Style houdt vijfde editie van Dé Maakindustrie Dag

Voor de vijfde keer organiseert Style CNC Machines op donderdag 8 en vrijdag 9 juni weer Dé Maakindustrie Dag.

Net als voorgaande jaren wordt het tweedaagse event bij Style CNC Machines weer een mix van technologie en innovatie, netwerken, kennis vergaren en gezelligheid.

Zelf zal de machinefabrikant in de showroom in Bunschoten-Spakenburg zo’n 15 draai- en freesbanken tonen. Daarnaast presenteren ruim twintig andere exposanten hun aanbod. Net als voorgaande jaren wordt het tweedaagse event weer een mix van technologie en innovatie, netwerken, kennis vergaren en gezelligheid.

Veel animo

Dat is ook precies hoe deze ‘mini-beurs’ een aantal jaren geleden is begonnen. “We vonden dat er in de niet-TechniShow-jaren te weinig reuring was”, zegt Bastiaan Clement, algemeen directeur van Style CNC machines. “Daarom zijn we samen met partners zelf wat gaan organiseren. Een klein lokaal evenement, goed toegankelijk, minder drukte dan op een grote beurs en een beetje familiair met vis uit Spakenburg en ander lekker eten. We waren verbaasd over de hoge opkomst. Zowel onder bezoekers als exposanten bleek hiervoor veel animo te zijn.”

Interessante partners

In de coronatijd kon het evenement geen doorgang vinden, maar vorig jaar was het er weer; met meer dan 400 bezoekers en als vanouds een prettige sfeer. Volgens Clement is de kracht van Dé Maakindustrie Dag dat Style het niet alleen doet. “De aanwezigheid van partners maakt een bezoek veel interessanter. We versterken elkaar enorm.” Bij de keuze van die partners let Style vooral goed op de diversiteit. “We zorgen er voor dat er niet alleen maar toolingleveranciers met snijgereedschappen en klauwplaten staan”, licht Clement toe. Dit jaar komt bijvoorbeeld Wera met een demo-bus om de hele dag demonstraties op handgereedschappen te geven. Fanuc toont een cobot. Ook van de partij is SafanDarley. De machinefabrikant uit Lochem, die net als Style onder de paraplu van de Nivora Groep valt, zal een kantbank demonstreren.

Style besturing 2023-versie

Van Style zelf zijn 15 machines te zien: open en gesloten metaalbewerkingsmachines, waaronder een grote draaibank. Deze selectie geeft een goed beeld van het complete programma draai- en freesbanken, die bij uitstek geschikt zijn voor het bewerken van enkelstuks en kleine series. Dat komt vooral door de eigen besturing, waarmee Style zijn machines uitrust. Deze maakt het programmeren heel gemakkelijk. Style blijft deze besturing voortdurend verbeteren en uitbreiden met nieuwe features. Tijdens Dé Maakindustrie Dag wordt de nieuwe 2023-versie gedemonstreerd.

Live demo’s

Op zes van de getoonde machines (vier freesbanken en twee draaimachines) zullen Style CNC goeroe Robin van de Wolk en zijn collega’s live verschillende materialen verspanen. Bij het frezen zullen dit voornamelijk demo’s zijn met hoge voeding en hoge snelheid strategieën. Nieuw in de Style besturing is de breukdetectie waarmee je na afloop automatisch kunt controleren of het gereedschap nog heel is. Bij het draaien is er een demo met een chroomstaal soort die toch kort spanig is. Nieuw in de besturing is hier de softstop tijdens het draadsnijden. Hiermee kan dus midden in de draadgang gepauzeerd worden.

Inschrijven voor bezoek

Dé Maakindustrie Dag bij Style CNC Machines Bunschoten-Spakenburg vind plaats op donderdag 8 juni (van 10.00 tot 21.00 uur) en op vrijdag 9 juni van 10.00 tot 15.00 uur.

 

 

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Succesvolle concept Dé Maakindustrie Dag bewijst zich opnieuw

12-06 Verspreid over twee dagen bezochten vele honderden belangstellenden het evenement om zich door de…

Verspanen

Meer dan 20 partners op Dé Maakindustrie Dag

31-05 Rhenus Lub Rhenus Lub is al vanaf het eerste moment van de partij op…

MetavakNieuws

Style draait en freest op METAVAK

27-09 Style zal twee populaire machines presenteren op METAVAK: de 510 draaibank en de BT1500…

Verspanen

Dé Maakindustrie Dag geeft sector positieve schwung

11-04 Hoewel Style al in mei 2020 is verhuisd, werd de officiële opening door de…

Verspanen

Style voelt zich al helemaal thuis in nieuwe pand

09-09 Vooral door de verhuizing naar het nieuwe bedrijfspand in Bunschoten-Spakenburg had Style CNC Machines…

Verspanen

MetaalNieuws InBeeld – Nieuw bedrijfspand Style CNC Machines

04-09 Style CNC voelt zich al helemaal thuis in nieuwe pand. De indrukwekkende nieuwbouw vormt…

Verspanen

METAVAK staat als een huis

01-11 De vijftiende editie van METAVAK – het vakevent voor metaalbewerkers – is op 8,…

Verspanen

Silent disco op Dé Maakindustrie Dag

01-11 Veel verspanende specialisten bezochten onlangs Dé Maakindustrie Dag bij Style CNC Machines in Bunschoten.…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema