Nieuwbouw voor BMO Automation en BMO Precision Parts

0
48

BMO uit Nederweert heeft in Nederweert een kavel gekocht om een nieuw bedrijfspand te bouwen. Het bedrijf, bestaande uit BMO Automation en BMO Precision Parts, is uit het jasje gegroeid in de huidige panden op hetzelfde bedrijventerrein.

BMO Automation ontwikkelt en produceert gebruiksvriendelijke robot automatiseringen voor het beladen van CNC draai- en freesmachines in de metaal- en kunststofverwerkende industrie. BMO Precision Parts heeft zich gespecialiseerd op het gebied van verspanende werkzaamheden in de metaalsector en is een belangrijke toeleverancier van BMO Automation. “Het streven is om in de toekomst onze werkterreinen verder uit te bouwen waarbij we ook meer internationaal willen excelleren”, zegt Frank Biemans, managing director BMO Automation. “Onze huidige locatie bood ons simpelweg onvoldoende ruimte om deze groei door te maken. Met het nieuwe pand kunnen we ons proces beter inrichten, zodat we onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn”.

Efficiënter
Op de nieuwe locatie op het bedrijvenpark Pannenweg in Nederweert wordt een geheel nieuw pand ter grootte van circa 4200 m2 neergezet. Het kavel is echter groter en biedt de mogelijkheid om in de toekomst nog verder uit te breiden. Het nieuwe hoofdkantoor van BMO wordt niet alleen groter maar ook efficiënter ingericht. Binnen het pand komen grote ruimtes voor zowel de fabriek van BMO Automation alsook de verspanende afdeling van BMO Precision Parts. De fabriek wordt zo ingericht dat moderne productie- en montagetechnieken kunnen worden toegepast die afgestemd zijn op een zo efficiënt mogelijke interne logistiek.

Experience Center
Het nieuwe onderkomen krijgt bovendien een groot Experience Center waar potentiële klanten uit binnen- en buitenland alle robot automatiseringen en software van BMO kunnen bekijken, testen en ervaren. Maar ook iedereen die langs het pand rijdt, fietst of wandelt kan via de grote glazen voorkant een uitstekende blik werpen op de nieuwste technieken die door het Nederweertse bedrijf worden geproduceerd.

Vacatures
De nieuwbouw is inmiddels aangekondigd met een groot bord langs de doorgaande weg in Nederweert. Op het bord wordt ook aandacht gevraagd voor de openstaande vacatures bij BMO. Frank Biemans hierover; “Wij maken een hoge groei door binnen beide bedrijven en zijn altijd op zoek naar getalenteerde kandidaten die samen met de rest van het fantastische team de stap naar de toekomst willen maken. Wij hopen met de komst van dit hypermoderne pand een aangename en high-tech werkomgeving te kunnen bieden waarin iedereen graag wil komen werken. Mocht je op zoek zijn naar een uitdaging dan kun je kijken op onze website www.werkenbijbmo.nl” BMO verwacht begin 2019 te starten met de bouw en hoopt met alle medewerkers eind 2019 te kunnen verhuizen naar het nieuwe pand.