Nieuwe functie 5-assige radiale bewerking in hyper MILL CAD/CAM

Open Mind heeft de nieuwe functionaliteit 5-assige radiale bewerking toegevoegd aan zijn CAD/CAM-suite hyper MILL.

Met de hyper MILL nauwkeurige bewerkingstechnologieën kunnen zeer hoge oppervlaktekwaliteiten worden bereikt.

Deze CAD/CAM software wordt gewaardeerd als een consistente totaaloplossing in de gereedschaps- en matrijzenbouw, omdat ze ook aspecten als elektrodeproductie en draadvonken omvat.

Blaasvormen

De nieuwe functie 5-assige radiale bewerking is met name geschikt voor de procesgeoptimaliseerde productie van ronde vormen met oppervlakken die geen nabewerking behoeven, bijvoorbeeld voor blaasvormen. Bij de productie van bumpers worden hoge oppervlaktekwaliteiten bereikt door het gebruik van nauwkeurige bewerkingstechnologieën.

Functionele elementen

Met steeds ingewikkelder flesontwerpen nemen ook de kwaliteitseisen voor de blaasvormen toe. De extra kenmerken van een grote verscheidenheid aan containers omvatten tegenwoordig vaak ook functionele elementen zoals handgrepen, decoratieve structuren en merklogo’s. De 3-assige bewerking van dergelijke vormen vereist soms zeer lange gereedschappen en opnieuw opspannen om ondersnijdingen te frezen. Bovendien varieert bij een 3-assige verstelling het contactpunt van de frees op het halfronde profiel. Dit kan leiden tot ongelijke oppervlakken. Dit kan worden verholpen door geoptimaliseerde 5-assige strategieën.

Een efficiënte strategie voor blaasvormproductie: 5-assige radiale bewerking.

Een efficiënte strategie voor blaasvormproductie: 5-assige radiale bewerking.

Uniforme oppervlakken en scherpe randen

De verbeteringen van de huidige hyper MILL-versie in combinatie met de 5-assige radiale bewerking zet maatstaven in blaasvormverwerking: dankzij een nieuwe, radiale projectiemethode worden de gereedschapsbanen zeer snel berekend en kan de gebruiker verschillende bewerkingsstrategieën gebruiken om flexibel op de componentcondities te reageren.
Met de nieuwe voedingsstrategie ‘vloeiend op gelijke afstand’ is het voor het eerst mogelijk om gereedschapsbanen met constante voedingen te creëren, zelfs voor verticale en moeilijke gebieden.

Hierdoor kunnen deze gebieden in één stap in de rest van de bewerking worden geïntegreerd en bewerkt. Een overgangsvrije verwerking met een hoge oppervlaktekwaliteit is gegarandeerd. Alle machinale bewerkingen moeten scherpe hoeken creëren op de kruising van de bovenste en onderste matrijshelften om problemen tijdens het vormproces te voorkomen.

Bumpersegmenten met hoge oppervlaktekwaliteit

De uiterst nauwkeurige bewerkingstechnologieën van hyper MILL worden ook gebruikt in de gereedschaps- en matrijzenbouw, bijvoorbeeld bij de productie van bumpersegmenten. Deze componenten hebben zeer hoge oppervlaktekwaliteiten. Twee CAM-technologieën zorgen ervoor dat de verschillende gereedschappen en posities tijdens de bewerking achteraf niet meer herkenbaar zijn.

Enerzijds vindt de berekening van de gereedschapsbanen direct op de oppervlakken van het CAD-model plaats met de ‘high-precision surface mode’: de bewerkingstolerantie kan worden gecontroleerd tot in het µm-bereik. De verdeling van de NC-punten wordt optimaal aangepast aan de bewerkingstolerantie en er ontstaat een homogeen freespatroon. Aan de andere kant verbetert de functie ‘zachte overlapping’ de oppervlaktekwaliteit in de overgangsgebieden, zodat overgangen nauwelijks meetbaar en slechts minimaal zichtbaar zijn.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Licentie om te besparen

10-11 Aesculap heeft een hoogwaardige afdeling voor prototypebouw, waar vrijwel alle nieuwe productontwikkelingen vorm krijgen.…

Automatisering

Werken met waardevolle CAD informatie

08-11 Glovius software is hiervoor een uitermate geschikt hulpmiddel. Deze software is een product van…

MetavakNieuws

Steeds meer gebruikers kiezen voor CAD oplossing Hexagon

03-10 Designer is volgens ATS EdgeIT – dat hierover uitleg geeft op METAVAK – een…

Verspanen

Open Mind op D2M met hyperMILL CAM-innovaties

19-09 Hier zal het de innovatieve technologieën in de huidige versie 2022 van haar hyperMILL…

Automatisering

Open Mind terug op Farnborough Airshow

11-07 Van 18 tot 22 juli komt de hele luchtvaartindustrie naar de Farnborough International Airshow…

Automatisering

Kantbank programmeren op werkvoorbereiding met Mbend

22-06 “Gegeven is dat het buigverlies altijd in de plaatuitslag moet worden gecompenseerd om maatafwijkingen…

Automatisering

Optimale gereedschapsbanen voor medische componenten

22-06 Deze geautomatiseerde CAM-programma’s zijn vooral interessant voor fabrikanten van implantaten en botplaten, met al…

Automatisering

Digitaliseringsvraagstukken voor maakindustrie staan centraal op Business Software Event

02-05 Digitaliseren als antwoord klinkt simpel, maar is in de praktijk voor veel bedrijven complex.…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen