Mewa kiest resoluut voor herbruikbare verpakkingen

Bij Mewa zit duurzame ontwikkeling in de genen. De Duitse textieldienst-verlener zet al vanaf het prille begin in op milieuvriendelijkheid en het be-houd van hulpbronnen.

Voor het vervoer en de opslag van Mewa-werkkleding worden wasbare zakken uit textiel ingezet, die tot wel 100 keer hergebruikt kunnen worden. (Foto’s: Mewa)

Het baanbrekende Mewa-textielservicesysteem – ontwikkeld in 1908 – is gebaseerd op het principe van hergebruik volgens het concept van de circu-laire economie. Mewa stelt werkkleding en poetsdoeken ter beschikking van haar klanten volgens het herbruikbaarheidsprincipe. Ook het ophalen en af-halen van het textiel gebeurt met herbruikbare materialen.

Voor zijn engagement op het gebied van duurzaamheid en verantwoord on-dernemen ontving Mewa al diverse onderscheidingen. Het Mewa Textilsha-ring concept is dan ook bijzonder duurzaam: het hergebruik van textiel ver-mindert de impact op het milieu en door herbruikbare poetsdoeken in te zet-ten in plaats van wegwerpmaterialen, produceert men ook minder afval.

Mewa gaat een stap verder en kiest ook resoluut voor herbruikbare verpak-kingen. Duurzaamheid omvat immers niet alleen het gebruik van recycleer-bare en repareerbare materialen, ook de levensduur is een sleutelfactor. Want hoe langer een verpakking meegaat, hoe duurzamer ze ook effectief is.

Herbruikbare waszakken

Voor het vervoer en de opslag van de Mewa-werkkleding worden wasbare zakken uit textiel gebruikt, die de veiligheids- en hygiënevoorschriften van de kleding perfect garanderen. Deze waszakken kunnen tot wel 100 keer hergebruikt worden. Ze maken daardoor integraal deel uit van het duurzame businessmodel van Mewa, dat zijn klanten voorziet van beroepskleding en ander bedrijfstextiel in een betrouwbaar kringloopsysteem.

Herbruikbare containers

Ook bij de opslag en het vervoer van de poetsdoeken geldt het herbruik-baarheidsprincipe. Door de milieuvriendelijke SaCon-veiligheidscontainers in te zetten, besparen zowel de textieldienstverlener als de klanten op grond-stoffen en andere middelen. De SaCon-containers kunnen tot acht jaar her-gebruikt worden en beantwoorden aan de internationale eisen van het ADR (overeenkomst voor het internationale vervoer van gevaarlijke goederen).

De SaCon-veiligheidscontainers kunnen tot acht jaar hergebruikt worden.

De SaCon-veiligheidscontainers kunnen tot acht jaar hergebruikt worden.

Duurzaam en full-service

Dankzij haar overtuigde focus op duurzaamheid garandeert Mewa een mili-euvriendelijk dienstverleningssysteem volgens het principe ‘gebruiken in plaats van bezitten’. De klanten genieten van het voordeel dat zij zich kun-nen concentreren op meer belangrijke werkzaamheden en hoeven zich alvast geen zorgen meer te maken over de ecologische aspecten van het textielbe-heer. Mewa zorgt voor een duurzaam en full service aanbod.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Nieuwe Mewa merkencatalogus beschikbaar

19-09 De Mewa merkencatalogus 2023/2024 bevat meer dan 10.000 artikelen in de categorieën ‘veiligheidsschoenen’, ‘werkhandschoenen’,…

Toeleveren

Gebruik bedrijfstextiel zonder het in te kopen

08-03 Delen – het is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Tal…

Toeleveren

Mewa zet in op groene logistiek

19-12 In de CO2-balans van een onderneming spelen logistiek en transport een belangrijke rol. Daarom…

Werkplaatstechniek

Mewa-merkencatalogus voor arbeidsveiligheid 2022/23

24-10 Het assortiment omvat een ruime keuze aan veiligheidsartikelen voor elke bedrijfstak en elke werksituatie.…

Toeleveren

Nieuw MEWA-klantenportaal met veel functionaliteiten

12-09 Het klantenportaal biedt een gemoderniseerde gebruikersinterface en diverse nieuwe functionaliteiten. Aanvulling op persoonlijke service…

Toeleveren

Mewa laat zijn merk opnieuw bloeien

05-09 De Mewa Groep heeft zich in de afgelopen jaren door zijn markt- en klantentoename…

Toeleveren

MEWA werkkleding: Veilig, duurzaam en milieuvriendelijk

16-05 Er worden uitsluitend hoogwaardige materialen gebruikt, die voldoen aan de eisen van de werkomgeving…

Toeleveren

Beschermende kleding moet veilig zijn én blijven

11-05 Bovendien moeten de wasprocessen een hoog hygiëneniveau waarborgen – een belangrijk detail, vooral tijdens…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema