Metav: compleet informatieforum voor productietechniek

Onder het motto ‘Power your Business’  vindt van 23 tot en met 27 februari  voor de negentiende keer de vakbeurs Metav plaats in Düsseldorf. Door de uitbreiding met maar liefst vier nieuwe thema’s is deze METAV meer dan ooit een compleet informatieforum rondom de productietechnologie.

Metav staat als vanouds voor de waardeketen in de productietechnologie – van planning met CAD/CAM, simulatie en productie tot aan automatisering en kwaliteitscontrole. Centraal staan gereedschapsmachines en productiesystemen, precisiegereedschappen, geautomatiseerde materiaalstroom, computertechnologie, industriële elektronica en toebehoren. De beurs richt zich op alle metaalverwerkende branches, en dan vooral de automobiel- en toeleveringsindustrie, de machinebouw, de medische technologie en vliegtuigbouw, elektrotechniek en elektronica, maar ook de ijzer, plaatstaal en metaalverwerkende industrie.

Nieuwe thema’s
Rondom haar vaktechnische kern wordt Metav vanaf 2016 met twee productsegmenten en twee toepassingsthema’s uitgebreid: additieve productie, het gehele terrein van kwaliteitscontrole, gereedschaps- en vormbouw en medische technologie. Alle vier de segmenten worden blijvend in Metav geïntegreerd en in zogenaamde area’s als beursthema’s met een eigen nomenclatuur onderstreept en gepresenteerd. Iedere area zal op de beursvloer als dusdanig herkenbaar zijn. Naast individuele exposanten zullen er ook paviljoens in de area’s te vinden zijn. Daarnaast zal iedere area worden gecompleteerd met een forum waar vaktechnische presentaties plaatsvinden. “Dit verzekert de vakbezoekers van uitgebreide, diepgaande informatie over de verschillende thema’s”, zegt Wilfried Schäfer, directeur VDW (Verein Deutscher Werkzeugmaschinenfabriken), de organisator van Metav.

Praktijktest in eigen bedrijf: Machinebouwer Kekeisen heeft 70 procent van haar machinepark zelf geproduceerd. De medewrerkers van deze Metav-exposant zijn daarom in principe ook de eerste testers van bijvoorbeeld een portaalfreesmachine.

Praktijktest in eigen bedrijf: Machinebouwer Kekeisen heeft 70 procent van haar machinepark zelf geproduceerd. De medewrerkers van deze Metav-exposant zijn daarom in principe ook de eerste testers van bijvoorbeeld een portaalfreesmachine.

Meer exposanten
Metav telt ongeveer 650 exposanten, waaronder vrijwel alle belangrijke leveranciers van verspanende machines. Dat is 10 procent meer dan de vorige keer in 2014. Schäfer heeft hoge verwachtingen van de beurs want Metav is na EMO Milaan 2015 het eerste technologieplatform voor de Duitse en Noordwest-Europese markt voor productietechnologie. “Na meer dan anderhalf jaar kunnen de productie-experts die niet naar Milaan zijn afgereisd, hier voor het eerst weer persoonlijk informatie over noviteiten inwinnen. We rekenen dan ook op een groot aantal geïnteresseerden.”

Geografisch definieert Metav haar regio voor vakbezoekers ten noorden van de rivier de Main en de Europese buurlanden. Met Noordrijn-Westfalen richt ze zich op een van de sterkste industriële economische gebieden van Europa. Schäfer: “Met meer dan 23.000 bedrijven uit onze top-klantenbranches, honderdduizenden professionele gebruikers en een zeer hoog investeringspotentieel is Metav in het centrum van deze markt een absolute must, temeer daar hier zaken kunnen worden gedaan. De beurs is het belangrijkste platform voor deze markt om investeringen voor te bereiden en te realiseren. We weten uit het bezoekersprofiel dat de klanten uit deze agglomeratie niet naar AMB in Stuttgart gaan en slechts enkelen naar EMO in Hannover. Feit is dat producenten van productietechnologieën uitsluitend op Metav het merendeel van hun klanten uit Noordrijn-Westfalen, de Benelux en Scandinavië bereiken.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

WiCAM stimuleert integratie volop

17-04 “Op de Nederlandse Metaal Dagen zullen we graag laten zien dat dit ook echt…

Verspanen

MetaalNieuws thema/special Verspanen / Machineering 2023

20-02 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Automatisering

Nieuwe functie 5-assige radiale bewerking in hyper MILL CAD/CAM

21-11 Deze CAD/CAM software wordt gewaardeerd als een consistente totaaloplossing in de gereedschaps- en matrijzenbouw,…

Personeel en Opleiding

Maatwerk opleidingen voor elke verspaner

07-11 Deze opleidingen zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die willen studeren waar en wanneer ze…

Automatisering

Open Mind terug op Farnborough Airshow

11-07 Van 18 tot 22 juli komt de hele luchtvaartindustrie naar de Farnborough International Airshow…

Verspanen

Werk aan de winkel voor Metav

24-06 Dat zijn andere cijfers dan de Metav, die voor de 22e keer werd gehouden,…

Automatisering

Kantbank programmeren op werkvoorbereiding met Mbend

22-06 “Gegeven is dat het buigverlies altijd in de plaatuitslag moet worden gecompenseerd om maatafwijkingen…

Automatisering

Optimale gereedschapsbanen voor medische componenten

22-06 Deze geautomatiseerde CAM-programma’s zijn vooral interessant voor fabrikanten van implantaten en botplaten, met al…

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021