MIX Noordoost brengt theorie en praktijk samen

De voorbereidingen voor de allereerste editie van Maakindustrie Expo (MIX) Noordoost op 18 en 19 mei in Evenementenhal Hardenberg zijn in volle gang. Inmiddels is de beursvoer gegroeid naar 110 exposanten verdeeld over drie beurshallen. Verder maakt beursorganisator Easyfairs bekend dat er een materialententoonstelling van MaterialDistrict komt, alsmede een Industrial Reality Hub.

Bezoekers van MIX Noordoost kunnen kennis opdoen om hun dagelijkse werkzaamheden te verbeteren en hun bedrijf toekomstbestendig te maken.

“De bezoeker van MIX Noordoost heeft handvatten nodig om zijn dagelijkse werkzaamheden te verbeteren en zijn bedrijf toekomstbestendig te maken. Kennis opdoen is een must, net als het delen van ervaringen. Dat kan op MIX Noordoost-Nederland. Bovendien halen we verschillende experiences naar de beurs om beleving toe te voegen aan het concept”, zegt Jeffry Plaggenmarsch namens MIX Noordoost.

Materialententoonstelling

Met het toevoegen van een materialententoonstelling van MaterialDistrict haalt de organisatie iets nieuws naar de beurs. MaterialDistrict is een platform op het gebied van innovatieve materialen, waarbij het inzet op circulaire economie. Welke materialen dragen bijvoorbeeld bij aan een gezonde leefomgeving? MaterialDistrict geeft antwoord op die vraag. De materialententoonstelling op MIX Noordoost staat bol van materiaalinspiratie. Hier worden de laatste ontwikkelingen op materiaalgebied gepresenteerd.

Industrial Reality Hub

Een digitale innovatiehub voor industrieel toegepaste Augmented en Virtual Reality komt met zeven partners naar MIX Noordoost. Deze hub stimuleert samenwerking en innovatie tussen bedrijven, overheid en kennisinstellingen. Op de beursvloer kunnen bezoekers plaatsnemen in een kraansimulator. De bezoeker kan tijdens een live demo zien hoe er kennis over een machine uit het hoofd van een expert wordt gehaald. Ook is het mogelijk een technische training te volgen met een VR bril. Bovendien kunnen bezoekers een virtuele rondleiding krijgen in Connec2.

Dit platform geeft de bezoeker inzicht hoe andere bedrijven op dit moment al oplossingen toepassen. Daarnaast kan je middels een Industrial Life Cycle Platform zelfstandig instructies plaatsen rondom machines. Met de online editor is het mogelijk om de informatie aan een 3D CAD/Cam model toe te voegen. Deze data kan vervolgens gevisualiseerd worden in Mixed Reality.

3D Printers

Op MIX Noordoost vertegenwoordigt Binder3D de 3D Experience met zeven partners. Met verschillende 3D printers laten deze partijen verschillende printtechnieken zien. Citoforma is bijvoorbeeld specialist op het gebied van printen met harsen. Fibernering is ervaren op het gebied van grote modellen. Ook kunnen bezoekers materiaal meenemen en uitproberen of dit geschikt is voor 3D printen. Studenten van HL Stenden gaan op de beurs aan de slag met allerlei vraagstukken van bezoekers. Verder is op MIX Noordoost een automation experience en een robot plein met verschillende opstellingen.

De eerste editie van MIX Noordoost is te bezoeken op woensdag 18 en donderdag 19 mei in Evenementenhal Hardenberg.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Whitepaper WBM: contouren dichtbij zetlijn

16-05 In stand 432 is het document met als thema ‘Producten met contouren dichtbij de…

Personeel en Opleiding

Trainingspartner STODT mag officieel Heidenhain certificaat uitreiken

16-05 Dit officiële certificaat mag alleen door een opleidingsinstituut worden uitgegeven, wanneer meer dan de…

Plaatbewerking

Binder3D kiest hoogwaardig lasersysteem met afzuigsysteem van Widenhorn

11-05 Alleen worden deze kansen pas ontdekt wanneer men aan de slag gaat en de…

Toeleveren

WOCKEN ontzorgt Hittech Landes met meetmiddelen

11-05 Bij Hittech Landes zijn heel wat meetmiddelen in gebruik. Het bedrijf is een specialist…

Toeleveren

HELUKABEL, partner voor de maakindustrie

11-05 Vanuit het Duitse logistieke centrum in Hemmingen-Stuttgart is HELUKABEL in staat om zeer korte…

Plaatbewerking

247TailorSteel bereidt tweede Nederlandse vestiging voor

11-05 247TailorSteel is een producent van delen uit plaat en buis, maar daarnaast vooral een…

Plaatbewerking

Proven Concepts creëert uit ideeën zichtbare oplossingen

10-05 Op MIX Noordoost zal Proven Concepts uitleggen dat persen niet alleen interessant is voor…

Plaatbewerking

Q-Fin machines zijn kansenmakers

09-05 Accountmanager Benelux Patrick van Scherpenseel legt uit: “Waar bedrijven momenteel drukdoende zijn personeel aan…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV