Meer dan 20 partners op Dé Maakindustrie Dag

Dit zijn de 22 partners die deelnemen aan Dé Maakindustrie Dag bij Style CNC Machines:

Meer dan 20 partners op Dé Maakindustrie Dag

Rhenus Lub

Rhenus Lub is al vanaf het eerste moment van de partij op de huisbeurzen van Style omdat hier gericht wordt ingezet op de draai- en freesmarkt. De leverancier van koel- en smeermiddelen zal wederom de Fluid Fill Matic demonstreren, het eenvoudige automatisch bijvulsysteem. Daarnaast laat Rhenus Lub zien dat het een partner is die meer doet dan koelsmeermiddelen leveren. Het bedrijf wil de klanten van a tot z ondersteunen en toont daarom ook randapparatuur, zoals skimmers, tankpistolen, mengpompen en refractometers. Ook zal een nieuw systeem om de emulsie te reinigen worden getoond.

Rhenus-Lub

Teo verspaningstechniek

Teo Verspaningstechniek, onder meer certified partner van Kennametal, doet al voor de vierde keer mee. Het bedrijf wil laten zien dat het een totaalpakket kan leveren voor in en rondom de machines, dus niet alleen snijdende gereedschappen. Teo Verspaningstechniek zal op Dé Maakindustrie Dag meerdere acties van verschillende fabrikanten presenteren.

Phantom

De Phantom gereedschappen zijn voor het eerst te zien op Dé Maakindustrie Dag. Van Ommen, de fabrikant van de Phantom producten, legt het accent vooral op de HP2 UNI frezen. Hiermee geeft Phantom de verspaners een echt universeel gereedschap in handen. Boren, frezen, full slotten én 45 graden induiken, de Phantom HP2 kan het allemaal dankzij enkele unieke kenmerken. Tijdens het event bij Style is er een actie met gratis frees, advies en training.

Phantom

Dimatech/Wera

Dimatech is dealer van de Style CNC machines en doet tevens de in- en verkoop van gebruikte metaalbewerkingsmachines en gereedschappen. Dimatech is partner van Van Ommen (ook exposant) en doet daarmee een leuke actie rond de Phantom HSS-E Set Vari Verzinkboren (DIN 335-C 42.554, 90°, 3 snijkanten, TiAlN). Deze producten zijn te testen op de boormachines van Strands, waarmee Dimatech ook een actie heeft. Een andere leverancier die bij Dimatech op de stand staat is Wera gereedschappen. Zij komen met een gave demo-bus vol met gereedschappen.

Würth Industrie Service

Würth Industrie Service – dat voor de eerste keer meedoet – levert Style CNC C-Parts, zoals bevestigingsmaterialen, door middel van een RFID Kanban systeem. De stand van Würth bevindt zich dan ook bij het RFID Kanban systeem dat wordt gebruikt om Style te ontzorgen. Bezoekers kunnen deze Full Service oplossing real live beleven.

Renishaw

Renishaw is leverancier van de meettasters en toolsetters op de machines van Style CNC. Tijdens Dé Maakindustrie Dag zullen de meetsystemen ten behoeve van frees- en draaibanken uitgebreid worden gedemonstreerd.

Tungaloy

Tungaloy wil laten zien dat het als fabrikant van snijgereedschappen voor metaal en industriële producten een grote speler is in de markt. Met ECO-Turn zal de Benelux-vestiging laten zien dat er economischer verspaand kan worden met wisselplaten met dezelfde eigenschappen als de standaard ISO draaiplaten, maar dan kleiner. Er zal een draaideel worden gedemonstreerd met diverse bewerkingen zoals steken, boren en inwendig en uitwendig draaien. Tijdens Dé Maakindustrie Dag zijn er diverse acties met onder meer DrillMeister, TetraCut, AddForceCut en MiniForceTurn (inwendig draaien).

Tungaloy

Special Tools Benelux

De eerste deelname aan Dé Maakindustriedag is Special Tools Benelux vorig jaar uitstekend bevallen. Dit keer wordt opnieuw een greep uit het assortiment van tooling voor machines getoond; van wisselplaatfrezen tot gereedschap voor de fijnmechanische industrie, van VHM boren en frezen tot aangedreven gereedschappen, en natuurlijk ook een paar tools uit eigen productie. Special Tools Benelux heeft momenteel een paar acties lopen, die ook gelden op Dé Maakindustrie Dag: Een Nikken kotterset tegen een scherpe prijs, de Innotool introductie actie voor nieuwe klanten en een promo voor nieuwe kwaliteiten wisselplaten van Kyocera.

