METAVAK bewijst: metaalsector durft weer te investeren

De vakbeurs METAVAK heeft ongeveer 8300 bezoekers getrokken. De stemming op de beursvloer was uitstekend. Veel exposanten waren blij verrast door de grote interesse van de bezoekers voor hun producten. METAVAK gaf opnieuw een signaal af dat de metaalbewerkende sector na jaren van de hand op de knip weer durft te investeren. Er werden diverse machines verkocht.

Voor Jack van Hoorn van Van Hoorn Machining was de driedaagse vakbeurs in Evenementenhal Gorinchem halverwege de eerste dag al geslaagd. Hij verkocht vrijwel tegelijkertijd maar liefst twee Kastowin zaagautomaten. “Daarmee was mijn beurs natuurlijk al geweldig goed. De woensdag en de donderdag waren bonus.”

Nieuwkomer Lukas had een van de mooiste stands op de beursvloer. Hier presenteerde het nieuwe Sales Team Nederland onder meer de high-performance doorslijpschijf Progress. Een meer dan tevreden Vedran Fizovic van Lukas: “Onze doelstelling was om tenminste honderd leads uit METAVAK te halen. Daar zijn we ver overheen gegaan.”

IWE, leverancier van de waterstraalsnijmachines van de Amerikaanse fabrikant OMAX, vierde net als vorig jaar een feestje. Opnieuw werd tijdens de beurs een machine verkocht, wederom een Maxiem waterstraalsnijmachine.

Ook Dormac blikt tevreden terug op METAVAK. De machineleverancier uit De Goorn had een nieuwe plek direct bij de ingang en bezorgde de bezoekers gelijk een mooi welkom met een grote Doosan Puma 400 CNC-draaibank. Deze meest verkochte allround draaimachine van Dormac is deze maand op tournee. Na METAVAK is hij ook te bewonderen tijdens het open huis van Heku Tools in Kaatsheuvel (11, 12 en 13 november) en daarna op het open huis van Dormac zelf (20 en 21 november). Tijdens de beurs kwam het mooie nieuws dat de machine definitief was verkocht, hetgeen al enige tijd in de pen zat.

Demoplein
Een succesnummer was ook het Demoplein in het hart van de beursvloer. Hier toonden een aantal exposanten gezamenlijk hoe verspaners veel meer spindeluren uit hun machines kunnen halen, bijvoorbeeld door strategisch te toolen. In de laagdrempelige demo werden theorie en praktijk gecombineerd tot een aantrekkelijke sessie, die veel belangstelling trok.
“We wilden laten zien dat het absoluut niet moeilijk is om veel meer rendement uit je machines te halen”, aldus Harm Kort namens initiatiefnemer Het Verspanersforum. “Men moet alleen de discipline hebben om een aantal zaken goed te doen. Die zaken hebben we in sneltreinvaart behandeld. We hopen dat de mensen er echt mee aan de slag gaan en aanpassingen in hun processen aanbrengen om tot meer spindeluren te komen.”
Het Verspanersforum was zeer tevreden over het verloop van de demo’s. Oprichter Gerrit van der Linde bedankte beursorganisator Anita Vogelzang dan ook met een mooie bos bloemen voor haar inspanningen om van het Demoplein een succes te maken.

Haar collega Daniëlle Wild van het technische beursteam van Evenementenhal was natuurlijk blij met de positieve bevindingen van de exposanten. Ze ziet het ook als een beloning voor de inspanningen van haar team om METAVAK te verbeteren en aantrekkelijker te maken. Vooral de inspanningen om de kwaliteit van de bezoekers te verbeteren werpen hun vruchten af.
Het aantal bezoekers was prima en lag iets boven het niveau van 2013. Er waren minder bezoekers dan in 2014, maar toen werd METAVAK gehouden in combinatie met NIL Verbindingsweek. Dat zal ook volgend jaar weer het geval zijn. Veel exposanten zijn daar blij mee, want deze combinatie zorgt voor een volle Evenementenhal Gorinchem en kruisbestuiving. “Het is heel fijn dat deze METAVAK-editie zo geslaagd is”, aldus Daniëlle Wild. “Daardoor kunnen we met een positief gevoel aan de slag met de editie van volgend jaar.”

De beursorganisatie zal de datum voor METAVAK en NIL Verbindingsweek 2016 binnenkort bekend maken.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Personeel is de grootste uitdaging

05-07 De resultaten hiervan werden gepresenteerd tijdens Tuwi Next, een onderdeel van het tweedaagse open…

Featured

Spannende kantbanken retrofit bij Goma

17-01 Morris Solutions heeft bij Goma in Hengelo (Gld) twee hydraulische Safan kantbanken geretrofit. Dat…

Automatisering

Themabijeenkomst Wintheon en WiCAM: Plaatbewerken anno 2016

18-12 Plaatwerken anno 2016 is plaatwerken met effectieve software integraties. Hierover zal het gaan tijdens…

3D

Plaatbewerking, verspaning en 3D printen centraal tijdens open huis Landré

14-04 Landré zet op donderdag 21 en vrijdag 22 mei haar deuren open voor bedrijven…

Geen categorie

Demodag Lissmac, Bruma en Voortman voor staalbewerkers

12-09 Lissmac, Bruma en Voortman Steel Machinery organiseren op vrijdag 10 oktober de Lissmac &…

Geen categorie

Euroblech online op zoek naar plaatwerkkampioenen

04-07 Via een online wedstrijd gaat de Euroblech, de internationale vakbeurs voor plaatbewerking, op zoek…

Geen categorie

Vimag-voorzitter Gaalman: ander verdienmodel onontkoombaar

10-03 In de metaalverwerkende industrie zal er een discussie moeten komen over een nieuw verdienmodel…

Geen categorie

Extra Guided Tours Plaatwerk op Techni-Show

04-03 Er komt volgende week tijdens de Techni-Show op elke beursdag een extra Guided Tour…

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021