Nieuwe Cellro-cel bewerkt zes zijdes geautomatiseerd

Cellro heeft met de Xcelerate X20|R-C2 met 6S Complete een universele oplossing ontwikkeld om producten aan zes zijdes geautomatiseerd te bewerken. Het compacte systeem is volgens de automatiseerder uit Veenendaal, die hiermee de TechniShow Innovation Award in de categorie Dutch Tech heeft gewonnen, ook geschikt voor het bewerken van kleine series of enkelstuks.

Drie innovaties in één product maken dit mogelijk. Allereerst en R-C2 unit van Gressel in combinatie met Xcelerate X20. Door middel van deze unit worden drie functies, die normaalgesproken apart moeten worden uitgevoerd, in één oplossing gevangen: productgripper, pallet en klem. De klem is teruggebracht tot een betaalbare standaard klem. Daarnaast hebben de klemmen een verstelbereik van 60 mm waardoor een verspaner met enkele klemmen al snel de gehele productie kan afdekken. Het wisselen van het ene product naar het andere duurt ongeveer 30 seconden. Het inspannen, centreren, cleanen, uitspannen en overnemen gebeurt door de robot in de tijd dat de machine aan het frezen is. De producten kunnen een bereik hebben tot 250x150x150 mm. Deze innovatie richt zich op vooral de 4- en 5-assige freesmachines, maar denkbaar is ook dat deze in andere bewerkingsprocessen kan worden ingezet.

Product-overnamestation

De tweede innovatie is het product-overnamestation dat geïntegreerd is in de Xcelerate X20. Hiermee kan het te bewerken product geautomatiseerd en met een hoge overnamenauwkeurigheid van opspanning 1 naar opspanning 2 worden overgenomen. Hiermee kunnen zes zijdes bewerkt worden en kan het gehele product in één productiegang worden bewerkt. Bijkomend voordeel is dat het automatisch klemmen veel nauwkeuriger wordt uitgevoerd dan met handmatig klemmen. Door de R-C2 unit zijn er verder geen extra aandrijvingen in het overnamestation nodig, waardoor het een betaalbaar, compact geheel blijft. Doordat de opspanning ook 90 graden verdraaid kan worden overgenomen, is dit voor zowel 4- als 5-assige bewerkingscentra een universele oplossing. De derde innovatie is dat door middel van de R-C2 ook het nulpuntspansysteem in de machine worden geplaatst.

Verspaners kunnen met deze cel 24 uur per dag freesdelen tot 250x150x150 en tot 15 kg verspanen aan zes zijdes met een compacte oplossing. Dit kunnen zowel enkelstuks als kleine tot middelgrote series zijn – opeenvolgend of door elkaar heen. Door de productopslagcapaciteit en de slimme universele inlay oplossing van meer dan 2 vierkante meter opslagruimte, kan langdurig onbemand geproduceerd worden. Dit leidt tot een hoge flexibiliteit in de planning waardoor er snel geanticipeerd kan worden op de klantvraag en de levertijden verkort worden.

De freesmachine blijft vrij toegankelijk door de opstelling van Xcelerate en kan daarmee overdag ook voor prototypes of ander speciaal werk worden ingezet. Xcelerate is binnen 10 minuten te verplaatsen en weer aan het werk aan een andere machine. De lades in Xcelerate bieden efficiënte productopslag voor zowel bewerkte als onbewerkte producten. Dit geldt al helemaal voor Xcelerate X60 die ook in deze configuratie geleverd kan worden. Ook de andere systemen van Cellro kunnen op termijn geleverd worden met de R-C2 kop. Deze oplossing kan op zowel nieuwe als bestaande machines worden toegepast.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Cellro lanceert nieuw platform

10-09 Tijdens EMO Hannover krijgen bezoekers Cellro’s toekomstvisie op CNC-automatisering te zien. Een toekomst waarin…

TechnishowNieuws

TechniShow Awards voor Teqram, Widenhorn en Van Ommen

29-08 De inzendingen waarmee deze bedrijven hebben gewonnen, zijn deze week te zien op de…

Automatisering

Cellro opent vestiging in Duitsland

15-09 Cellro krijgt in Brackenheim, vlakbij Heilbronn, de beschikking over een pand met een kantoor…

Automatisering

‘Hoe automatiseert u ‘s nachts kleine series van Ø 3 tot 300 mm?’

02-06 Het webinar is speciaal voor verspanende bedrijven die meer willen weten over het automatiseren…

Automatisering

Praktische handvatten voor automatisering en opspanning

23-11 ‘Hoe kan ik mijn freesmachine effectiever inzetten?’ is de titel van een gezamenlijk webinar…

Bedrijf en Economie

Romias en Cellro winnaars TechniShow Awards

05-03 Romias Robotics en Cellro zijn de winnaars geworden van de TechniShow Innovation Awards. Er…

Plaatbewerking

Cilindrische producten voortaan in één doorgang perfect buigen

17-02 De grootste uitdaging van plaatwalsen bij het maken van cilindrische producten is om de…

Automatisering

Lasrobotautomatisering 2.0 bij genomineerde Valk Welding

05-02 Robotintegrator Valk Welding is gespecialiseerd is in de turn-key levering van complete ‘All-in-One’ lasrobotinstallaties…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV