WOCKEN ontzorgt Hittech Landes met meetmiddelen

WOCKEN Industriepartner presenteert zich op MIX Noordoost met het kalibreren van meetmiddelen. Een bedrijf dat al enkele jaren gebruik maakt van deze dienstverlening is Hittech Landes in Emmen.

Met als basis een modern DAkkS geaccrediteerd kalibratiecentrum biedt WOCKEN een compleet pakket voor kalibratie aan.

Bij Hittech Landes zijn heel wat meetmiddelen in gebruik. Het bedrijf is een specialist in geautomatiseerde high-end bewerking, die complexe componenten en mechanische samenstellingen produceert voor klanten in uitdagende markten, zoals de semicon, aerospace en procesindustrie. Deze klanten stellen hoge nauwkeurigheidseisen, waardoor de medewerkers van Hittech Landes dagelijks een groot aantal meetpennen en draadkalibers, maar ook standaard schroefmaten gebruiken. “Voor het kalibreren daarvan hadden we tot enkele jaren geleden een vaste partner”, zegt Manager Operations Edwin Harmers. “Maar die liet veel steken vallen. De doorlooptijden waren lang en de communicatie was slecht.”

DAkkS geaccrediteerd

Hij ging daarom kijken bij het Duitse bedrijf WOCKEN, dat vlak over de grens in Meppen beschikt over een modern kalibratiecentrum. Dit is DAkkS geaccrediteerd; alle DAkkS-kalibreercertificaten zijn gegarandeerd auditbestendig en internationaal erkend. WOCKEN biedt compleet pakket voor kalibratie aan, inclusief alle gemakken van modern digitaal meetmiddelenmanagement. Het bedrijf kalibreert voor de hele industrie: staalbouw-, metaalbewerkings- en constructiebedrijven.

Maandelijkse dienstverlening

Harmers liet een paar meetmiddelen bij wijze van proef kalibreren en dat verliep vloeiend en vlekkeloos. Sindsdien is alles overgezet. Elke maand gaan er meetmiddelen van Hittech Landes naar WOCKEN. Harmers legt uit: “We hebben een digitale lijst met al onze meetmiddelen, gebaseerd op hun database. Hierop kunnen we zien welke meetmiddelen in welke maand moeten worden gekalibreerd. Elke maand draaien we daarvan een lijst uit en aan de hand daarvan verzamelen we de meetmiddelen. Deze worden opgehaald in een speciale kalibreerkist, die zorgt voor een veilig transport. Dat ophalen gebeurt meestal op vrijdag. Een week later hebben we de meetmiddelen dan weer in huis.”

Althans de meeste meetmiddelen. WOCKEN heeft in haar kalibratiecentrum veel mogelijkheden, maar hele kleine pennetjes moeten naar een gespecialiseerd lab worden gestuurd. Deze is Hittech Landes dan twee weken kwijt. “Maar alles is nu zo ingeregeld dat we precies weten welke meetmiddelen een week en welke twee weken weg zijn”, aldus Harmers, die ook de hoogtemeters en vlaktafels één keer per jaar door WOCKEN laat kalibreren. De Duitse kalibratiespecialist beschikt over mobiele middelen om dat bij de klant op locatie te kunnen doen.

De meetmiddelen worden opgehaald in een speciale kalibreerkist, die zorgt voor een veilig transport.

De meetmiddelen worden opgehaald in een speciale kalibreerkist, die zorgt voor een veilig transport.

Goede samenwerking

Als bij de kalibratie blijkt dat een meetmiddel buiten de tolerantie valt, doet WOCKEN gelijk een aanbieding voor een nieuw exemplaar. Harmers: “Daar waren we eerst wat voorzichtig mee. Maar dit zorgt gewoon voor gemak, je wordt ontzorgd. Bovendien heb je altijd de keuze om voor een andere leverancier te kiezen. Dat doen we niet snel want de samenwerking is goed en de lijnen zijn kort. We weten ook dat WOCKEN een nieuw meetmiddel altijd inclusief kalibratierapport levert. Dat is niet bij iedereen standaard. Vroeger vroegen we daar dan ook altijd expliciet naar, nu hoeft dat niet meer.”

WOCKEN Industriepartner
MIX Noordoost – stand 655

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Whitepaper WBM: contouren dichtbij zetlijn

16-05 In stand 432 is het document met als thema ‘Producten met contouren dichtbij de…

Personeel en Opleiding

Trainingspartner STODT mag officieel Heidenhain certificaat uitreiken

16-05 Dit officiële certificaat mag alleen door een opleidingsinstituut worden uitgegeven, wanneer meer dan de…

Plaatbewerking

Binder3D kiest hoogwaardig lasersysteem met afzuigsysteem van Widenhorn

11-05 Alleen worden deze kansen pas ontdekt wanneer men aan de slag gaat en de…

Toeleveren

HELUKABEL, partner voor de maakindustrie

11-05 Vanuit het Duitse logistieke centrum in Hemmingen-Stuttgart is HELUKABEL in staat om zeer korte…

Plaatbewerking

247TailorSteel bereidt tweede Nederlandse vestiging voor

11-05 247TailorSteel is een producent van delen uit plaat en buis, maar daarnaast vooral een…

Plaatbewerking

Proven Concepts creëert uit ideeën zichtbare oplossingen

10-05 Op MIX Noordoost zal Proven Concepts uitleggen dat persen niet alleen interessant is voor…

Plaatbewerking

Q-Fin machines zijn kansenmakers

09-05 Accountmanager Benelux Patrick van Scherpenseel legt uit: “Waar bedrijven momenteel drukdoende zijn personeel aan…

Personeel en Opleiding

Maak je organisatie klaar voor morgen

09-05 “Veel organisaties beschikken over robotapparatuur, maar niet over adequaat opgeleide medewerkers die in staat…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X