Mazak lanceert compacte buislaser FG-220

Mazak lanceert de nieuwe compacte 3D-fiberlasersnijmachine FG-220. Deze is ontworpen voor het nauwkeurig 3D snijden van lange buizen (rond, vierkant, rechthoekig en driehoekig) en structurele materialen (zoals I- en H-balken, hoekijzer en extra door de gebruiker gedefinieerde vormen).

De FG-220 is een alles-in-één machine die meerdere processen kan uitvoeren, waaronder snijden, boren, tappen en klemmen, wat leidt tot kortere bewerkingstijden.

Het gebruik van deze machine verbetert volgens Mazak de productiviteit van het snijden van dunne tot middelgrote buizen en andere structurele materialen. Dit komt doordat de fiberlasertechnologie een kortere golflengte heeft dan een CO2-laser voor het snel snijden van middelgroot staal met stikstofhulpgas. Een hogere productiviteit vertaalt zich in energiebesparingen dankzij de 100% eliminatie van lasergas en een vermindering van 50% van het elektriciteitsverbruik. Bovendien is de FG-220 een alles-in-één machine die meerdere processen kan uitvoeren, waaronder snijden, boren, tappen en klemmen, wat leidt tot kortere in-process tijden.

Maximale 3D-flexibiliteit

Mazak heeft een gepatenteerde 3D-lasersnijkop ontworpen met een uitgebreid bewegingsbereik over een A- en een B-as, die de reeks mogelijke toepassingen uitbreidt. De FG-220 maakt bewerking onder elke gewenste hoek en vanuit verschillende richtingen mogelijk, waardoor zelfs complexe vormen worden bereikt. Als gevolg hiervan kunnen stijve ruimteframes snel worden geconstrueerd met minder lassen in vergelijking met conventionele bouwprocessen. De machine is geschikt voor gebruik op een breder spectrum van werkstukken, waaronder sterk reflecterende materialen zoals koper en messing.

Hogere nauwkeurigheid

De machine is uitgerust met verschillende functies om zeer nauwkeurig snijden van lange materialen mogelijk te maken, zoals automatisch centreren en klemmen van het werkstuk, en verschillende ondersteuningseenheden om verzakking tijdens het snijden te voorkomen. Vier klauwplaten verplaatsen zich tegelijk en draaien rond de as om te voorkomen dat materiaal zwaait. De machine kan ook worden voorzien van werklengtemeting en hellingscompensatie om bochten of wendingen te detecteren, een tapeenheid voor een kortere productiedoorlooptijd en een kettingtransporteur voor continu gebruik.

Eenvoudig programmeren

De FG-220 wordt geleverd met de Mazak FX CNC- en FX TUBE CAD/CAM-software voor het snijden van buizen, die tal van functies biedt, zoals het nesten van onderdelen, een simulatietool en een gereedschapspadmonitor om de insteltijden te versnellen en een continue productie mogelijk te maken.
Dankzij de efficiënte fiberlasertechnologie, een breed scala aan 3D-mogelijkheden en tal van aanpassingsmogelijkheden voor uiterst nauwkeurig snijden, is de FG-220 volgens Mazak de ideale machine voor buisfabrikanten die hun productieverwerking willen stroomlijnen en een hoger prestatieniveau willen bereiken.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Grootschalige investeringen leiden bij Mazak tot efficiëntie, productiviteit en duurzaamheid

14-06 Mazak organiseerde medio april een event voor de internationale vakpers om het laatste nieuws…

Plaatbewerking

Adlas steeds completer door gerichte investeringen

24-04 Officieel is Adlas gecertificeerd volgens de norm EN1090-1 met productnorm EN1090-2 tot en met…

Plaatbewerking

Mogelijkheden buislasersnijtechniek nog steeds onvoldoende benut

17-04 Toch lopen toeleveranciers nog vaak aan tegen onwetendheid aan de kant van hun opdrachtgevers.…

Verspanen

Mazak reduceert CO2-uitstoot via machinegebruiker

11-04 “Het klimaatakkoord geeft op dit moment nog geen exacte richtlijnen specifiek voor de werktuigmachine…

Plaatbewerking

Snijsnelheid én snijkwaliteit op topniveau

14-12 Toen de industrie overschakelde van CO2-lasers naar fiberlasers voor hogere snijsnelheden en lagere bedrijfskosten,…

Verspanen

Open House Mazak rijk aan machines, automatisering en digitalisering

30-11 “Ondanks dat we een aantal nieuwe machinemodellen presenteren, zijn de grootste ontwikkelingen tegenwoordig te…

Automatisering

Samenwerking RoboJob en Kumatech bij Mazak

23-11 Wie door Mazak als exposant wordt uitgenodigd, zet alles op alles om het beste…

Plaatbewerking

Eindeloos veel mogelijkheden met buislasersnijden

16-11 Naast dat buislasermachines in staat zijn om verschillende soorten metalen in diverse diktes in…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema