Motion controller met geïntegreerde aandrijfregeling

0

Siemens breidt zijn productportfolio van Technologie-CPU’s uit met de Simatic Drive Controller. De nieuwe controller combineert een Simatic S7-1500 controller met een Sinamics S120 aandrijving in één apparaat.

Een combinatie van Simatic technologie met motion control- en veiligheids-functionaliteiten waardoor ruimte wordt bespaard. Dit maakt het eenvoudig om aan de vereisten van een compacte, flexibele en krachtige automatiseringsoplossingen te voldoen. De prestaties van de nieuwe controller komen met name tot hun recht bij toepassingen met meerdere assen, waarbij een (multi-axis-)aandrijfsysteem wordt gebruikt, bijvoorbeeld verpakkings-, druk- en textielmachines. De controller is verkrijgbaar in twee prestatieklassen: CPU 1504D TF en CPU 1507D TF. Dankzij de geïntegreerde veiligheidsfunctionaliteit voor de controller en de aandrijving kan zelfs aan hoge eisen op het gebied van machineveiligheid worden voldaan.

De Simatic Drive Controller is uitgerust met uitgebreide interfaces, waaronder drie Profinet-interfaces en een Profibus-interface voor de communicatie met bijvoorbeeld HMI, I/O’s, andere aandrijfsystemen alsmede ingebouwde technologie-I/O’s. Dit maakt een efficiënte implementatie van dynamische motion control-toepassingen mogelijk. Met de functie “Cross-PLC synchronous operation”, die nu beschikbaar is in alle technologie-CPU’s, kan de synchronisatie van aandrijfassen over meerdere CPU’s worden geïmplementeerd. Hierdoor zijn er vrijwel geen grenzen aan het aantal assen in een installatie.