Mark Rutte opent nieuwe fabriek Additive Industries

37

Minister-President Mark Rutte heeft de gloednieuwe fabriek van Additive Industries in Eindhoven geopend. Na speeches van de oprichters van Additive Industries, Jonas Wintermans en Daan Kersten, onthulde Mark Rutte de fabrieksvloer van de groeiende fabrikant van 3D metaalprint equipment.

Om haar ambitie om te groeien tot een top 3 positie in de industriële 3D metaalprint markt in 2022 te realiseren, is Additive Industries naar een gloednieuwe fabriek op Strijp-T in Eindhoven verhuisd. Op deze nieuwe locatie is het hoofdkantoor samengevoegd met de ontwikkelactiviteiten, assemblage van de 3D metaalprintsystemen en het testen hiervan. Voorheen waren de activiteiten nog verspreid over twee locaties in Eindhoven. De verhuizing biedt het team van Additive Industries ruimte voor verder groei aangezien het totale oppervlak ongeveer zeven keer groter is dan de voorgaande gebruikte gebouwen en faciliteiten.

Groei versnellen
De nieuwe fabriek is te vinden in een gerenoveerd voormalig Philips-pand met een rijke historie uit de vijftiger jaren van de vorige eeuw. Zo waren ook andere Eindhovense bedrijven zoals ASML en FEI (nu onderdeel van Thermo Fisher) hier in hun beginjaren gevestigd. Na renovatie, is het pand volledig duurzaam, voldoet aan de hoogste energiebesparingseisen en biedt het een goede werkomgeving voor de Additive Industries teams. “We zijn trots dat we opnieuw onze intrek mogen nemen in een inspirerend voorbeeld van industrieel erfgoed waar we de oorspronkelijke architectuur hebben bewaard en gecombineerd met een vleugje moderniteit”, zegt Daan Kersten, medeoprichter en CEO van Additive Industries. “Dit maakt het een prachtig thuis voor een snel groeiend bedrijf in digitale fabricagetechnologie. De nieuwe fabriek stelt ons in staat onze groei te versnellen en heeft de capaciteit om 100 tot 200 systemen per jaar te assembleren en te testen. Dit past bij onze wereldwijde expansieplannen om te groeien naar een Top 3 positie in onze markt.”

Additive Industries
Foto: Joost Doppen

Facebook Comments