capaciteit extern te gaan zoeken.”

Structuur aanbrengen

Met Frederik Tattersall heeft Magistor iemand aan boord gehaald met veel ervaring op het gebied van organisatorische aansturing en het aanbrengen van structuur. Door zijn komst kunnen de aandeelhouders van Magistor zich weer richten op waar ze goed in zijn, het ondernemen zelf. “We willen niet langer de kar zelfstandig trekken, maar wel de kar van achteren mee helpen duwen. Wij zien nog veel kansen voor Magistor, de komende jaren gaan wij gezamenlijk met de nieuwe aandeelhouder en Frederik Tattersall werken richting een nieuwe stip op de horizon en de organisatie klaarmaken voor de toekomst”, aldus Hendriks.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Nieuwe sales director Hoffmann Group ziet veel mogelijkheden voor groei

01-06 De functie van sales director is nieuw bij de Hoffmann Group. De groothandel in…

Verspanen

Jubilaris Gerardi is groot geworden met modulaire opspanklem

31-05 “Op basis van hun eerste modulaire klem, die Gerardi zelf nog steeds artikel nummer…

Verspanen

Mikron boort superlegeringen proceszeker tot 40xD

12-04 Tot hier niets nieuws en speciaals, want boren met spiraalvormige koelkanalen zijn al enkele…

Verspanen

Eerste editie VerspaningsNieuws is een feit

24-03 Denk bijvoorbeeld aan machine-ontwikkelingen, trends in de markt, bedrijfsreportages, innovaties op het gebied van…

Verspanen

TurboTwister van Maykestag nieuwe trendsetter in trochoïdaal frezen

08-03 Maykestag wordt in Nederland vertegenwoordigd door PB Tools. Deze toolingspecialist introduceerde in 2016 op…

Verspanen

Dormer Pramet neemt Indiase fabrikant Miranda Tools over

08-02 De overname verbetert de productiemogelijkheden van Dormer Pramet, wereldwijde fabrikant en leverancier van verspanende…

Oppervlaktetechniek

Nieuwe website ondersteunt internationale opmars Normfinish

02-02 Voorheen was de informatie over Normfinish een onderdeel van de site van Leering Hengelo.…

Verspanen

Nieuwe uitdaging bij Dormer Pramet

26-01 Hans van Steenis heeft na bijna twintig jaar afscheid genomen van zijn functie als…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X