Mondkapje verplicht op huisshow Hedelius

0

De Duitse werktuigmachinefabrikant Hedelius houdt ondanks corona dit jaar toch een huisshow. Wel is het concept iets anders dan gebruikelijk. Zo is het evenement uitgesmeerd over vier dagen (27 tot en met 30 oktober) in plaats van de gebruikelijke twee dagen en geldt een mondkapjesplicht voor alle bezoekers.

Ook is het aantal bezoekers beperkt. Per dag worden maximaal 60 bezoekers toegelaten, die zich vooraf moeten registeren.

Mede-exposanten

Dat zijn de grootste veranderingen ten opzichte van voorgaande jaren. Wat blijft zijn de mede-exposanten en de lezingen. Ook dit jaar doen weer talrijke exposanten mee met gereedschappen, spantechniek, CADCAM-software, meettechniek en automatiseringsoplossingen. Ze presenteren niet alleen hun producten maar geven ook lezingen.

Automatiseringsoplossingen

Het zwaartepunt van de expositie ligt natuurlijk op de bewerkingscentra van Hedelius zelf. De gastheer stelt maar liefst vijftien bewerkingscentra en vier automatiseringsoplossingen voor. “Hiermee willen we de bezoekers onze veelzijdige mogelijkheden tonen en inzicht geven in het spectrum van Hedelius machines”, zegt directeur Dennis Hempelmann.
Vooral op het gebied van automatiseringsoplossingen heeft Hedelius duidelijk een tandje bij gezet. Naast de eigen ontwikkeling Marathon (een palletautomatisering) worden automatiseringsoplossingen gepresenteerd van BMO, Erowa en Indunorm. Hoogtepunt is een palletautomatiseringsoplossing van Indunorm met een Acura 65 EL en een Acura 50 EL van Hedelius. “Dit is een efficiënt en compact systeem”, aldus Hempelmann.

Hedelius is gevestigd in Meppen, dat is vlak over de grens bij Emmen. Aanmelden vooraf is nodig. In Nederland wordt Hedelius vertegenwoordigd door Promas.