Hahn + Kolb Tools

Hahn + Kolb is voor de eerste keer deelnemer en zal tooling en opspanmiddelen tonen. Omdat elke tooling specifiek is, voert Hahn + Kolb geen speciale actie, maar voor alle relaties die de stand bezoeken is er een goody-bag.

Hahn+Kolb Tools

Seco Tools

Seco Tools en Style CNC werken al jaren samen in projecten om hun klanten te ondersteunen. De gereedschappenproducent neemt dan ook al sinds de opstart van Dé Maakindustrie Dag deel aan dit evenement. “Een erg gemoedelijke en perfect georganiseerde beurs waarbij uit alle hoeken van Nederland (ook buitenland) veel mensen bij elkaar komen om te netwerken.” Ook dit keer worden weer nieuwe ontwikkelingen van Seco Tools op het gebied van verspaning en tooling getoond. Een aantal van deze ontwikkelingen zal worden gedemonstreerd op een Style bewerkingscentrum.

Seco Tools

LFH Lease & Finance Huis

Lease & Finance Huis (LFH) werkt nauw samen met Style CNC om de klant de mogelijkheid te bieden een machine te leasen. In de maakindustrie wordt veel gewerkt met kapitaalintensieve machines. Deze lenen zich bij uitstek om te financieren middels lease. LFH zorgt ervoor dat de klant van Style gefaciliteerd kan worden met een leaseoplossing voor de aankoop van een machine. “Onze snelle beoordeling in combinatie met optimale leasecondities, sluit perfect aan bij de werkwijze van Style CNC. Samen zorgen we ervoor dat de behoefte van de klant volledig is verzorgd bij het sluiten van de order”, zegt Mark Buiting van LFH.

Normaal gesproken biedt LFH binnen 4 uur zekerheid op financiering van LFH Lease tot € 250.000,-. Tijdens Dé Maakindustrie Dag zal de financieringsspecialist zijn proces echter zo inrichten dat er binnen 1 uur zekerheid op financiering is. De aanvraag zal dus direct beoordeeld worden en bij goedkeuring volgt dan ook direct een offerte.

SafanDarley

SafanDarley is wellicht een vreemde eend in de bijt. Op dit evenement voor verspaners toont de plaatwerkmachinefabrikant uit Lochem (en een vestiging in Eijsden) namelijk een E-Brake 35T-1250 Ergo kantbank. Net als Style CNC is SafanDarley onderdeel van de Nivora Groep. Dit is een Nederlandse industriële onderneming met een specifieke missie. Nivora houdt aandelen in innovatieve industriële bedrijven. Doel is het ontwikkelen en behouden van kennis en werkgelegenheid in Nederland.

Naast SafanDarley en Style CNC omvat Nivora ook Bewo Cutting Systems, dat industriële zaagmachines produceert, en Dynobend, specialist in oplossingen voor koud vervormen van buis.

SafanDarley

IMS Nederland

IMS Nederland is er voor de derde keer bij. Op een Style 510×1350 draaibank met de nieuwste 2023 Edition besturing en de snijgereedschappen van Tungaloy zullen live demonstraties worden gegeven met ETG 88. Dit hoogwaardige speciaal staal van fabrikant Steeltec heeft een aantal bijzondere eigenschappen, zoals een hoge trekvastheid, een goede verspaanbaarheid, kort afbrekende spanen, een zeer constante kwaliteit van charge tot charge en gelijkmatige mechanische eigenschappen over de gehele dwarsdoorsnede en in het totale afmetingsbereik. IMS Nederland is exclusief distributeur van ETG.

IMS

Young cuttingtools

Young cuttingtools werkt vaak samen met Style CNC. De toolingspecialist krijgt soms van Style nieuwe klanten aangedragen, die ze dan (eventueel) schoolt voor verspanende gereedschappen. Ook het compleet toolen voor nieuwe machines is een specialiteit. Tijdens  Dé Maakindustrie Dag laat Young cuttingtools een aantal verspanende processen zien op een freesmachine, zoals high feed frezen, vlakfrezen, boren en tappen, de basisprocessen op een CNC freesbank. Een groot pakket aan verspanende gereedschappen zal tijdens deze dagen voor een speciale prijs worden aangeboden en ook komt er een speciale klemmen actie.

Mufasa Marketing

Mufasa helpt veel bedrijven in de maakindustrie met hun online marketingstrategie. Vanuit deze industrie is er veel vraag naar online marketing, online positionering en het neerzetten van een strerk werkgeversmerk. Dé Maakindustrie Dag is de plek waar alles samenkomt, wat het voor Mufasa relevant maakt hier te zijn. De online marktingspecialist ziet dat er een tweetal grote digitale veranderingen aankomen die nog maar weinig maakbedrijven op hun radar hebben. Deze twee inzichten wil Mufasa graag delen en het wil de branche ervan bewust maken welke online stappen gezet kunnen worden.

