Nieuwe combi-machine van JAESPA zaagt snel profielen

Voor het zagen van balken en profielen presenteert JAESPA met de SG-line een nieuwe ontwikkeling van een dubbel verstek bandzaagmachine. Deze combineert de voordelen van een zwenkframe met een kolom geleid frame. Importeur METALCare uit Zeewolde demonstreert deze nieuwe ontwikkeling op METAVAK Gorinchem.

De JAESPA Maschinenfabrik uit Spangenberg (Duitsland) bouwt sinds 1957 kwaliteit bandzaagmachines voor een brede range van toepassingen. Met een vast team van medewerkers worden naast seriematige modellen ook productiespecifieke zaagoplossingen ontwikkeld en gebouwd.
De nieuwste ontwikkeling is de SG-line. Omdat deze zaagmachine met het zaagframe tussen 20º en 3º schuin op een profiel staat, is het een groot voordeel dat bij het zagen van het lijf van een HE-balk de inzaaghoek van de zaagband nog optimaal is. Ter plaatse is de ingrijphoek van de zaagband altijd nog een 7º-10º, afhankelijk van de profielhoogte. Hierdoor kan met een zaagband met 3/4 tpi vertanding zeer eenvoudig door het lijf zagen zonder dat de metaalspaan door het hele lijf getrokken moet worden. Omdat de flenzen nu sneller gezaagd kunnen worden en bij het lijf de zaagvoeding teruggenomen wordt, kan men dus sneller een profiel zagen.
JAESPA heeft de nieuwe zaagmachine op de EMO in Hannover gedemonstreerd met een profiel HE-B 450 (uit St52) en een bimetaal zaagband (WIKUS Proflex 3/4tpi). Hiermee bereikte men zeer gunstige zaagtijden van 3-4 minuten per zaagsnede. Daarbij was de zaagbandsnelheid 60m/min en de zaagvoeding 120mm/min.

Door een automatisch zaagdruk reduceerventiel wordt de zaagvoeding tijdens het zagen van het lijf automatisch gereduceerd. De machine toont met een digitale uitlezing de zaagvoeding in mm/min bij de drie meetpunten; rechter, midden en linker geleiding.

Optimaal zaagproces
METALCare is naast importeur JAESPA ook importeur van Everising, Marvel en Pedrazzoli zaagmachines. Tevens is het bedrijf dealer van de WIKUS zaagbanden. Door jarenlange ervaring met zaagmachines, zaagbanden en productiemogelijkheden heeft METALCare veel kennis opgebouwd over een optimaal zaagproces. De afdeling machinebouw kan een machine optimalisatie uitvoeren, een geheel nieuw ontwerp of complete zaagstraat met aan- en afvoer systemen ontwikkelen, bouwen en plaatsen. De service afdeling kan het onderhoud, reparaties of een gehele revisie van machines snel en vakkundige uitvoeren met originele fabrieksonderdelen.

METALCare
Standnummer 110

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Geen categorie

BrakeForm voor kantpers

05-11 Op de steeds terugkerende vraag naar secundaire bewerkingen in combinatie met het kanten van…

Geen categorie

Bosch Supplies toont krachtige magneettafel

04-11 Bosch Supplies presenteert de nieuwste, krachtige NP-magneettafel voor zware freesbewerkingen van Soph. Naast de…

Geen categorie

Alles voor lassers

04-11 Huisman Gassen en Lastechniek in Tiel biedt het totale leveringspakket voor de lasser uit…

Geen categorie

Hagoort Air Cutting Oils voor nevelsmering

04-11 Hagoort Air Cutting Tools zijn hoogwaardige metaalbewerkingsvloeistoffen van Jokisch voor toepassing in onder andere…

Geen categorie

Geran legt accent op poortautomatisering

04-11 Geran presenteert een belangrijk deel van haar uitgebreide assortiment. Het zwaartepunt op  METAVAK ligt…

Geen categorie

Matrho Premium Dealer Optimum CNC machines

04-11 Matrho Tools in Helmond mag zich de eerste Premium Dealer voor Nederland noemen van…

Geen categorie

Digitaal defect?

04-11 Stoxon Machines heeft altijd een oplossing voor een ‘defecte’ digitale aflezing. Door het verwerven…

Geen categorie

Landré showt frees-, erodeer- en ontbraammachines

04-11 Landré, technologieleverancier voor de maakindustrie, presenteert een aantal machines voor de verspaning en plaatbewerking…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV