Nieuwe draaitechniek Hardinge

0

Hardinge presenteert op de EMO een nieuwe draaitechniek voor gegolfd draaien op een hoognauwkeurige T51 draaimachine, waarbij groefsteekgereedschappen van Horn zullen worden gebruikt.

Volgens Hardinge gaat het om een tot dusverre unieke techniek op het gebied van harddraaien, waarbij een perfecte interactie tussen machine en gereedschap essentieel is. De voordelen hiervan zullen worden gedemonstreerd op een onderdeel gemaakt uit 100Cr6 materiaal met een hardheid van 60-62HRC, waarbij een combinatie van harddraaien en freesbewerkingen zal worden toegepast.

Bridgeport
Als wereldpremière presenteert de groep ook het nieuwe Bridgeport XR 1000 II verticale bewerkingscentrum. Het verticale bewerkingscentrum V1320 beleeft bovendien haar Europese première. Beide machines worden gekenmerkt door een hoge stijfheid en thermische stabiliteit. Nauwkeurige kogelomloopspindels met dubbele moeren en lineaire geleidingen zorgen voor een hoge acceleratie en minder vibratie, wat resulteert in een betere oppervlaktefinish en reproduceerbaarheid en een langer leven voor de gereedschappen. Beide Bridgeport bewerkingscentra zijn uitgerust met Heidenhain besturingen.

De hoognauwkeurige draaimachine Hardinge Super Precision T51 SP.Behalve de Hardinge draaimachines en harddraai- en slijpmachines en de Bridgeport bewerkingscentra behoren tot de Hardinge groep ook de slijpmachines van de Zwitserse merken Kellenberger, Hauser, Tschudin en Voumard, alsmede klemspecialist Forkhardt. Ook hun producten zullen in Hannover worden gedemonstreerd. Van Kellenberger worden de hoogwaardge cilindrische slijpmachines Kellenberger 1000 en Kellenberger 100 getoond, de laatste met een automatiseringsoplossing die hiervoor speciaal aan deze machine is aangepast door de Zwitserse producent Wenger. De Hardinge Group wordt in Nederland vertegenwoordigd door BMT Machine Tools.

Hardinge Group, EMO Hannover
Hal 17, stand C54