Nieuw onderdak Techniek Academie

De Techniek Academie in Harderwijk verhuist op termijn naar het nieuw te bouwen schoolgebouw van Landstede MBO. Beide partijen zetten een handtekening onder de overeenkomst. Met de overhandiging van een met studenten gemaakte sleutel vierden de betrokken bestuurders én studenten dit officiële moment.

Symbolische overhandiging van de sleutel voor het nieuwe pand, met van links naar rechts Jacques de Groot, Jens de Craen, Piet Mosterd, Theo Rietkerk en studenten Sam en Luna.

De Techniek Academie is al jarenlang een begrip voor studenten in de regio Harderwijk die een baan in de techniek willen. De academie is een vereniging van zo’n 150 bedrijven uit de regio en werkte in het opleiden al samen met Landstede MBO, maar huurt tot op heden een pand van de gemeente Harderwijk. Daar komt nu dus verandering in. “De Techniek Academie is nauw verbonden met het beroepscollege, waar zowel vmbo, als mbo en LLO (leven lang ontwikkelen) een plek hebben. In het nieuwe schoolgebouw komt praktijk en beroep nog dichter bij het onderwijs”, aldus bestuursvoorzitters Piet Mosterd (De Techniek Academie) en Theo Rietkerk (Landstede Groep) tijdens de ondertekening.

Kansen voor techniek

Jacques de Groot, directeur van De Techniek Academie ziet met de verhuizing in de nabije toekomst kansen voor de techniekbranche: “Dat we gezamenlijk in één gebouw komen is wat mij betreft een mooie ontwikkeling. De Techniek Academie wil mensen in de regio Harderwijk enthousiast maken voor een beroep in de techniek. Dat zijn naast zij-instromers ook jongeren. Een doelgroep die straks bij Landstede MBO en het Morgen College in hetzelfde gebouw onderwijs krijgt als De Techniek Academie.” De Groot hoopt na de verhuizing op nog meer kruisbestuiving tussen het voortgezet onderwijs en het (middelbaar) beroepsonderwijs. “Er zijn veel technische arbeidsplaatsen beschikbaar, dus volg je bij ons een technische opleiding, dan kun je zo in het werkveld aan de slag.”

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?