Meer slijpvermogen met nieuwe lamellenslijpschijf

0

Dankzij de gepatenteerde precisiegevormde slijpkorrel beschikt de nieuwe 3M lamellenslijpschijf 769F over langere standtijden en een snellere materiaalafname dan traditionele zirkonium-schijven.

De constructie van de nieuwe lamellenslijpschijf is gebaseerd op de precisiekorreltechnologie van 3M en biedt meerdere voordelen: de korrel snijdt zuiverder en sneller dan een conventionele slijpkorrel. Tijdens het slijpproces ontstaat minder warmte en de lamellenschijf heeft een langere standtijd. Daardoor moeten schijven minder vaak worden vervangen, wat op zijn beurt tijd en kosten bespaart. De nieuwe lamellenschijf is uitermate geschikt voor het bewerken van lasnaden, afkanten, blinderen en afwerken en ook om oppervlakken voor te bereiden en om schilfers en lasspatten te verwijderen.

De schijf van 3M kan gebruikt worden voor de bewerking van constructie- en roestvrijstaal en wordt hoofdzakelijk gebruikt in de sectoren voertuigbouw, metaalverwerkende industrie en werktuigbouwkunde. De lamellenslijpschijf 769F is verkrijgbaar als conische en als vlakke uitvoering in de afmetingen 40+, 60+, 80+ en 120+. Ze biedt doorgaans vergelijkbare afwerkingsresultaten als de fiberschijven van de volgende fijnere korrel. Een 60+ slijpschijf levert bijvoorbeeld een oppervlak op dat vergelijkbaar is met dat van een P80 fiberschijf. De lamellenschijven 769F zijn verkrijgbaar in de diameters 115, 125 en 180 mm.