Mitsubishi en Astes4 presenteren Lasorting

0

Door de overname van Astes4 kan Mitsubishi Electric uit één hand een compleet geautomatiseerde 24/7 oplossing voor de productie van gesneden plaatuitslagen leveren. Deze oplossing wordt onder naam Lasorting op de markt geïntroduceerd tijdens de Euroblech.

Mitsubishi Electric is zelf producent van lasersnijmachines. Begin dit jaar heeft het Japanse concern het Zwitserse Astes4, ontwikkelaar en producent van flexibele geautomatiseerde uitsorteersystemen voor lasersnijmachines, overgenomen. De Zwitsers gebruiken daarbij een eigen gepatenteerde technologie, waarin complete automatisering kan worden geïntegreerd. Door de overname kan Mitsubishi deze technologie aanbieden in een totaaloplossing, inclusief een toren voor de opslag van plaatmateriaal. Ben Heikoop, sales manager bij Astes4 Benelux: “Het is een compleet systeem voor het snijden en sorteren van de uitslagen, waarbij de gegevens van het magazijn kunnen worden geconverteerd naar het ERP-systeem van de gebruiker. We kunnen dus 24/7 productie vanuit één hand aanleveren.”

Vier configuraties
Mitsubishi mikt hiermee vooral op de hoogontwikkelde markten in Japan, West-Europa en de Verenigde Staten en verwacht jaarlijks twintig à dertig van deze systemen te kunnen verkopen. Heikoop vervolgt: “We kunnen dit systeem standaard leveren in vier verschillende configuraties. De sorteerunit en de toren kunnen in de lengterichting achter en naast de lasersnijmachine worden opgesteld of in de dwarsrichting achter of naast de lasersnijder. Welke configuratie de gebruiker kiest, is afhankelijk van de beschikbare vloeroppervlakte en de mate van toegankelijkheid. We kunnen voor de verschillende configuraties dezelfde componenten gebruiken en die liggen op voorraad. Bovendien zijn alle onderdelen van de totaaloplossing helemaal op elkaar afgestemd. Er hoeft niet telkens een nieuwe interface te worden geconfigureerd. Zo voldoen we aan alle voorwaarden om het installatieproces te verkorten van bijvoorbeeld zes naar drie weken.”
Heikoop hoopt met dit systeem, dat zowel met een fiberlaser als een CO2-laser kan worden geleverd, op de Euroblech de juiste snaar te raken. Mitsubishi en Astes4 hebben op de beurs in Hannover een gezamenlijke stand. Hier zullen een 8 kW fiberlaser en een 4kW CO2-laser, als onderdeel van het Lasorting systeem, worden getoond.

Mitsubishi Electric, Astes4, hal 15, stand F14