Messer introduceert all-inclusive snij-oplossing Element

De maakindustrie vraagt steeds meer om veelzijdige oplossingen, die zowel aan de eisen van vandaag als aan die van de toekomst kunnen voldoen. Messer Cutting Systems introduceert daarom het nieuwe Element platform, een all-inclusive snij-oplossing. Dit flexibele machineplatform combineert een hoge productiviteit en nauwkeurigheid met de mogelijkheid voor een individuele configuratie en updates. Zo zijn gebruikers ook voorbereid op eisen van de toekomst.

Het flexibele Element machineplatform combineert een hoge productiviteit en nauwkeurigheid met de mogelijkheid voor een individuele configuratie en updates.

“We hebben het nieuwe Element platform zo ontwikkeld dat we onze klanten nog meer mogelijkheden en flexibiliteit geven om elk snijproces precies op hun individuele eisen aan te passen”, zegt John Emholtz, president en CEO van de Messer Cutting Systems Group. Bovendien zit de nieuwste technologie in verschillende componenten voor hogere productiviteit, betere snijkwaliteit en kortere cyclustijden.

Nieuwe CNC-besturing

Element is voorzien van de nieuwe CNC-besturing Global Connect een moderne Human-Machine-Interface (HMI) met touchscreenbediening. CTO Ingo Göller legt uit: “Onze visie was het complete bewerkingsproces eenvoudiger, sneller en vooral meer reproduceerbaar vorm te geven. Hiervoor hebben we veel vernieuwingen geïntegreerd, die de complete bediening en vooral ook het voorbereiden van het bewerkingsproces intuïtiever, meer geautomatiseerd en proceszekerder maken. Zo kunnen ook nieuwe gebruikers snel instappen.”

Hoewel de bediening en de voorbereiding van het bewerkingsproces belangrijke aspecten zijn, is het bewerkingsproces zelf uiteindelijk het belangrijkste van een machine. Hier zet Messer Cutting Systems in op volautomatische processen en minimalisering van de niet- productieve neventijden. Hiervoor zijn alle processen bij de ontwikkeling van het nieuwe platform onder de loep genomen en geoptimaliseerd.

Flexibiliteit

Om het pad naar een verregaande koppeling van netwerken verder te effenen kan Global Connect nu productieorders direct afwikkelen en samen met de producten uit de OmniFab familie van Messer maximale productiviteit bereiken. De bedieningsinterface blijft hierbij duidelijk en eenvoudig gestructureerd blijft, zodat de gebruiker de verschillende functies probleemloos kan blijven oproepen en bedienen.

Een grote keuze aan snij- en markeergereedschappen kan hier worden geïntegreerd. Moet het een oplossing met autogeenproces in combinatie met markeren zijn? Of toch liever plasmaproces met een bevelkop voor snelle sneden? Element biedt elke klant de flexibiliteit zijn installatie precies naar zijn eigen eisen te configureren.

Bij de constructie van de nieuwe Element zijn de nieuwste technieken toegepast, die reeds vooruitlopen op de trends van de toekomst. Productmanager Abraham Balendran: “Het gebruik van speciale componenten maakt hoge acceleratie en voedingssnelheid in alle assen mogelijk. Ook hebben we de lifter vernieuwd, die het snijproces versnelt. Met intelligente sensoren in de snijtoorts worden processen geoptimaliseerd en onnodige bewegingen vermeden. Dat verkort de cyclustijden en verhoogt daarmee de totale productiviteit. De SureStop sensor zorgt voor snel afremmen en voorkomt botsingen, zelfs bij hoge snelheden.”

Het Element platform kan flexibel ingezet worden voor complexe contouren, gaten of bevels voor de lasnaadvoorbereiding. De nieuwe plasma bevelkop die Messer speciaal voor dit platform heeft ontwikkeld, maakt nauwkeurig bevelsnijden onder in een grote range aan hoeken mogelijk. Het nauwkeurige aandrijfsysteem van de element zorgt voor een gelijkmatige, trillingvrije beweging, hetgeen de snijkwaliteit verder verbetert.

Modulaire software

Belangrijk is ook dat de machine eenvoudig in de workflow van de klant kan worden geïntegreerd. Hiervoor biedt Messer een modulaire software-oplossing, die gericht op elke eis kan worden geconfigureerd. Messers software portfolio met de productfamilies OmniWin en OmniFab dekt een compleet gedigitaliseerd productieproces af, tot aan de machine en terug. De directe koppeling van ERP systemen met het Messer snijsysteem zorgt voor een transparantie, die het voor de gebruiker gemakkelijker maakt om de totale productiviteit te verhogen; niet op basis van een onderbuikgevoel, maar op basis van data.

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X