MCB Direct bouwt drie XL-vestigingen

MCB Direct, leverancier van metaal en non-ferro, gaat drie XL-vestigingen realiseren. De bouw van de eerste vestiging in Zaltbommel start binnen enkele maanden. Deze zal naar verwachting in 2022 worden opgeleverd. Daarna volgt een vestiging in Deventer. De derde vestiging komt op een nieuwe locatie in Valkenswaard, de thuisbasis van moederbedrijf MCB.

Met drie XL-vestigingen wil MCB Direct inspelen op de toenemende vraag van de klanten voor producten op maat en just in time leveren.

MCB Direct beschikt nu nog over acht vestigingen in Doetinchem, Breda, Hapert, Alkmaar, Almere, Valkenswaard, Nederweert, Almelo en Zaltbommel. Maar deze worden te klein om te kunnen door ontwikkelen. Daarom is besloten tot drie XL-vestigingen. Erik Spikmans, Sales Director MCB Nederland: “Deze drie vestigingen worden simpelweg groter om verder te kunnen groeien en in te spelen op nieuwe ontwikkelingen bij de klant. Het uiteindelijke doel van deze wijziging is dan ook dat MCB Direct zich kan blijven ontwikkelen door de extra ruimte, dat de kwaliteit nóg hoger wordt en werkzaamheden worden geoptimaliseerd.”

Producten op maat

MCB Direct wil inspelen op de toenemende vraag van de klanten voor producten op maat en just in time leveren in het productieproces van de klant. Spikmans: “Wij combineren een breed assortiment en kennis met maatwerk en vakmanschap in drie hypermoderne decentrale nieuwe vestigingen. Steeds meer organisaties zien ons als de perfecte partner voor de verspanende industrie en we zijn dé specialist in bewerkingen. We willen onze partners blijven helpen met het oplossen van strategische uitdagingen, om samen te blijven groeien en het onze partners zo gemakkelijk mogelijk te maken. Met grotere vestigingen kunnen we deze meerwaarde, ook in de toekomst, blijven bieden.”

MCB levert Imco RVS rondstaf

MCB heeft het assortiment in Europees Beter Verspaanbaar RVS staf uitgebreid met het Imco-programma van Cogne. Het betreft RVS blank rond h9 materiaal in de kwaliteiten 303, 04 en 316 in de range van 8 t/m 80mm diameter.

Door de steeds verdergaande automatisering en robotisering groeit bij de gespecialiseerde verspaners de behoefte aan materiaal met een optimale verspaanbaarheid en een constante kwaliteit. Doorslaggevend in de keuze voor deze materialen zijn onder andere: kostenverlaging door langere standtijd van gereedschappen; minder verlies van productietijd; betere voorspelbaarheid van cyclustijden; minder beschadigingen aan het eindproduct; betrouwbare samenstelling en maatvoering voor onbemande bewerkingsprocessen. “Met de toevoeging van de Imco-producten aan ons assortiment – Europees blank getrokken h9 –  komen we tegemoet aan de belangrijkste eisen van onze verspanende klanten met verspaanbaarheid op het hoogste niveau en maximale consistentie”, aldus MCB.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Sterke groei door focus op RVS en gericht investeren

15-12 Jansen is rond de eeuwwisseling begonnen als lasbedrijf. In 2006 nam hij zijn eerste…

Plaatbewerking

Productiviteitswinst met nieuwe laser en software

21-10 Vlonder Plaatwerk is een toeleverancier die op klantspecificatie producten in staal, RVS en aluminium…

Materialen

MCB kiest voor IMCO RVS rondstaf voor de verspaning

22-09 Om die reden heeft MCB Group het assortiment in Europees Beter Verspaanbaar RVS staf…

Oppervlaktetechniek

RVS Finish start met Sublimotion

17-06 Hierdoor is het mogelijk 100% van de werkzaamheden op te leveren conform de huidige…

Toeleveren

Succes Verba stoelt op de perfecte voerbak

31-05 Op 21 mei 1971 startte varkenshouder Bert Verbakel zijn bedrijf in stalinrichtingen voor de…

Verspanen

CNC-boorcentrum van CMA maakt Camps Constructie flexibel

08-02 De medewerkers van Camps Constructie verwerken dagelijks staal, RVS en aluminium voor de meest…

Verspanen

Deze zes metalen kunnen gebruikt worden voor het CNC frezen

18-11 Zoals je mogelijk al wel weet kun je bij CNC frezen gebruik maken van…

Bedrijf en Economie

Martin Suijker nieuwe Algemeen Directeur Van Raak Groep

05-11 Martin Suijker (51) wordt de nieuwe Algemeen Directeur van Van Raak Groep. Hij volgt…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X