Meer spindeluren door Green Light Machining

RoboJob organiseerde onlangs samen met Sandvik en Germond de eerste editie van het Green Light Machining in België. De drie bedrijven demonstreerden nieuwe technologieën, gereedschappen en systemen in de productiehal van RoboJob.

Centraal thema was de verhoging van het rendement van het machinepark: alle getoonde oplossingen zorgen ervoor dat ook bij kleine en middelgrote series het aantal spindeluren kan toenemen. Door dit verhoogde aantal factuurbare uren te verwezenlijken met minder arbeidsuren kan een bedrijf de winstgevendheid aanzienlijk verhogen.

Germond, exclusief verdeler van Doosan, Profluid en Yoen in België, toonde hogedrukkoeling units en mistafzuigsystemen die eenvoudig aan bestaande of nieuwe machines kunnen worden geplaatst. Deze systemen werden gedemonstreerd aan een Doosan frees- en een Doosan draaimachine. Sandvik – producent van high pressure coolant gereedschappen – toonde deze state-of-the-art gereedschappen gecombineerd in een modulair capto systeem. Alle aanwezige machines werden met deze capto high pressure gereedschappen uitgerust.

RoboJob ten slotte, specialist in het automatisch beladen en ontladen van CNC-machines, toonde haar compacte en makkelijk in te stellen automatiseringssystemen voor draai- en freesmachines: de Turn- en Mill-Assist series.

Meer dan 150 bezoekers woonden de verschillende demonstraties bij. Behalve bezoekers uit België en Nederland was er ook een Engelstalige delegatie aanwezig. Zij reageerden enthousiast. “Nieuw voor ons was onder andere de automatisering van Robojob op de freesmachines”, zei directeur Luc De Craecker van De Craecker Matrijzen. “Daarbij toonden ze op welke eenvoudige manier de instelling van de robot en de machine gebeurt om tot een efficiënte oplossing te komen, ook voor kleine reeksen werkstukken. Bij Germond zagen wij een interessante installatie voor hogedrukkoeling, welke aanbouwbaar is bij bestaande draaibanken. Dit biedt perspectieven. En tot slot, ook voor ons interessant, de trillingsdempende gereedschappen van Sandvik. Zeker te testen.”
Op een Doosan draaimachine werd het verschil getoond in spaanvorming bij langspanig materiaal bij het gebruik van gewone koeling en hoge drukkoeling. Op een Doosan freesmachine werd diepgatboren getoond in combinatie met hogedrukkoeling en met de nieuwe boren van Sandvik. Op de zelfde Doosan freesmachine werd een RoboJob Mill-Assist Essential in een frontload opstelling gedemonstreerd. Op de Mazak QSM100 machine werd een RoboJob Turn-Assist 180 gedemonstreerd voor schijfvormige werkstukken en voor assenwerk.

Het geheel werd in goede banen geleid door gastheer Helmut De Roovere, directeur van RoboJob. Hij was erg tevreden over deze eerste uitgave van Green Light Machining: “Verspreid over twee sessies hebben we ruim 150 bezoekers vanuit België en Nederland mogen verwelkomen. Interessante thema’s over hogedrukkoeling en gereedschappen in combinatie met onze zeer flexibele automatiseringen werden uitvoerig

gedemonstreerd. Deze combinatie zorgt voor een onmiddellijke verhoging van de productie-output, de capaciteit en de flexibiliteit van de huidige ateliers. Wij merken ook daadwerkelijk dat de markt zich meer en meer interesseert in een autonome, flexibele vorm van werken. Naast de uitstekende demonstraties is er lekker gegeten en goed gedronken. We mogen fier zijn op deze organisatie.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetaalNieuws Extra IM

Robotisering bij 247TailorSteel: toekomstige efficiëntie

06-09 Robotisering is een proces waarbij robots en geautomatiseerde systemen worden geïntegreerd in het productieproces…

Automatisering

Robots staan meer dan ooit in de belangstelling

05-12 Certhon, dat slimme technologie combineert met landbouwoplossingen, scoort het best in de categorie operationele…

Personeel en Opleiding

LAC lanceert community voor (las)robotisering

01-10 De LAC Meet & Learn Community heeft als doel professionals, bedrijven en het onderwijs…

Verspanen

Verspaner moet af van productiedenken en meer richting procesdenken

26-09 KSM uit Schinnen heeft nu een systeem met dienstverlening op de markt gebracht, dat…

MetavakNieuws

METAVAK slaat handen ineen met Metaalunie en SMITZH

15-06 SMITZH (Smart Manufacturing Industriële Toepassing Zuid-Holland) organiseert een 3-daags programma op de beursvloer verdeeld…

Oppervlaktetechniek

Kachelbouwer installeert gerobotiseerde schuurcel van SHL

19-05 De klanten van Hase hechten niet alleen waarde aan de warmte van de kachel,…

Toeleveren

Nieuwste technologische oplossingen voor Agri & Food

16-12 Op 11 en 12 december vond de vierde editie van de door Mikrocentrum georganiseerde…

Bedrijf en Economie

Kans op pensioenverlaging in 2020 blijft groot

18-07 Het Pensioenfonds Metalelektro behaalde in het tweede kwartaal van 2019 een beleggingsrendement van 4,6%.…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV