Nieuwe directeur MDG-Techniek Holland

Verspanend specialist MDG-Techniek Holland heeft een nieuwe eigenaar. Technisch commercieel medewerker David de Graaf voerde al enkele jaren de werkzaamheden van eigenaar Santi Gobinda uit, maar met het tekenen van de overeenkomst is hij nu ook officieel eigenaar van het bedrijf in Capelle aan den IJssel.

MDG-Techniek Holland verspaant zowel ferro als non-ferro delen. Het bedrijf beschikt over een modern en geautomatiseerd machinepark, namelijk zo’n tien CNC-draaimachines en nog eens drie bewerkingscentra. Het is in 2003 opgericht door Santi Gobinda. Met de overname van Machinefabriek P.M. Groot is in 2008 de capaciteit uitgebreid met betrekking tot draaien en frezen, lassen en licht constructiewerk. In januari 2009 zijn beide fabrieken samengegaan en verhuisd naar een nieuw pand in Capelle aan den IJssel. In datzelfde jaar kwam ook David de Graaf in dienst als technisch commercieel medewerker. “De doelstelling was om MDG-Techniek Holland op de kaart te zetten in de regio”, aldus De Graaf. “Destijds was er nog geen website, we hadden geen ISO-certificeringen en we deden ook nog niet mee met beurzen. Dat heb ik destijds mogen opzetten en zo zijn we langzaam doorgegroeid.”

Ruimte voor aanpassingen
Samen met MDG-Techniek Holland is ook De Graaf meegegroeid. De laatste twee jaar nam hij al meerdere taken over van Gobinda en in mei tekenden zij samen de overeenkomst voor de overname. “Voor ons allebei een mooi moment natuurlijk”, zegt De Graaf, die op de oude voet verder gaat maar wel ruimte ziet voor enkele aanpassingen. “Zo zullen we de website gaan vernieuwen, maar zal er ook gezocht gaan worden naar extra personeel en een uitbreiding in het machinepark. In juni zal bijvoorbeeld een tweede Muratec machine geplaatst worden.”

Hecht team
Gobinda wilde vervroegd stoppen met de organisatie en zag in De Graaf een goede vervanger. “Hij heeft de afgelopen jaren voor de organisatie bewezen dat met veel inzet en een gemotiveerd team wij een goede plaats hebben in de verspanende markt”, aldus de uittredend directeur. Met een achtergrond in de verspaning kent De Graaf de ins en outs in de industrie. “Ik ben zelf achter de machine begonnen”, aldus de nieuwe eigenaar. “En ook nu ben ik niet vies om af en toe zelf de handen uit de mouwen te steken en de stofjas aan te trekken als er zich een probleem voordoet. Dat wordt volgens mij ook enorm gewaardeerd op de werkvloer en ik voel mij zelf ook thuis in een platte organisatie met een hecht team, waar iedereen elkaars kwaliteiten kent.” Het team van MDG-Techniek Holland is recentelijk uitgebreid met de vrouw van De Graaf, die de taken van de boekhouding overneemt van de vrouw van Gobinda. Daarnaast heeft ook de zoon van het echtpaar zijn plaats in het bedrijf gevonden als stagiair. “We zijn een familiebedrijf en zowel ons gezin als onze collega’s werken met veel passie en we zien de toekomst van MDG-Techniek Holland dan ook met veel vertrouwen tegemoet.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Personeel en Opleiding

Ruim baan voor verspanend talent in Drenthe

20-11 Na grondig vooronderzoek en vele gesprekken is besloten samen te werken met STODT, technische…

Verspanen

MetaalNieuws thema/special Verspanen / Machineering 2023

20-02 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Personeel en Opleiding

Maatwerk opleidingen voor elke verspaner

07-11 Deze opleidingen zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die willen studeren waar en wanneer ze…

Plaatbewerking

Aida, Amada, Bystronic en Trumpf winnen EuroBlech Awards

26-10 Ongeveer 60 deelnemende bedrijven stelden zich in vijf categorieën kandidaat voor de Euroblech Award.…

Verspanen

Specials Verspanen & Plaatbewerking op de agenda

14-09 Nu na de AMB en de EuroBLECH ook de METAVAK definitief is verplaatst naar…

Verspanen

Tim Wentink versterkt redactie MetaalNieuws

25-08 Tim Wentink is al vele jaren als journalist, technisch schrijver en contentmaker actief in…

Verspanen

Veelzijdige opties diepere steekbewerkingen

12-02 Dormer Pramet heeft zijn assortiment afsteek- en insteekbewerkingen met diverse belangrijke gereedschappen uitgebreid. Dit…

Verspanen

Open huis Cazeneuve

31-01 Cazeneuve, de Franse producent van draaibanken, opent op 5 en 6 februari haar deuren…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV