Mazak lanceert compacte buislaser FG-220

Mazak lanceert de nieuwe compacte 3D-fiberlasersnijmachine FG-220. Deze is ontworpen voor het nauwkeurig 3D snijden van lange buizen (rond, vierkant, rechthoekig en driehoekig) en structurele materialen (zoals I- en H-balken, hoekijzer en extra door de gebruiker gedefinieerde vormen).

De FG-220 is een alles-in-één machine die meerdere processen kan uitvoeren, waaronder snijden, boren, tappen en klemmen, wat leidt tot kortere bewerkingstijden.

Het gebruik van deze machine verbetert volgens Mazak de productiviteit van het snijden van dunne tot middelgrote buizen en andere structurele materialen. Dit komt doordat de fiberlasertechnologie een kortere golflengte heeft dan een CO2-laser voor het snel snijden van middelgroot staal met stikstofhulpgas. Een hogere productiviteit vertaalt zich in energiebesparingen dankzij de 100% eliminatie van lasergas en een vermindering van 50% van het elektriciteitsverbruik. Bovendien is de FG-220 een alles-in-één machine die meerdere processen kan uitvoeren, waaronder snijden, boren, tappen en klemmen, wat leidt tot kortere in-process tijden.

Maximale 3D-flexibiliteit

Mazak heeft een gepatenteerde 3D-lasersnijkop ontworpen met een uitgebreid bewegingsbereik over een A- en een B-as, die de reeks mogelijke toepassingen uitbreidt. De FG-220 maakt bewerking onder elke gewenste hoek en vanuit verschillende richtingen mogelijk, waardoor zelfs complexe vormen worden bereikt. Als gevolg hiervan kunnen stijve ruimteframes snel worden geconstrueerd met minder lassen in vergelijking met conventionele bouwprocessen. De machine is geschikt voor gebruik op een breder spectrum van werkstukken, waaronder sterk reflecterende materialen zoals koper en messing.

Hogere nauwkeurigheid

De machine is uitgerust met verschillende functies om zeer nauwkeurig snijden van lange materialen mogelijk te maken, zoals automatisch centreren en klemmen van het werkstuk, en verschillende ondersteuningseenheden om verzakking tijdens het snijden te voorkomen. Vier klauwplaten verplaatsen zich tegelijk en draaien rond de as om te voorkomen dat materiaal zwaait. De machine kan ook worden voorzien van werklengtemeting en hellingscompensatie om bochten of wendingen te detecteren, een tapeenheid voor een kortere productiedoorlooptijd en een kettingtransporteur voor continu gebruik.

Eenvoudig programmeren

De FG-220 wordt geleverd met de Mazak FX CNC- en FX TUBE CAD/CAM-software voor het snijden van buizen, die tal van functies biedt, zoals het nesten van onderdelen, een simulatietool en een gereedschapspadmonitor om de insteltijden te versnellen en een continue productie mogelijk te maken.
Dankzij de efficiënte fiberlasertechnologie, een breed scala aan 3D-mogelijkheden en tal van aanpassingsmogelijkheden voor uiterst nauwkeurig snijden, is de FG-220 volgens Mazak de ideale machine voor buisfabrikanten die hun productieverwerking willen stroomlijnen en een hoger prestatieniveau willen bereiken.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Disselhorst Metaal voert hoogste investeringsagenda ooit uit

16-05 Het is al weer tien jaar geleden dat hij Disselhorst, producent van plaatwerk voor…

Plaatbewerking

Mazak opent European Technology Center Laser in Milaan

19-04 De nieuwe faciliteit beschikt over een grote showroom waar een selectie van de nieuwste…

Plaatbewerking

Creatief bedrijf groeit door investering in BLM buislaser

16-03 “Uitbesteden was voor ons geen optie omdat we met strakke deadlines werken en snel…

Plaatbewerking

Mazak lanceert lasersnijmachine Optiplex 3015 NEO

09-03 De machine past automatisch de straaldiameter aan om verschillende materialen optimaal te snijden en…

Automatisering

Mazak introduceert flexibele cobotautomatisering

27-10 In combinatie met een bewerkingsmachine, zoals het QTE 200 SG draaicentrum dat Mazak op…

Verspanen

Mazak zet automatisering in spotlight op EMO

22-09 De Mazak-stand op EMO 2021 zal zich richten op technologie die bewerkingsmachine sneller, productiever,…

Plaatbewerking

KUBO snijdt grote diversiteit in een hoog tempo

07-09 En dat is precies wat KUBO nodig heeft. Het bedrijf realiseert complete kasprojecten en…

Verspanen

Mazak promoot verspaning onder ECP-studenten

08-07 Het ECP is een vereniging van en voor maakbedrijven in Zuid-Holland met als voornaamste…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X