Meer productiviteit met aangedreven gereedschapshouders

0

Sandvik Coromant introduceert een speciale gereedschapsoplossing om de bezettingsgraad van draaibanken en multi-task bewerkingsmachines gebaseerd op werktuigrevolvers, uitgerust met aangedreven gereedschapshouders, te verbeteren.

Als onderdeel van het CoroPlus digitaal bewerkingsaanbod minimaliseert de Coromant Capto DTH Plus oplossing stilstand als gevolg van breuk door de operator te waarschuwen dat service moet worden uitgevoerd voor een aangedreven gereedschapshouder. Dit levert meer productiviteit op, alsmede snelle gereedschapswisselingen in toepassingen waar aangedreven gereedschappen worden gebruikt.

De nieuwe aangedreven gereedschapshouder van Sandvik Coromant gebruikt sensoren voor het verzamelen van data en verzendt deze via Bluetooth, waardoor voorspellend onderhoud van de houder mogelijk wordt. Dankzij de snelwisselfunctionaliteit, wordt de tijd die een operator moet spenderen aan meten, instellen en gereedschapswissel tot een minimum beperkt. De software-applicatie die is inbegrepen in het nieuwe aanbod voorziet operators van real time informatie – zoals het trillingsniveau van de houder – waardoor live bewaking van de spil mogelijk is, terwijl tevens de temperatuur in de gereedschapshouder kan worden bewaakt. Andere data die worden geleverd door de sensoren zijn onder andere TPM en draairichting, waardoor de kansen dat de grenswaarden van de aangedreven gereedschapshouder worden overschreden worden geminimaliseerd. Ook wordt er data geboden over de locatie van een aangedreven gereedschapshouder, waaronder specifieke fabriek, machinenaam, revolver en stationsnummer.