Nieuw hoofdkantoor Mitutoyo Benelux feestelijk geopend

Vrijdag 16 december j.l. heeft Mitutoyo Benelux haar nieuwe pand geopend aan de Storkstraat 30 in Veenendaal. De officiële opening ging gepaard met veel Japanse tradities waaronder een traditionele ceremonie om het nieuwe pand te zegenen. Volgens directeur Henk Slotboom laat het nieuwe hoofdkantoor direct zien waar Mitutoyo voor staat: Innovatie, kennisdeling en precisietechnologie.

Mitutoyo heeft op feestelijke wijze het nieuwe hoofdkantoor in Veenendaal geopend.

Mitutoyo zet met de ingebruikname van het nieuwe hoofdkantoor een belangrijke stap in de toekomst. “Door een incident in 2011 hebben we een lastige periode doorgemaakt. Ons bestaande kantoor was onbruikbaar geworden waardoor we niet meer konden voldoen aan onze doelstelling om een goede werkomgeving te bieden aan ons personeel. Door vertrouwen tussen klanten, partners, werknemers en Mitutoyo Corporation hebben we deze moeilijke situatie overleefd en kijken we vandaag trots naar het nieuwe pand”, aldus Slotboom.

Tussen het doorknippen van het lint en de traditionele Japanse ceremonie waren genodigden ook getuige van het aanplanten van drie kersenbloesembomen. De kersenbloesemboom staat in Japan symbool voor vernieuwing en hoop. Hiermee laat Mitutoyo zien dat het met het nieuwe kantoor een lastige periode afsluit en helemaal klaar is voor een rooskleurige toekomst.

Mensen, technologie en omgeving

Sasaki san, President Mitutoyo Europe, vertelt tijdens een speech dat het nieuwe gebouw een gamechanger wordt voor klanten en medewerkers. “Nederland is altijd een belangrijk land geweest voor Mitutoyo. Nederland heeft namelijk een hoogwaardige industrie met werknemers op een hoog niveau. Voor Mitutoyo is het belangrijk dat we deze industrie optimaal kunnen bedienen en daar horen drie belangrijke elementen bij die we met het logo van Mitutoyo uitdrukken. Deze elementen zijn goede ‘mensen’, ‘technologie’ en ‘omgeving’. Met het nieuwe pand kunnen we dat bieden”, zegt Sasaki san.

Sinds de oprichting van Mitutoyo in Nederland 40 jaar geleden, ondersteunt de leverancier de industrie met hoogwaardige precisiemeettechnologie, innovatie en kennisdeling. Op die deelvlakken zet Mitutoyo met de ingebruikname van het nieuwe hoofdkantoor een belangrijke volgende stap. Het moderne pand biedt alle ruimte voor productdemonstraties, workshops, trainingen, programmering en kalibratie. In de demoruimte presenteert Mitutoyo zelfs een compleet geautomatiseerde productielijn met verschillende meet- en inspectiesystemen. Tevens kunnen bezoekers hier kennis maken met de nieuwste meetmachines, softwareoplossingen zoals MiCAT, inspectiesystemen en automatiseringsoplossingen. “We kunnen dankzij het nieuwe democentrum het hele pakket aan oplossingen laten zien. Dat is echt van toegevoegde waarde”, aldus Slotboom.

Regio Foodvalley

Gert-Jan Kats, Burgemeester van Veenendaal, is verheugd dat Mitutoyo zich heeft gevestigd in Veenendaal. “Het is een bijzondere dag, want vandaag is Veenendaal even het middelpunt van de wereld. Een internationaal opererend bedrijf als Mitutoyo is belangrijk voor de werkgelegenheid binnen onze gemeente en de positie die we als Veenendaal willen innemen als vestigingsplaats voor innovatie en werkgelegenheid binnen de Regio Foodvalley.” In Veenendaal en omgeving zijn veel maakbedrijven en laboratoria actief die gebruik maken van de oplossingen van Mitutoyo.

Metrologiehandboek

Tijdens de feestelijke opening bracht Mitutoyo ook de eerste release van het Nederlandstalige Metrologiehandboek uit. Het boek vertelt alles over moderne metrologie, kalibratie- en meetapparatuur. Het boek geeft weer hoe belangrijk Mitutoyo het delen van kennis vindt.

Relaties en andere belangstellenden kunnen tijdens de open dagen op 20 en 21 december een kijkje nemen in het nieuwe onderkomen van Mitutoyo in Veenendaal.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Mikrocentrum wordt clubhuis voor DSPE

14-04 Beide organisaties delen een lange geschiedenis. Die begon al in 1968 tijdens de oprichting…

Verspanen

Recordaantal exposanten jubileumeditie Precisiebeurs

08-11 Voor organisator Mikrocentrum is de jubileumeditie van de beurs om diverse redenen bijzonder. Bart…

Verspanen

Mazak promoot verspaning onder ECP-studenten

08-07 Het ECP is een vereniging van en voor maakbedrijven in Zuid-Holland met als voornaamste…

Bedrijf en Economie

Holland-paviljoen op Laserbeurs in München

09-01 Nederlandse bedrijven uit de sectoren fotonica, optische en precisietechnologie kunnen zich nu inschrijven voor…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV