Mijlpaal Gered Gereedschap: 3 miljoen opgeknapte gereedschappen

Gered Gereedschap, de Nederlandse stichting die technisch vakmanschap in Afrika ondersteunt, heeft sinds de oprichting in 1982 maar liefst 3 miljoen gereedschappen en machines opgeknapt en verzonden naar vakmensen in Afrika.

Peter Schmidt, teamleider Marketing en Communicatie bij Gered Gereedschap: “In alle 3 miljoen gevallen zijn de gereedschappen tot in de puntjes opgeknapt en klaar voor een tweede leven.”

Deze prestatie is te danken aan de inzet van vele honderdduizenden gereedschap inleveraars en vrijwilligers. “Het is bijna niet voor te stellen hoeveel 3 miljoen gereedschappen zijn”, zegt Peter Schmidt, teamleider Marketing en Communicatie bij Gered Gereedschap. “Om een idee te geven: denk aan zo’n 200 zeecontainers of 9 zwembaden vol. Dit is het resultaat van de inzet en steun van zoveel mensen die hun gereedschap hebben ingeleverd bij een van onze 450 inzamelpunten.”

Van trash naar treasure

Gered Gereedschap heeft in de afgelopen vier decennia een breed scala aan gereedschappen ontvangen: van hamers en zagen tot schroevendraaiers en naaimachines, zowel elektrisch als niet-elektrisch, van net nieuw tot bijna antiek. “In alle 3 miljoen gevallen zijn deze gereedschappen met liefde opgeknapt door onze vrijwilligers”, vervolgt Schmidt. “Geschuurd, geslepen, geschilderd – tot in de puntjes opgeknapt en klaar voor een tweede leven. Vervolgens worden ze samengevoegd tot gereedschapsets voor bijvoorbeeld metaalbewerking, houtbewerking of elektrotechniek.”

De opgeknapte gereedschappen worden samengevoegd tot gereedschapsets voor bijvoorbeeld metaalbewerking en gebruikt door vakmensen in Afrika.

De opgeknapte gereedschappen worden samengevoegd tot gereedschapsets voor bijvoorbeeld metaalbewerking en gebruikt door vakmensen in Afrika.

Versterken vakmanschap in Afrika

De opgeknapte gereedschappen worden met vreugde ontvangen door vakmensen in Afrika, waar ze een cruciale rol spelen in de vakopleidingen en beroepsuitoefening. “Dit gereedschap biedt mensen de mogelijkheid om een praktijkopleiding te volgen of een eigen bedrijfje op te richten. Zo geven we jongeren de mogelijkheid om een zelfstandig bestaan op te bouwen.” zegt Schmidt. “Een mooi resultaat waar we bijzonder blij mee zijn. Wat ons betreft, op naar de volgende mijlpaal van 4 miljoen!”

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV