Moor Filtertechniek klaar voor de toekomst

0

Moor Filtertechniek is onlangs verhuisd naar een nieuw pand voorzien van alle denkbare faciliteiten en technieken, waarmee het bedrijf helemaal klaar is voor de toekomst. Door de toenemende vraag naar filterinstallaties is het team van specialisten uitgebreid, geïnvesteerd in het bedrijf en de organisatie verder opgeschaald.

METAVAK heeft Moor Filtertechniek veel te vertellen. Niet alleen binnen de eigen organisatie is er veel beweging, maar ook op het filtratiegebied zijn er ontwikkelingen.

Mobiele hoge drukunit
Zo is er de LubiCool, de nieuwe mobiele hoge drukunit van Knoll-Mb uit Zuid-Duitsland. Hiermee wordt het koelsmeermiddel uit de bewerkingsmachine gereinigd en wordt deze voorzien van hoge druk. De installatie is mobiel inzetbaar en plug & play, waardoor deze flexibel inzetbaar is bij verschillende bewerkingsmachines. Speciaal voor het automatisch bijvullen en controleren en reinigen van koelsmeermiddel heeft Moor Filter Techniek het KSM-station ontwikkelt. Dit bestaat uit een compacte opstelling voor twee oliedrums en is voorzien van een emulsiecontrolesysteem, Dosatron en vreemdolieskimmer. Het KSM-station is te combineren met het Moor TopUp-systeem of het Moor4C centrale filtersysteem. Het centraal filteren blijft onverminderd actueel is dan ook een belangrijk onderwerp tijdens METAVAK.

Moor Filtertechniek

Minder olieverbruik
Een ontwikkeling van een andere orde is het microsmeersysteem Controlube. Dit minimaliseert de hoeveelheid koelsmeermiddel door het mixen van lucht en olie, waardoor een fijne aerosol ontstaat. Groot voordeel hiervan is dat het verbruik van olie in het verspaningsproces aanzienlijk wordt verminderd. ControLube is eveneens een ontwikkeling van Knoll-Mb.

Ook voor verbruiksartikelen is Moor Filtertechniek dé partner. Het biedt een brede range aan filtervliesoplossingen voor elke type filterinstallatie. Een hoge kwaliteit en een gunstige prijsstelling. Op de stand van Moor Filtertechniek krijgen bedrijven de aandacht voor de beste oplossingen op het gebied van lucht- en vloeistoffiltratie.

Moor Filtertechniek, stand 260