Mens staat centraal bij Fronius

Fronius breidt zijn lasportfolio uit met verschillende oplossingen om het tekort aan vakmensen een halt toe te roepen. De mens, met al zijn capaciteiten en vaardigheden, staat centraal in alle oplossingen die de Oostenrijkse fabrikant op Schweissen & Schneiden (11-15 september in Essen) tentoonstelt.

De nieuwe Welducation Simulator tilt virtuele lasopleidingen naar een nieuw niveau: De realistische presentatie met augmented reality (AR), echte lasbranders en een perfecte mix van theorie, praktische taken en kennistoetsen leidt de cursisten op een leuke manier door de kwaliteitsopleiding.

De high-end lasapparaten van Fronius hebben in principe alles wat nodig is voor perfecte lasnaden. Toch garandeert alleen een goede opleiding dat de lassers kwalitatief goed leren lassen, zelden nabewerking nodig is en er weinig afgekeurd hoeft te worden. Hier ligt volgens Fronius het grootste besparingspotentieel qua tijd en waardevolle hulpbronnen zoals vulstoffen, gas en energie. Dit geldt zowel voor handmatig lassen als voor automatisch intern geproduceerde onderdelen.

Lees hieronder het hele artikel in de nieuwe uitgave van het magazine PlaatBewerkingsNieuws.

Heeft u ook iets interessants te melden of wilt u PlaatBewerkingNieuws een kijkje laten nemen in uw bedrijf? Samen brengen we de buis- en plaatbewerkende maakindustrie onder de aandacht! Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor de volgende BlechExpo editie? Neem dan contact op met Harold Draaijer of Vincent Span van 54U Media.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verbinden

Kwaliteitssprong met nieuwe generatie lasapparaten

05-07 Cardietech Lastechniek heeft hier onlangs opnieuw negen EWM lasmachines met de nieuwste technologie geleverd.…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema