Mazak voert service op voor groei in Europa

Yamazaki Mazak is bezig haar Europese onderdelencentrum in Leuven (B) meer dan te verdubbelen. Er komt een nieuw modern magazijn met uitgebreide logistieke faciliteiten.

De uitbreiding van het onderdelencentrum past in het tienjarenplan van de Japanse machinebouwer dat voorziet in groei van de Europese activiteiten. Hierin passen ook de recente investeringen in technologiecentra in Praag, Katowice, Düsseldorf en Leipzig.
Mazak beschouwt ondersteuning van de klant als een voorwaarde voor verdere groei. De uitbreiding van het Europese onderdelencentrum heeft dan ook tot doel om de positie van Mazak als leverancier van service en ondersteuning te versterken. De uitbreiding zal lokale service mogelijk maken als onderdeel van Mazaks concept van totale ondersteuning. Dit behelst naast service en onderdelen ook ondersteuning bij de engineering van toepassingen, turnkey project management, trainingen en een spindelservice.

Volautomatisch magazijn
De nieuwe faciliteiten in Leuven zijn onderdeel van een uitbreiding in twee fasen. De werkzaamheden voor de eerste uitbreiding  zijn in augustus begonnen en zullen volgend jaar wordt voltooid. De tweede fase is nog ver weg; die is pas voorzien in 2022. In de eerste fase wordt de magazijncapaciteit opgevoerd van 2700 naar 5528 vierkante meter. Er komt een volautomatisch magazijn, uitgerust met een mini-loadsysteem voor kleine onderdelen die gepickt worden uit  8140 kleine trays, en een kraan voor 3000 middelgrote tot grote pallets.
De nieuwe 1000 vierkante meter grote logistieke werkruimte zal een geautomatiseerd bandtransport en vier intelligente werkstations herbergen. Er zal ook extra opslagcapaciteit op de begane grond zijn voor zeer grote onderdelen.
Het onderdelencentrum krijgt ook een modern ordersysteem, dat online orders kan verwerken van elke Mazak vestiging in Europa; alle dealers krijgen real time inzicht in de voorraad. Daarbij zal het onderdelencentrum in Leuven ook toegang hebben tot de voorraad van Mazak wereldwijd, inclusief het enorme onderdelencentrum in Minokamo, Japan.

Snelle onderdelenlevering
Snelheid speelt een belangrijke rol bij de onderdelenlevering. 97 procent van de orders is 365 dagen per jaar binnen 24 uur ter plaatse, indien besteld voor 20.00 uur. Er ligt voor een bedrag van 32,5 miljoen euro aan onderdelen op voorraad, verdeeld over 35.000 onderdelennummers. In een doorsnee maand worden 11.000 onderdelen vervoerd naar 30 landen in Europa. De voorraad omvat veel onderdelen voor oudere Mazak modellen, inclusief onderdelen voor besturingen die terug gaan tot 1981.
Marcus Burton, Europees directeur van Yamazaki Mazak, zegt over de groei: “Mazak heeft nu meer dan 50.000 gereedschapsmachines operationeel in de Europese markt en een groot deel van ons succes is terug te voeren op de ondersteuning die we onze klanten bieden. Ons Europese onderdelencentrum speelt een centrale rol in onze strategie voor klantondersteuning. We willen het hoogste niveau van ondersteuning bieden gedurende de hele levencyclus van een machine, vanaf aankoop tot en met levering van onderdelen aan oude machines die nog altijd productief zijn Deze uitbreiding brengt Leuven op hetzelfde niveau als ons onderdelencentrum in Minokamo.”

Nieuwe machines
Op machinegebied zit Mazak ondertussen ook niet stil, zo bleek in september op de EMO. Er werden op de beurs in Hannover maar liefst 22 nieuwe machines gepresenteerd, hoofdzakelijk voor de verspaning, maar ook een lasersnijmachine voor de plaatbewerking. Mazak demonstreerde onder meer de twee grootste machines van haar vlaggenschip de Integrex serie: de e-800H II, de grootste machine in de e-H serie, en de e-1250V/8II, het nieuwste model in de e-V serie. Ook toonde Mazak vier nieuwe Variaxis modellen, waaronder de in Groot-Britannië geproduceerde j-500 inclusief automatiseringssysteem van Robojob. Een select aantal Mazak machines op de EMO was uitgerust met Siemens Sinumerik besturing, een optie die wordt aangeboden aan klanten die gewend zijn aan het werken met Siemens besturingen.

Yamazaki Mazak Nederland
Standnummer 197

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Geen categorie

BrakeForm voor kantpers

05-11 Op de steeds terugkerende vraag naar secundaire bewerkingen in combinatie met het kanten van…

Geen categorie

Bosch Supplies toont krachtige magneettafel

04-11 Bosch Supplies presenteert de nieuwste, krachtige NP-magneettafel voor zware freesbewerkingen van Soph. Naast de…

Geen categorie

Alles voor lassers

04-11 Huisman Gassen en Lastechniek in Tiel biedt het totale leveringspakket voor de lasser uit…

Geen categorie

Hagoort Air Cutting Oils voor nevelsmering

04-11 Hagoort Air Cutting Tools zijn hoogwaardige metaalbewerkingsvloeistoffen van Jokisch voor toepassing in onder andere…

Geen categorie

Geran legt accent op poortautomatisering

04-11 Geran presenteert een belangrijk deel van haar uitgebreide assortiment. Het zwaartepunt op  METAVAK ligt…

Geen categorie

Matrho Premium Dealer Optimum CNC machines

04-11 Matrho Tools in Helmond mag zich de eerste Premium Dealer voor Nederland noemen van…

Geen categorie

Digitaal defect?

04-11 Stoxon Machines heeft altijd een oplossing voor een ‘defecte’ digitale aflezing. Door het verwerven…

Geen categorie

Landré showt frees-, erodeer- en ontbraammachines

04-11 Landré, technologieleverancier voor de maakindustrie, presenteert een aantal machines voor de verspaning en plaatbewerking…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV