Metaalcenter Driessen overgenomen door investeringsmaatschappij

Ondernemend Kapitaal heeft een meerderheidsbelang verworven in Metaalcenter Driessen in Weert. Beide partijen zullen samen gaan optrekken om de positie van het plaat- en buismateriaalbewerkingsbedrijf met name binnen Nederland verder te versterken en versneld uit te bouwen.

V.l.n.r. Stefan van Strien (nieuwe bestuurder), Antal Driessen (voormalig eigenaar) en Lou Dost (nieuwe bestuurder en bestuurder Ondernemend Kapitaal).

Metaalcenter Driessen is een metaalbewerker, gespecialiseerd in enkel stuks, kleine series plaatwerk en licht constructiewerk. De voornaamste activiteiten van het bedrijf betreffen het lasersnijden van verschillende soorten materialen, waaronder staal, RVS en aluminium voor zowel plaatwerk als buizen en kokers. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren een verregaande graad van procesautomatisering doorgevoerd, waardoor het zich zowel op kwaliteit als leverbetrouwbaarheid onderscheidt en zelfs meerdere Awards heeft binnen weten te slepen.

Extra dimensie

Metaalcenter Driessen was al enige tijd op zoek naar een partner, die zowel markttechnisch als organisatorisch een extra dimensie aan dit sterk groeiende bedrijf zou kunnen toevoegen. Voormalig eigenaar Antal Driessen blijft binnen de onderneming actief en zal zich volledig kunnen concentreren op productontwikkeling en -innovatie, belangrijke onderscheidende competenties van Metaalcenter Driessen.

Groei accelereren

Stefan van Strien, Ondernemend Kapitaal investeerder en een van de twee nieuwe bestuurders binnen Metaalcenter Driessen: “Als Ondernemend Kapitaal zijn we altijd op zoek naar bedrijven die we niet alleen financieel, maar ook met onze eigen kennis en kunde verder kunnen brengen. Metaalcenter Driessen is een fantastisch bedrijf met naast geweldige producten en klanten ook zeer betrokken medewerkers. Met onze kennis en mogelijkheden op het gebied van het opzetten van robuuste ondernemingen verwachten we de groei van Metaalcenter Driessen verder te accelereren. We kijken er naar uit om samen met het personeel de onderneming verder uit te bouwen.”

Ondernemend Kapitaal is in dit proces begeleid door haar vaste Corporate Finance partner Match Plan Fusies en Overnames uit Den Haag.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Hoffmann-Metalcare neemt branchegenoot Belttech over

17-06 Hoffmann-Metalcare ontwikkelt, levert, onderhoudt en repareert productielijnen met verspanende en niet-verspanende machines. Deze vinden…

Bedrijf en Economie

Nieuwe metaalgroep Acero Group neemt TMP over

16-05 Binnen de metaal- en technieksector zoekt Van Sprundel Investment Partners zowel MKB-bedrijven die aan…

Columns

Portret

27-03 Jan en zijn medeaandeelhouder, een zeer bekend politicus uit de jaren 80 en 90,…

Toeleveren

Wilvo neemt Van den Broek Precision & Tooling over

27-03 De overname (de derde na GFM in 2020 en Iteq in 2021) maakt het…

Columns

Onderbuikgevoel

31-01 “De helft gefinancierd door de bank en de andere helft door mij. Het was…

Bedrijf en Economie

Iteq wordt onderdeel van Wilvo

20-12 Iteq is opgericht in 1988 en gevestigd in Nijkerk. Sinds de oprichting is het…

Columns

Afscheid

12-07 Al vrij snel kwam een buitenlandse strategische koper met een heel mooi bod. Ook…

Bedrijf en Economie

Stokvis neemt Fiduco Automatic over

07-07 De activiteiten van Fiduco worden ondergebracht bij Elsto Services en zullen voortaan onder deze…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X