MATinspired breidt metaalkunde workshops uit

MATinspired verzorgt diverse workshops en cursussen op het gebied van metaalkunde. Recent zijn de workshops metaalkunde en metallografie uitgebreid van een ééndaagse naar een tweedaagse cursus. Hiernaast wordt er ook de nieuwe workshop ‘Metaalkunde en Positieve Materiaal Identificatie (PMI)’ gegeven.

Het bijzondere van deze korte workshops is dat ze zowel een theoriegedeelte en een practicum bevatten. Het practicum wordt gehouden in het laboratorium van MATinspired. Hierdoor krijgt de cursist meer gevoel bij de onderwerpen die in het theoriegedeelte worden behandeld. De workshops worden gegeven door dr. ir. Niels Kuijpers, directeur-eigenaar van MATinspired. Hij heeft veel ervaring met onderzoek aan metalen.

Workshop metaalkunde
De workshop metaalkunde is gericht op medewerkers die werkzaam zijn in de metaalwereld die meer technische basiskennis willen verkrijgen van metalen, zoals bijvoorbeeld kwaliteitsmedewerkers, constructeurs, vertegenwoordigers en managers. In de workshop metaalkunde zullen in de tweede dag diverse warmtebehandelingen aan bod komen.
De volgende workshop metaalkunde wordt gegeven op 25 en 26 januari 2018.

Workshop metallografie
De workshop metallografie richt zich op laboratoriummanagers en -medewerkers die meer kennis willen verkrijgen over de monstervoorbereiding (doorslijpen, inbedden, schuren, polijsten en etsen) en de beoordeling van de microstructuren met behulp van microscopie. In de workshop metallografie zal in de tweede dag onder andere worden ingegaan op speciale preparatiemethodes voor microscopie en op de herkenning van de diverse microstructuren van staal na warmtebehandeling.
De volgende workshop metallografie wordt gegeven op 12 en 19 januari 2018.

Metaalidentificatie
Tijdens de nieuwe ééndaagse workshop ‘Metaalkunde en Positieve Materiaal Identificatie (PMI)’ wordt ingegaan op de metaalkunde die nodig is om een accurate metaalidentificatie met diverse types analytische apparatuur uit te voeren. In de middag van deze workshop wordt een practicum gegeven wordt door De Looper Analytical, waarbij diverse metingen worden uitgevoerd met behulp van diverse apparaten zoals röntgen fluorescente (XRF) en optische emissie spectroscopie (OES).
De workshop wordt gehouden op 1 februari 2018.

MATinspired is gehuisvest in het kenniscentrum Gate2 in Gilze-Rijen. In Gate2 zijn diverse bedrijven gevestigd die zich bezighouden met trainingen op het gebied van materiaalkunde en onderhoud. Naast het geven van workshops en cursussen voert MATinspired ook R&D-projecten uit voor bedrijven. MATinspired ontwikkelt en distribueert ook testkits voor materialen, zoals bijvoorbeeld een chroom-6 testkit voor coatings.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Detectie van chroom-6 in verhitte smeermiddelen op RVS

13-05 Chroom-6-verbindingen, kortweg chroom-6, zijn schadelijk voor de gezondheid. Het voornaamste gebruik van deze verbindingen…

Personeel

Basis Workshop Metaalkunde

14-12 Op de nieuwe locatie in Rijen (Gate2 – Aeroparc Gilze-Rijen) verzorgt MATinspired op vrijdag…

Geen categorie

VeMet verstrekt beurs voor buitenlandse metaalkunde-stage

18-03 Om de kennis op het gebied van de metaalkunde in Nederland te vergroten heeft…

Metaalnieuws inBeeld

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

19/10/2020

Veel investeringen in de plaatbewerking

X