Mobiele robot Omron verplaatst lasten tot 250 kg

0

Omron heeft een nieuwe mobiele robot geïntroduceerd: de LD-250. Met een laadvermogen van 250 kg is de LD-250 de sterkste en nieuwste aanwinst voor de LD-serie mobiele robots van het bedrijf. Samen met de Fleet Manager, waarmee de besturing van meerdere mobiele robots met verschillende ladingen via één systeem mogelijk is, draagt deze bij aan een flexibeler en geoptimaliseerd autonoom materiaaltransportsysteem.

De nieuwe robot helpt fabrieken wereldwijd de uitdagingen aan te gaan waarmee ze worden geconfronteerd, zoals het verhogen van de productiviteit en de winstgevendheid van een productie met een grote variatie terwijl het personeelsbestand in geïndustrialiseerde landen afneemt en de arbeidskosten in opkomende landen stijgen.

Transport grote onderdelen
De LD-250 heeft een laadvermogen van 250 kg en een oppervlak dat bijna twee keer zo groot is als zijn voorgangers. Hiermee kan hij worden gebruikt voor het transporteren van grote auto-onderdelen zoals versnellingsbakken en volumineus verpakkingsmateriaal – voorwerpen die normaal gesproken door mensen zouden worden verplaatst op karretjes. Om het autonome materiaaltransportsysteem te optimaliseren, gebruiken klanten de Fleet Manager van Omron. Dit systeem bestuurt een gevarieerde vloot van maximaal 100 mobiele robots van Omron met verschillende laadvermogens en mogelijkheden. Het systeem regelt hiervoor het verkeerbeheer, het accubeheer en de navigatie van de robots. De mobiele robotserie LD kan zelfstandig mensen en obstakels ontwijken terwijl automatisch de beste routes voor het transporteren van materiaal worden berekend. “Omron heeft veel geïnvesteerd om klanten te helpen bij het realiseren van flexibele productie met onze roboticatechnologieën sinds de overname van het Amerikaanse roboticabedrijf Adept Technology in 2015, als onderdeel van het ‘innovatieve-automatiseringsinitiatief’ van Omron”, aldus Motohiro Yamanishi, Senior General Manager van het Robotics Business Development Project binnen de tak bedrijfsautomatisering van Omron. Hij voegt hieraan toe: “De nieuwe LD-250 is van essentieel belang voor de verdere ontwikkeling van dit initiatief. Klanten hebben met deze robot meer keuze bij het automatiseren van hun materiaaltransport; een gebied dat snel wordt uitgebreid met mobiele robots in industrieën over de hele wereld.”

Groot knelpunt
“Logistiek op locatie, dat wil zeggen het verplaatsen van producten en materiaal binnen de fabriek en het magazijn, wordt een groot knelpunt voor veel bedrijven vanwege de frequentie en het eentonige karakter van de werkzaamheden. Stijgende arbeidskosten maken de uitdaging nog groter. De mobiele robots van Omron kunnen bedrijven helpen het probleem op te lossen, doordat ze 24 uur per dag onvermoeibaar en punctueel kunnen werken zonder gevaar voor mensen in de omgeving”, aldus Tom Mathias, President en CEO van Omron Robotics and Safety Technologies, een leverancier van robotica- en veiligheidsoplossingen voor de productie-industrie en onderdeel van Omron’s tak bedrijfsautomatisering. Dankzij de uitbreiding van Omron’s mobiele robotserie met de LD-250, hoeven klanten in een breed scala aan industrieën, waaronder de auto-, elektronica-, voedingsmiddelen- en grondstoffenindustrie, geen vaste materiaaltransportapparatuur meer te installeren, maar kunnen ze een systeem realiseren dat flexibel kan inspelen op veranderende marktbehoeften. Omron zal blijven bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen door werknemers te bevrijden van eenvoudig, saai en vermoeiend materiaaltransport en hen in staat te stellen zich te concentreren op creatievere taken. De integratie van de LD-250 en Omron TM Collaborative Robots opent ook een nieuwe markt voor mobiele robotarmen voor zwaar gebruik, die de taken van een robotarm kunnen combineren met materiaaltransport.