Mobiele unit voor handreiniging

0

Machworx heeft in samenwerking met Exult een mobiele handreinigingsunit met contactloze bediening bedacht. Deze is bedoeld om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Machwork, een werktuigbouwkundig engineeringsbureau in Emmeloord, heeft diverse desinfectie oplossingen bekeken die in werkplaatsen worden gebruikt. Dat zijn onder andere statafels met een rollentork. Hierop is nu een mobiele variant bedacht. De bediening is eenvoudig: je steekt beide handen door de gaten in de unit en middels de contactloze bediening (voetpedaal) sproeit er 70% handalcohol op je handen. De handen kunnen vervolgens aan de lucht gedroogd worden en je kan je weg vervolgen.

De unit werkt geheel mechanisch. Elektra of een accu is niet nodig. Water evenmin waardoor de unit overal kan worden geplaatst. Het model is uitgerust met een hoogwaardig neveltechnologiesysteem dat zuinig is in verbruik: 10 liter handalcohol is voldoende voor circa duizend personen. Het systeem wordt geleverd inclusief twee jerrycans à 10 liter voor de aan- en afvoer van handalcohol. Ook een RVS opvangbak en een instructiepaneel worden meegeleverd.