Mazak lanceert compacte buislaser FG-220

Mazak lanceert de nieuwe compacte 3D-fiberlasersnijmachine FG-220. Deze is ontworpen voor het nauwkeurig 3D snijden van lange buizen (rond, vierkant, rechthoekig en driehoekig) en structurele materialen (zoals I- en H-balken, hoekijzer en extra door de gebruiker gedefinieerde vormen).

De FG-220 is een alles-in-één machine die meerdere processen kan uitvoeren, waaronder snijden, boren, tappen en klemmen, wat leidt tot kortere bewerkingstijden.

Het gebruik van deze machine verbetert volgens Mazak de productiviteit van het snijden van dunne tot middelgrote buizen en andere structurele materialen. Dit komt doordat de fiberlasertechnologie een kortere golflengte heeft dan een CO2-laser voor het snel snijden van middelgroot staal met stikstofhulpgas. Een hogere productiviteit vertaalt zich in energiebesparingen dankzij de 100% eliminatie van lasergas en een vermindering van 50% van het elektriciteitsverbruik. Bovendien is de FG-220 een alles-in-één machine die meerdere processen kan uitvoeren, waaronder snijden, boren, tappen en klemmen, wat leidt tot kortere in-process tijden.

Maximale 3D-flexibiliteit

Mazak heeft een gepatenteerde 3D-lasersnijkop ontworpen met een uitgebreid bewegingsbereik over een A- en een B-as, die de reeks mogelijke toepassingen uitbreidt. De FG-220 maakt bewerking onder elke gewenste hoek en vanuit verschillende richtingen mogelijk, waardoor zelfs complexe vormen worden bereikt. Als gevolg hiervan kunnen stijve ruimteframes snel worden geconstrueerd met minder lassen in vergelijking met conventionele bouwprocessen. De machine is geschikt voor gebruik op een breder spectrum van werkstukken, waaronder sterk reflecterende materialen zoals koper en messing.

Hogere nauwkeurigheid

De machine is uitgerust met verschillende functies om zeer nauwkeurig snijden van lange materialen mogelijk te maken, zoals automatisch centreren en klemmen van het werkstuk, en verschillende ondersteuningseenheden om verzakking tijdens het snijden te voorkomen. Vier klauwplaten verplaatsen zich tegelijk en draaien rond de as om te voorkomen dat materiaal zwaait. De machine kan ook worden voorzien van werklengtemeting en hellingscompensatie om bochten of wendingen te detecteren, een tapeenheid voor een kortere productiedoorlooptijd en een kettingtransporteur voor continu gebruik.

Eenvoudig programmeren

De FG-220 wordt geleverd met de Mazak FX CNC- en FX TUBE CAD/CAM-software voor het snijden van buizen, die tal van functies biedt, zoals het nesten van onderdelen, een simulatietool en een gereedschapspadmonitor om de insteltijden te versnellen en een continue productie mogelijk te maken.
Dankzij de efficiënte fiberlasertechnologie, een breed scala aan 3D-mogelijkheden en tal van aanpassingsmogelijkheden voor uiterst nauwkeurig snijden, is de FG-220 volgens Mazak de ideale machine voor buisfabrikanten die hun productieverwerking willen stroomlijnen en een hoger prestatieniveau willen bereiken.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

Maak kennis met Mazak Smooth Ai op METAVAK

25-09 “Hoewel we op onze achterwand de CV5-500, VCE-600, VCN-700 en de FT-150 buiserlasersnijmachine presenteren,…

Verspanen

Mazak toont zes machines live onder spaan

07-09 Één van de machines onder spaan is een nieuw twee-assig draaicentrum dat is ontwikkeld…

Verspanen

Mazak introduceert krachtige en scherp geprijsde VCE-600

31-08 De nieuwe, betaalbare VCE-600 is uitgerust met een verscheidenheid aan functies en nieuwe technologieën…

Plaatbewerking

Mazak denkt mee met de realiteit van de klant

17-08 Bij Mazak is Tim Depijpere geen onbekend gezicht. Hij werkte er eerder al 6…

Verspanen

Mazak steekt alle energie in Open House in Leuven

20-06 Mazak richt zich volledig op het eigen Open House in Leuven, waar de specialist…

Plaatbewerking

Mazak showt buislaser voor kleine diameters op Tube

13-06 Deze FT-150 Fiber is verkrijgbaar in vier verschillende opties, elk met een 3 kW…

Plaatbewerking

Buislaser bij Schouten & Visschers snijdt, boort en tapt in één procesgang

07-06 “De integratie van lasersnij-, boor- en tapbewerkingen op één machine levert ons een forse…

Toeleveren

Disselhorst Metaal voert hoogste investeringsagenda ooit uit

16-05 Het is al weer tien jaar geleden dat hij Disselhorst, producent van plaatwerk voor…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X