Nieuw kennis- en netwerkevenement: Metaal 2017

Mikrocentrum lanceert met Metaal 2017 een nieuw evenement voor de metaalbewerkende- en verwerkende industrie. De eerste editie is op 10 en 11 oktober in de Koningshof in Veldhoven. Daarna zal het evenement tweejaarlijks, telkens in het voorjaar van de oneven jaren, worden gehouden.

Mikrocentrum organiseert al jaren activiteiten om de metaalindustrie te versterken. Zo was er deze week nog de themabijeenkomst Verspanen 2020, die door circa 200 deelnemers uit de verspanende industrie werd bezocht. Hier lanceerde Mikrocentrum ook het nieuwe evenement.

Vakmanschap en kennisdeling
Metaal 2017 wordt een kennis- en netwerkevenement dat in samenwerking met vertegenwoordigers uit de sector zal worden georganiseerd. Hiermee wil Mikrocentrum de metaalindustrie gericht ondersteunen. Want vakmanschap staat onder druk en kennisdeling tussen industriële bedrijven en kennisinstellingen is harder nodig dan ooit. Verbetering van het vakmanschap en kennisdeling zorgt voor behoud van werkgelegenheid en creëert groeikansen.

De metaalindustrie kent een grote diversiteit aan technologieën, applicaties en marktgebieden in de verspanende industrie, de niet-verspanende industrie en de wereld van 3D metaalprinten. Dit komt allemaal aan bod op het nieuwe evenement. Metaal 2017 behelst domeinen als verspanende en niet-verspanende bewerkingen; plaatbewerkingen; machines en machineconcepten; automatisering, robotica; gereedschappen en tool-management; opspansystemen; meetmiddelen; koel- en smeermiddelen; 3D-printen en metaal; lasersnijden; lasercladden; lassen, verbinden; besturingssoftware; CAD-CAM-CAE; standaardisatie; materialen; oppervlaktebewerkingen, nabewerkingen; optimalisatie in de toeleverketen en  Industrie 4.0.

Samenwerking, kennisdeling en community-vorming staan centraal op dit nieuwe evenement. Experts uit de metaalindustrie zullen een hoogwaardig lezingenprogramma verzorgen en  actuele innovaties tonen. Een Meet & Match zal kansen bieden voor intensieve kennisdeling.

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X