Nederland partnerland van de Hannover Messe 2014

Nederland is gevraagd om partnerland van de Hannover Messe 2014 te worden. De Nederlandse industrie heeft op deze vraag volmondig ‘ja’ geantwoord. De Hannover Messe is de belangrijkste en grootste industriële beurs ter wereld en wordt volgend jaar gehouden van 7 tot en met 11 april.

De beurs is internationaal zeer bekend bij het bedrijfsleven, journalisten, politici en opinieleiders. De editie van afgelopen voorjaar telde 6.550 exposanten uit meer dan 60 landen en begroette 220.000 bezoekers.

Ieder jaar kiest de Hannover Messe een land uit om partner te zijn voor de desbetreffende editie. In de voorgaande edities waren Frankrijk, China en Rusland partnerland. De bijzondere status van het aangewezen Partnerland geeft dat land een high-profile platform. Voor 2014 krijgt Nederland de mogelijkheid om industriële producten en innovaties te tonen waarin Nederland excelleert. Hiertoe behoren de topsectoren: Water, Energie, Hightech Systems en Materialen alsmede alle bedrijven en organisaties die werkzaam zijn in de productie van hoogwaardige industriële half- en/of eindproducten.

Nederland-Duitsland
“De tandem Nederland-Duitsland staat voor een nauwe en succesvolle economische relatie, die een extra impuls krijgt op de Hannover Messe 2014”, verklaart Dr. Jochen Köckler, lid van de Raad van Bestuur van de Deutsche Messe. “Nederland is een zeer dynamische exporteur en één van de belangrijkste handelspartners van de Duitse industrie. Kortom het ideale partnerland van ’s werelds toonaangevende industriële beurs.”

Holland Partnerland breed gedragen
De Nederlandse overheid ondersteunt Holland Partnerland Hannover Messe. De Nederlandse ministers van Economische Zaken Henk Kamp en Lilianne Ploumen, minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, kondigen aan samen te werken om het succes en de betrokkenheid van Nederland bij de beurs te stimuleren. Hun motto: ‘Buitenlandse handel creëert binnenlandse banen’. Bij de openingsceremonie op zondag 6 april 2014 zal minister-president Mark Rutte de officiële opening namens Nederland verrichten.

Industrie reageert enthousiast
Vanuit de industrie is opgetogen gereageerd op het nieuws dat Nederland in 2014 partnerland zal zijn van de Hannover Messe. Amandus Lundqvist, voorzitter van Holland High Tech, zegt de keuze van de beursorganisatie als een eer te beschouwen. “We hebben de afgelopen twee jaar in Duitsland laten zien hoe de Nederlandse hightech industrie een bijdrage kan leveren aan het oplossen van de wereldwijde uitdagingen. Duitsland is een van onze vijf doellanden en een belangrijk afzetgebied voor onze bedrijven. Dankzij deze verbintenis kunnen we in 2014 nog beter voor het voetlicht brengen dat je voor hightech oplossingen in Nederland moet zijn.”

Holland High Tech House
De Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen in de topsector HTSM hebben de ambitie hun export te verdubbelen van 32 miljard euro in 2009 tot 77 miljard in 2020. Het Holland High Tech House presenteerde zich daarom dit jaar op de Hannover Messe in Hal 2 Research & Technology als een belangrijk hightechland. Bedrijven en instellingen die interesse hebben deelname aan het Holland High Tech paviljoen in 2014 kunnen contact opnemen met Holland High Tech.

FME trots
Ondernemersorganisatie FME zegt trots te zijn de Nederlandse technologische industrie op zo’n uniek podium uitgebreid te mogen presenteren aan een internationaal publiek. FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming: “Met ‘Nederland Partnerland Hannover Messe’ krijgen we een uniek podium voor de hoogwaardige en innovatieve producten van onze Nederlandse technologische industrie. Duitsland is hét belangrijkste handelsland voor Nederland. Ik ben bijzonder trots op deze verbintenis. Met de nauwe samenwerking tussen het bedrijfsleven en de ministeries van Economische Zaken en Buitenlandse Zaken ben ik er van overtuigd dat deze speciale deelname aan de Hannover Messe succesvol zal zijn.”
FME wijst erop dat ‘Nederland Partnerland Hannover Messe’ extra perspectieven biedt voor de deelnemende partijen. Bedrijven en instellingen die interesse hebben in de mogelijkheden die ‘Nederland Partnerland Hannover Messe’ biedt, kunnen contact opnemen met Agentschap NL.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Hannover Messe 2024: klimaatneutrale oplossingen voor de industrie

18-10 Het concurrentievermogen vergroten, het klimaat beschermen en de welvaart stimuleren – dit zijn de…

Toeleveren

Hannover Messe ideale showcase voor Industrie 4.0

17-04 Industrie 4.0 is een overkoepelend merk dat sensorfabrikanten, automatiseringsbedrijven, roboticabouwers, softwareproducenten en gebruikers groepeert.…

Toeleveren

Open samenwerking is kracht van NL hightech-sector

12-04 Meer dan 25 partijen uit de Nederlandse Smart Industry-sector presenteren zich gezamenlijk in het…

Toeleveren

Hannover Messe 2023: vijf megatrends

20-02 Wie een goed beeld wil krijgen van de laatste technologische trends en ontwikkelingen voor…

Bedrijf en Economie

Comeback Hannover Messe trekt 75.000 bezoekers

08-06 Volgens Jochen Köckler, topman van beursorganisator Deutsche Messe, kwam de comeback van Hannover Messe…

Toeleveren

Procentec onthult innovatieve diagnosetool voor Industrial Ethernet protocollen

30-05 De grote productrelease van Procentec op de Hannover Messe is SNAP IE, een krachtige…

Toeleveren

Onderwerpen op Hannover Messe relevanter dan ooit

23-05 “Gezien de huidige wereldwijde politieke situatie zijn de onderwerpen op Hannover Messe relevanter dan…

Toeleveren

Nederland present op Hannover Messe

11-05 In januari kondigde Hannover Messe-organisator Deutsche Messe aan dat de beurs dit jaar niet…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?