MeaMill Fijnmetaal verhuist naar een duurzaam pand waar groei mogelijk is

De mogelijkheid om te investeren in een eigen duurzaam pand waarin groei mogelijk is, was voor MeaMill Fijnmetaal de doorslaggevende reden om te kiezen voor nieuwbouw. In januari van volgend jaar verhuist het bedrijf uit Bladel naar het nieuwe onderkomen.

MeaMill Fijnmetaal is gespecialiseerd in CNC-verspanen van alle soorten verspaanbare materialen. Zij produceert middelgrote- en fijne hoogwaardige mechanische onderdelen van metaal, RVS, Messing, Aluminium en kunststoffen. Het machinepark van MeaMill bestaat uit CNC draaibanken en freesmachines. Hierdoor is het bedrijf uit Bladel in staat om snel middelgrote series tussen de 50 en 10.000 producten te draaien en/of frezen. De klantenkring van MeaMill bevindt zich onder meer in de machinebouw, de medische industrie, de automotive sector, infratechniek en de voedingsmiddelenindustrie.

Investering
Omdat het bedrijf uit zijn jasje is gegroeid, verhuist MeaMill volgend jaar naar het nabij gelegen industrieterrein De Kleine Hoeven in Reusel. Vanwege ruimtegebrek en de mogelijkheid om te investeren in een eigen duurzaam gebouw, is besloten om te kiezen voor een nieuw onderkomen dat 40% groter is dan het huidige pand. “We huren al ruim elf jaar een onderkomen waar we altijd prima hebben kunnen werken, maar we willen verder groeien en qua logistiek zitten we in ons huidige pand op de limiet”, vertelt Otto Dings, eigenaar van MeaMill Fijnmetaal. “Bovendien waren we op zoek naar een duurzaam en geconditioneerd pand en kwam de kans voorbij om te investeren in een eigen pand.”

Groei
Het huidige onderkomen van MeaMill Fijnmetaal telt drie freesbanken van Mazak en twee draaibanken van Accuway en CMZ. “Op dit moment hebben we geen ruimte voor uitbreiding”, legt Dings uit. “In het nieuwe pand gaan we er bijna 300 m₂ op vooruit en komen we in totaal op een vloeroppervlak van 725 m₂. Dat biedt ook kansen om verder uit te breiden, want we hebben genoeg werk voor een zesde machine.” Dings heeft echter ook mindere tijden meegemaakt. “Ik begon in 2001 voor mijzelf en niet heel veel later kwamen we in de crisis terecht”, vertelt de eigenaar van MeaMill. “Dat waren geen leuke tijden, maar na de crisis hebben we een stabiel, gestaag groeiend bedrijf neer weten te zetten en zodra we verhuisd zijn, kunnen we nog verder groeien.” Bij die groei hoort ook extra personeel, dat momenteel uit drie medewerkers bestaat. Ook MeaMill heeft echter moeite om vakmensen te vinden. “Klanten zijn van ons leverbetrouwbaarheid en kwaliteit gewenst en dat staat ook hoog in het vaandel. Dankzij het beladingscentrum van Teqq en de stangenladers voor de draaibanken kunnen we echter ook met onze huidige manuren veel produceren.”

Duurzaam
Een derde reden voor de nieuwbouw is de mogelijkheid om een duurzaam en geconditioneerd pand te bouwen. Door middel van een aardewarmtepomp, luchtwarmtepomp en LED-verlichting, wordt het nieuwe onderkomen in Reusel een duurzaam gebouw. “Bovendien is een constante temperatuur belangrijk voor ons”, verklaart Dings. ”Uiteindelijk wil je als werkgever ook een gezonde en prettige werkruimte creëren.” De oplevering van het nieuwe pand staat gepland voor november en het doel is om in januari verhuisd te zijn.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Aarts Montagetechniek kiest voor jong gebruikte CO2-laser

14-06 Aarts Montagetechniek ontwikkelt en produceert werktuigbouwkundige installaties in de breedste zin van het woord.…

Plaatbewerking

Vooruitgang en doorpakken bij Bax Metaal

20-04 Bax Metaal wil flink doorgroeien en heeft daarvoor een logische flow door de fabriek…

MetaalNieuws Extra IM

Steeds meer waardering voor ambachtslieden

12-04 Om met die laatste te beginnen; het vak van bakker wordt tegenwoordig meer gewaardeerd…

Toeleveren

DICTATOR start nieuwbouw

09-12 Op 7 december is de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van DICTATOR Productie.…

Bedrijf en Economie

Resato duurzaamste bedrijf van Drenthe

16-11 Resato International uit Assen is uitgeroepen tot Hét Duurzaamste Bedrijf van Drenthe 2020. Resato is…

3D

Hoeveel kost het hebben van een 3D printer?

24-10 Veel mensen verwachten dat 3D printen een dure techniek is, maar eigenlijk valt dit…

Verspanen

Specials Verspanen & Plaatbewerking op de agenda

14-09 Nu na de AMB en de EuroBLECH ook de METAVAK definitief is verplaatst naar…

Verspanen

Style voelt zich al helemaal thuis in nieuwe pand

09-09 Vooral door de verhuizing naar het nieuwe bedrijfspand in Bunschoten-Spakenburg had Style CNC Machines…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X