Mparts toont haar noviteiten

0

Tijdens deze editie van ESEF toont Mparts de laatste ontwikkelingen op het gebied van ‘Efficiëncyverbetering en one-stop-shopping’. Mparts toont tijdens ESEF onder meer zelfborgende insteekhijsogen voor schroefdraadopnames, een nieuwe uitbreiding van de easy-E line, twee nieuwe series arreteerbouten met snelvergrendelingsknoppen, industriële stootdempers van KOBA en een uitbreiding van het stelvoetenpakket van NGI.

Behalve dat alle datasheets van de easyE-line zijn geactualiseerd met nieuwe krachten, snelheden en een uitgebreid programma eindaansluitingen, kunnen vanaf heden de easy-E35 actuatoren binnen twee weken worden geleverd. Dit met behulp van het nieuwe Quick Ship-programma. “Ondanks het feit dat ons assortiment ruim 30.000 mechanische componenten bevat, slagen onze toeleveranciers er keer op keer in om nog innovatievere producten aan hun lijnen toe te voegen. Dit dankzij hun jarenlange ervaring en marktkennis”, aldus Stefan van der Beek, directeur van Mparts.

De modellen met snelvergrendelingsknoppen uit de nieuwe series arreteerbouten van Halder zijn leverbaar in een M12- en M16-uitvoering. Afhankelijk van het werkstuk kan de diameter van de indexeerpen 6, 8 of 10 mm bedragen. De nieuwe zelfborgende insteekhijsogen voor schroefdraadopnames zijn beschikbaar in RVS 360 (1.4542) en gefosforteerd staal en de maximale hijskracht varieert, afhankelijk van de gekozen uitvoering van van 3,9 to 8,4 kN bij in-lijn heffen en 1,5 tot 4,5 kN bij heffen onder een hoek van 45 graden. Een interessante nieuwkomer in het pakket van Mparts is de KMA-serie instelbare, industriële stootdempers van KOBA, die volledig uit één stuk zijn vervaardigd. Bij deze stootdempers is zowel de dempingskracht als de stootsnelheid in 12 stappen volledig op maat instelbaar. Tot slot zal op de stand bij Mparts een heel programma stelvoeten van de Deense A-merk fabrikant NGI te zien zijn. NGI levert verstelbare stelvoeten, al dan niet conform 3-A EHEDG-normen, voor toepassingen in onder andere clean rooms, de voedingsindustrie, de bakkerijwereld, de zuivelindustrie, de farmaceutische industrie en de machine- en apparatenbouw.

Mparts, hal 4, stand B090