Medewerkers Metaalcenter Driessen pauzeren voorlopig in de productieruimte

0

Pauzes in de productieruimte in plaats van in de kantine, koffie uit kartonnen bekers voor chauffeurs en besprekingen met klanten/leveranciers via internet/Skype. Metaalcenter Driessen in Weert zet alle zeilen bij om het coronavirus buiten de deur te houden en het werk ondertussen door te laten gaan.

Bij de toeleverancier voor bewerkt staal en non-ferro metalen is sinds enkele dagen veel veranderd. Alle medewerkers zijn geattendeerd op de instructies, zoals: was je handen regelmatig, houd minimaal anderhalve meter afstand van elkaar, hoest/nies in je binnenkant van je elleboog, schud geen handen en gebruik steriele doekjes (alcohol) slechts éénmaal.

Besprekingen via Skype

Deze instructies staan voor iedereen zichtbaar opgesteld, ook voor leveranciers. Bezoek door klanten aan Metaalcenter Driessen wordt vanwege het risico op verspreiding van het virus voorlopig uitgesteld. Besprekingen met klanten/leveranciers worden via Internet/Skype geregeld, waarbij medewerkers van Driessen op voldoende afstand van elkaar zitten tijdens zulk overleg.

Koffie voor de chauffeurs in kartonnen bekers.
Koffie voor de chauffeurs in kartonnen bekers.

Pauzes gesplitst

De pauzes zijn voorlopig compleet anders dan voorheen. De groep medewerkers is gesplitst om zo minder mensen bij elkaar in de buurt te hebben. “Daarnaast zijn we de pauzes gaan houden in de productieruimte in plaats van in de kantine”, zegt directeur/eigenaar Antal Driessen in een uitgebreide post op LinkedIn. “Dit om nog meer ruimte te hebben en niet in een geventileerde ruimte te hoeven zitten. De ventilatie is volgens ons niet toereikend om er zeker van te zijn dat het virus zich niet kan verspreiden. Wij hebben ervoor gekozen om een opstelling per persoon neer te zetten om zodoende voldoende afstand en veiligheid te creëren.”
Koffie wordt tijdens de pauze getapt uit een kan. Tijdens werktijd kan op normale wijze koffie in de kantine worden gehaald omdat er dan geen risico van groepsvorming is. De ontsmettingsdoekjes staan overal, zodat iedereen er op elk moment gebruik van kan maken.

Koffie voor chauffeurs

Chauffeurs die materialen komen halen of brengen wordt verzocht eventueel koffie uit kartonnen bekers te drinken in plaats van uit mokken. De kartonnen bekertjes kunnen ze meenemen of weggooien na gebruik. “Dan zijn wij ervan verzekerd dat er geen objecten zijn waardoor het virus zich zou kunnen verspreiden”, aldus Driessen.