Match-Day

Match-Day werkt al ruim 6 jaar samen met Style CNC op het gebied van New Business. Het eveneens in Spakenburg gevestigde bedrijf zorgt ervoor dat de accountmanagers wekelijks New Business afspraken hebben met hun ideale klanten, verspaners in de enkelstuks en kleine series. Het onderwerp New Business hoort volgens Match-Day thuis bij elke bedrijf, net als gereedschappen, software en de machines.

Veel bedrijven investeren in machines, robotisering en daarmee capaciteit. New Business is nodig om ervoor te zorgen dat die capaciteit ook benut gaat worden. “We merken dat er sinds de pandemie veel is veranderd als het gaat om new business. Hoe zet je een transitie in, van een controversioneel sales proces waarbij sales mensen nog de auto in stappen, naar een remote first manier van sales waarbij je toegang hebt tot potentiële klanten in alle Europese landen.”

Fanuc

Style gebruikt Fanuc motoren,  drives en  CNC als onderlaag in al haar frees- en draaibanken. Fanuc zal de nieuwste CNC technologieën delen en hierbij focussen op de Fine Surface Technology. Getoond wordt hoe hierdoor de kwaliteit van een werkstuk aanzienlijk verbetert en de cyclustijden sterk verkorten. Bij het frezen van complexe onderdelen en vrije-vorm oppervlakken kan Fanuc nu onberispelijke werkstukoppervlakken garanderen, met zelfs een kortere cyclustijd. Vele operatoren ondervinden tijdens het verspanen hinder van lange spanen die rond het gereedschap draaien waardoor stilstanden kunnen ontstaan. Dankzij de Servo Learning Oscillation functie worden deze lange spanen tijdens de bewerking gebroken. Tijdens Dé Maakindustrie Dag zal dit op de Style MC-1000 freesmachine worden toegepast.

Fanuc

CAM Consult

CAM Consult levert postprocessors voor Fusion 360 CAD/CAM voor Style 3- en 4-assige freesmachines en draaibanken. Tijdens Dé Maakindustrie Dag laat CAM Consult zien hoe de Style machines niet alleen kunnen worden aangestuurd met hun eigen gebruiksvriendelijke besturing, maar dat er ook toegankelijke manier is om complexe producten te maken met behulp 3D (Step) files door middel van Fusion 360 CAD CAM en de CAM Consult Style Postprocessor.  Als speciale actie biedt CAM Consult 3DStep2StyleCNC aan, een toegankelijk pakket om met 3D Step files en Fusion 360 meer rendement  uit een Style CNC machine te halen.

CAM Consult

Ecotax Filtertechniek

Ecotax Filtertechniek werkt samen met Style om de nevel die ontstaat bij het verspanen uit de lucht te filteren. Nevelfiltratie en -afzuiging zijn belangrijk wanneer met olie wordt gewerkt. Hierdoor wordt de olienevel en -damp afgezogen en kunnen gezondheidsrisico’s op een gemakkelijke manier worden voorkomen. Ecotax Filtertechniek laat zijn twee merken olienevelafscheiders zien. Als eerste Filtermist, een zelfreinigend filter dat door middel van een centrifugaal principe de oliedruppels uit de lucht afzuigt en tegen de binnenkant van de schoepen van de Filtermist slingert. De druppels worden afgedreven via een retourslang. De Filtermist is door deze centrifugaal kracht zelfreinigend en heeft daardoor weinig onderhoud nodig.

Daarnaast wordt het merk Absolent getoond. Met deze filters gaat Ecotax mee met de groeiende vraag naar zéér schone lucht en worden problemen opgelost waar ander toepassingen falen. Denk hierbij aan minimale doseringssystemen en pure olie  hoge druk koeling. Voor klanten van Style doet Ecotax een vrijblijvende luchtanalyse en adviesgesprek voor de afzuiging in de werkplaats. De resultaten van deze analyse kunnen ook worden meegenomen in de RI&E van het bedrijf.

Ecotax Filtertechniek

Ecotax Filtertechniek

De overige exposanten zijn

ECI
Schunk

 

 

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Succesvolle concept Dé Maakindustrie Dag bewijst zich opnieuw

12-06 Verspreid over twee dagen bezochten vele honderden belangstellenden het evenement om zich door de…

Verspanen

Style houdt vijfde editie van Dé Maakindustrie Dag

31-05 Zelf zal de machinefabrikant in de showroom in Bunschoten-Spakenburg zo’n 15 draai- en freesbanken…

Verspanen

Dé Maakindustrie Dag geeft sector positieve schwung

11-04 Hoewel Style al in mei 2020 is verhuisd, werd de officiële opening door de…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema